Elköltözik az idei, tízéves KávéBár Bazár

Idén február 9-10-én szerveződik a hazai kávé- és bárvilág meghatározó eseménye, a 10. jubileumát ünneplő KávéBár Bazár, melynek a Millenáris Park B csarnoka ad otthont. A látogatók a belépőjegy megvásárlásával több, mint negyven kiállító termékeit; kávékat, teákat, borokat, söröket, párlatokat, és egyéb italkülönlegességeket kóstolhatnak egész nap a standokon. Hazai manufaktúrák és jól ismert kereskedelmi márkák egyaránt megjelennek a kiállítók között, s a kóstolások mellett persze vásárolni is lehet. Csúcsminőségű tételek érkeznek az eseményre, s a hazai piac színe-java képviselteti magát.  

A két nap során három országos bajnokság zajlik: a baristák a Magyar Cup Tasters Bajnokságon mérhetik össze tudásukat két napon át, s a nyertes képviseli hazánkat a berlini világdöntőn. Néhány éve magyar világbajnoka lett a kávékóstolók versenyének, s idén is erősnek ígérkezik a mezőny itthon. A „civil” kávésok országos versenye, az Amatőr Magyar Barista Bajnokság szombaton várja az érdeklődőket, s a megmérettetés a professzionális verseny szabályai szerint zajlik.

Vasárnap lesz a Magyar Bártender Szövetség szervezésében a Hidegháború - Cold Brew Cocktail verseny, melyet bárkonferencia követ estig. Ugyanakkor nemcsak versenyek, hanem előadások, bemutatók, vezetett kóstolók is színesítik a KávéBár-hétvégét, sőt, még robotok felbukkanására is számíthatunk!

Szombaton 13:00 órától kezdődnek az előadások, lesz nyerskávé-kurzus a Kilimanjaro Specialty Coffee szervezésében, indonéz kávékóstoló az Indonéz Kereskedelemfejlesztési Központ támogatásával, home barista workshop, kávés kerekasztal, s a napot pezsgő-mesterkurzus zárja.

Vasárnap a versenyek mellett egy igazán különleges bemutatóval indul a délután, az Enjoy Budapest Café robotjai látogatnak ki az eseményre, s a kávézó üzemeltetői bemutatják, milyen az élet a robotkollégákkal. Nem kevésbé izgalmas a The Pink Project-előadás, ahol egy új kávé-variáns kerül szóba, majd pedig elsajátíthatjuk a professzionális „kávéérzékelési” alapokat, vagyis bepillanthatunk a hivatásos kávékóstolók munkájába. Őket követi a Berlinből érkező 19grams pörkölő, amely workshop keretében is bemutatkozik, késő délután pedig egy különleges teaelőadás zajlik, kreatív teakoktélokkal kísérve.

A standokon is számos izgalmas kísérőesemény várható, lesz kávékoktél-kóstoló, saját kávékészítés különböző lágyságú vizekkel, cava és prosecco-kóstolók, és egyéb limitált kóstolóprogramok, mind a belépő árában. A specialty kávék mellett az olasz espresso rajongói is találnak kedvükre valót, de teából, sőt, teakoktélból sem lesz hiány!

Idén bővített gasztro-választékkal is készülnek a szervezők; sushi, tapasok, levesek és desszertkülönlegességek is megtalálhatók a standokon. A kávék, teák, borok, buborékok, sörök és párlatok korlátlan vagy limitált kóstolását, valamint egy palack ásványvizet is tartalmaz a belépő. A nagyközönséget és szakmát egyaránt váró hétvégi esemény 11:00-19:00 között tart nyitva, s az indusztriális csarnok tereit betölti majd a kávéillat, live DJ fokozza a hangulatot, s két napon át lehet tanulni, tesztelni, vásárolni, szórakozni, társasági életet élni csúcsminőségű kávé- és báritalok kíséretében.


Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Új  történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon

Új történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon  

A fesztivál hangulatáról az esti órákban zenei produkciók is gondoskodnak.
Tranzit volt - Zsiráf lesz

Tranzit volt - Zsiráf lesz 

2022 október elsején bezárt a Tranzit Art Café a Kosztolányi Dezső tér közelében, ahol most nagyszabású átépítési munkák zajlanak.
Megvan az idei Borászok Borásza győztese

Megvan az idei Borászok Borásza győztese 

A díj történetében először a Borászok Barátja „civil” díjat két arra érdemes személyiségnek is odaítélték. 
Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál

Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál 

2024. május 3-5. között kerül megrendezésre Kovács Lázár (Lázár Chef) szervezésében a harmadik magyar Piaggio Pizza Fesztivál & Verseny a Kincsem Parkban, a tavaszi Food Truck Show keretében. 
Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében

Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében 

A cukrászdák további sorsát illetően annyit tudni, hogy a Budavári Önkormányzat - a hely tulajdonosaként - nem üzemelteti majd tovább.
Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban

Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban 

Magyar agrár-és élelmiszeripari termékek mutatkoztak be Ázsia legjelentősebb nemzetközi kiállításán.
Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket

Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket 

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton

Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton 

Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.