Elindult a nevezés a II. Pizzakészítő Bajnokságra

2023. szeptember 1-3. között kerül megrendezésre a II. Piaggio Pizzakészítő Bajnokság az Őszi Food Truck Show keretein belül Budapesten, a Kincsem Parkban.

A rendezvény ötletgazdája és főszervezője Kovács Lázár (Lázár Chef), aki 2022-ben duó kategóriában Damu Lászlóval közösen a 7. helyezést érte el Olaszországban, a Pármában megrendezett Pizza Világbajnokságon.

"A hazai bajnokság célja a fiatal pizzaszakácsok támogatása, fejlődésének elősegítése a versenyzésen keresztül. Bizonyítási és rutinszerzési lehetőséget és motivációt nyújtva azoknak, akik még nem tudnak elindulni a világbajnokságon." - mondta Lázár Chef - „Versenyek nélkül nincs fejlődés, ez a vendéglátás egészére és természetesen a pizzakészítész művészetére is értendő. Hálás vagyok, hogy összefogott a szakma, és újabb lehetőségeket tudtunk biztosítani a fiatal, feltörekvő pizzaiolok számára is.”

Minden várakozást felülmúlt az I. Piaggio Pizzakészítő Bajnokság sikere, amelyet hatalmas érdeklődés övezett tavasszal. Az őszi versenyre immáron két kategóriában lehet nevezni, a pizzakészítést profin, hivatászszerűen űzők és a hobbi pizzakészítők már külön kategóriában versenyezhetnek.

2023. szeptember 2-án, szombaton a Profik (vendéglátásban tanulók és dolgozók) kategóriájának, 2023. szeptember 3-án, vasárnap az Amatőrök (otthoni hobbi pizzakészítők) kategóriájának egyfordulós versenyében keresik Magyarország legszebb és legfinomabb pizzájának készítőit.

A feladat a versenyhelyszínen biztosított munkaállomáson, 15 perc alatt, önállóan, a versenyző által hozott, 250 g-os pizzatésztából és feltétből minél kerekebb és minél ízletesebb pizzát készíteni.

A részletes versenyfelhívás és a nevezéssel kapcsolatos további információk az alábbi linkeken találhatók:

Profik versenye:

https://webshop.lazarchef.hu/termek/ii-piaggio-pizzakeszito-bajnoksag-2023-profik-versenye-nevezesi-dij/

Amatőrök versenye:

https://webshop.lazarchef.hu/termek/ii-piaggio-pizzakeszito-bajnoksag-2023-amatorok-versenye-nevezesi-dij/

Forrás: Piaggio Pizzakészítő Bajnokság


Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.