Élettel telt meg Zamárdi szombaton

Szombaton a Balatoni KÖR borászai, éttermesei, cukrászdái és pálinkafőzői Zamárdiba látogattak el, hogy bemutassák a Balaton ízeit, valamint azt, hogy a Balaton télen-nyáron menő.

“Azt hiszem rekordot döntöttük, nem is reméltük, hogy ilyen sokan lesznek ránk kíváncsiak a GasztroPiknik első Zamárdi állomásán. Nagyon köszönjük Zamárdi város támogatását, a sikerhez Ők is nagyban hozzájárultak" -  mondta Pach Gábor pálinkafőző, az esemény egyik főszervezője. Az eseményen 13 étterem, 14 borászat, egy pálinkafőző és másfél cukrászda vett részt. Azért másfél, mert Szilágyi Lajos és felesége Ági - a Siófokon bezárt, de májusban a Völgyhíd alatt újra nyitó Villa Gréta cukrászda tulajdonosai - négy hatalmas tálca süteménnyel érkeztek, és míg körbejárták a sátrat, mindenkit végig kínáltak.

A rengeteg ember miatt egyébként néha nagyon nehezen lehetett egy-egy pulthoz odaférkőzni. Pont akkora sikere volt - a teljesség igénye nélkül - a Kistücsök Étterem töltött, erjesztett káposztájának, mint a balatonfüredi Aura Hotel füstön sült velős csontjának, vagy a balatonlellei BL YachtClub házilag füstölt kacsamellének. A borászok is folyamatosan töltötték boraikat, volt ki forralt borként, volt aki palackból. A zenei színpadon a United együttesből ismert Romhányi Áron és barátai szolgáltatták a háttérzenét és a talpalávalót egész nap. A Siófoki Szakképzési Centrum Krúdy Gyula Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának diákjai is kitelepültek, nekik is hatalmas élmény volt a nap. “Nagyon fontosnak tartjuk a balatoni szakképzést, és azt, hogy diákjaink testközelből is megtapasztalják, hogy van létjogosultsága a balatoni gasztronómiának egész éven át” - mondta Szamosi Lóránt, a Siófoki Szakképzési Centrum kancellárja, aki a Balatoni KÖR tiszteletbeli tagja is egyben.

A téli gasztronómiai rendezvények sorában a következő február 1-én szombaton a Balatonlellén megrendezésre kerülő III. Lellei GasztroFarsang lesz, ahol a lellei és boglári éttermesek, borászok és cukrászdák fognak felvonulni. Lesz gyermek és felnőtt jelmezverseny, és természetesen egész nap élőzene szórakoztatja az odalátogatókat. A BalatoniKÖR GasztroPiknik Sorozat további helyszínei:

február 29. Balatonfüred

március 21. Köveskál

május - GasztroPiknik a kompon

Az idén 5 éves Balatoni KÖR a régió gasztronómiájának minőségi megújulásáért leginkább elkötelezett vendéglátósok összefogásaként jött létre. Tagjaik között - akik mind az egész éves Balatonért dolgoznak - van helyi étterem, cukrászda, pálinka főző, borbár, és több borászat is. Az egyesület fő mozgatórugója az összefogásban, közös gondolkodásban rejlik. Minőség - Hitelesség - Egész éves nyitvatartás - ez a Balatoni KÖR tagjainak három legfőbb üzenete.

Forrás: Turizmus Online


Nyári ízek újrahangolva  – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján

Nyári ízek újrahangolva – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján 

Feith Attila executive séf vezetésével a szálloda nyári étlapja idén is ízutazásra hívja a vendégeket.
Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.