Élettel telt meg Zamárdi szombaton

Szombaton a Balatoni KÖR borászai, éttermesei, cukrászdái és pálinkafőzői Zamárdiba látogattak el, hogy bemutassák a Balaton ízeit, valamint azt, hogy a Balaton télen-nyáron menő.

“Azt hiszem rekordot döntöttük, nem is reméltük, hogy ilyen sokan lesznek ránk kíváncsiak a GasztroPiknik első Zamárdi állomásán. Nagyon köszönjük Zamárdi város támogatását, a sikerhez Ők is nagyban hozzájárultak" -  mondta Pach Gábor pálinkafőző, az esemény egyik főszervezője. Az eseményen 13 étterem, 14 borászat, egy pálinkafőző és másfél cukrászda vett részt. Azért másfél, mert Szilágyi Lajos és felesége Ági - a Siófokon bezárt, de májusban a Völgyhíd alatt újra nyitó Villa Gréta cukrászda tulajdonosai - négy hatalmas tálca süteménnyel érkeztek, és míg körbejárták a sátrat, mindenkit végig kínáltak.

A rengeteg ember miatt egyébként néha nagyon nehezen lehetett egy-egy pulthoz odaférkőzni. Pont akkora sikere volt - a teljesség igénye nélkül - a Kistücsök Étterem töltött, erjesztett káposztájának, mint a balatonfüredi Aura Hotel füstön sült velős csontjának, vagy a balatonlellei BL YachtClub házilag füstölt kacsamellének. A borászok is folyamatosan töltötték boraikat, volt ki forralt borként, volt aki palackból. A zenei színpadon a United együttesből ismert Romhányi Áron és barátai szolgáltatták a háttérzenét és a talpalávalót egész nap. A Siófoki Szakképzési Centrum Krúdy Gyula Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának diákjai is kitelepültek, nekik is hatalmas élmény volt a nap. “Nagyon fontosnak tartjuk a balatoni szakképzést, és azt, hogy diákjaink testközelből is megtapasztalják, hogy van létjogosultsága a balatoni gasztronómiának egész éven át” - mondta Szamosi Lóránt, a Siófoki Szakképzési Centrum kancellárja, aki a Balatoni KÖR tiszteletbeli tagja is egyben.

A téli gasztronómiai rendezvények sorában a következő február 1-én szombaton a Balatonlellén megrendezésre kerülő III. Lellei GasztroFarsang lesz, ahol a lellei és boglári éttermesek, borászok és cukrászdák fognak felvonulni. Lesz gyermek és felnőtt jelmezverseny, és természetesen egész nap élőzene szórakoztatja az odalátogatókat. A BalatoniKÖR GasztroPiknik Sorozat további helyszínei:

február 29. Balatonfüred

március 21. Köveskál

május - GasztroPiknik a kompon

Az idén 5 éves Balatoni KÖR a régió gasztronómiájának minőségi megújulásáért leginkább elkötelezett vendéglátósok összefogásaként jött létre. Tagjaik között - akik mind az egész éves Balatonért dolgoznak - van helyi étterem, cukrászda, pálinka főző, borbár, és több borászat is. Az egyesület fő mozgatórugója az összefogásban, közös gondolkodásban rejlik. Minőség - Hitelesség - Egész éves nyitvatartás - ez a Balatoni KÖR tagjainak három legfőbb üzenete.

Forrás: Turizmus Online


Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.