A rendezvény ötletgazdája és főszervezője Kovács Lázár (Lázár Chef), aki 2022-ben duó kategóriában Damu Lászlóval közösen a 7. helyezést érte el Olaszországban, a Pármában megrendezett Pizza Világbajnokságon.
"A hazai bajnokság célja a fiatal pizzaszakácsok támogatása, fejlődésének elősegítése a versenyzésen keresztül. Bizonyítási és rutinszerzési lehetőséget és motivációt nyújtva azoknak, akik még nem tudnak elindulni a világbajnokságon." - mondta Lázár Chef - „Versenyek nélkül nincs fejlődés, ez a vendéglátás egészére és természetesen a pizzakészítész művészetére is értendő. Hálás vagyok, hogy összefogott a szakma, és újabb lehetőségeket tudtunk biztosítani a fiatal, feltörekvő pizzaiolok számára is.”
Minden várakozást felülmúlt az I. Piaggio Pizzakészítő Bajnokság sikere, amelyet hatalmas érdeklődés övezett tavasszal. Az őszi versenyre immáron két kategóriában lehet nevezni, a pizzakészítést profin, hivatászszerűen űzők és a hobbi pizzakészítők már külön kategóriában versenyezhetnek.
2023. szeptember 2-án, szombaton a Profik (vendéglátásban tanulók és dolgozók) kategóriájának, 2023. szeptember 3-án, vasárnap az Amatőrök (otthoni hobbi pizzakészítők) kategóriájának egyfordulós versenyében keresik Magyarország legszebb és legfinomabb pizzájának készítőit.
A feladat a versenyhelyszínen biztosított munkaállomáson, 15 perc alatt, önállóan, a versenyző által hozott, 250 g-os pizzatésztából és feltétből minél kerekebb és minél ízletesebb pizzát készíteni.
A részletes versenyfelhívás és a nevezéssel kapcsolatos további információk az alábbi linkeken találhatók:
Profik versenye:
Amatőrök versenye:
Forrás: Piaggio Pizzakészítő Bajnokság