Emléktábla a dunaújvárosi étteremnek

Város- és kultúrhistória, helytörténet és kalandtúra az időben: kötetbemutatóval és emléktábla-avatással ünnepli a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara a Béke Étterem megnyitásának 60. évfordulóját – írja a Dunaújváros Online.

Rendhagyó alkalomhoz rendhagyó jubileum dukál – ünnepi megemlékezést szentel a Béke Étterem fennállása 60. évfordulójának a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara (DKIK), tudatta a Dunaújváro Online-nal dr. Markovits György titkár.
A több felvonásból álló ünnepséget szeptember 5-én, hétfőn rendezik, az alkalomra időzítve lát napvilágot Miskolczi Miklós író helytörténeti vonatkozású, a város vendéglátásának kezdeti éveit összegző műve, a Babgulyás, ezüstkanállal című kötet. Egy jellemző részlet a könyvből:

"Bizton állíthatjuk, hogy a pentelei építkezésre sereglett, lelkes, vállalkozó kedvű, persze kalandot kedvelő, döntően 20-25 éves fiatalok – a kor mércéje szerint – tele voltak pénzzel. És az ételkiosztó helyeken csak enni lehetett. Szórakozni, ami itt és akkor majdnem egyet jelentett az alkoholfogyasztással - nem. Alkoholt, sört, bort, pálinkát jobbára csak a népboltban lehetett vásárolni. Aztán lett, ami lett: egy sátorbüfé is."

A kötetbemutató helyszíne a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza aulája lesz hétfőn délelőtt tizenegy órától, majd emléktábla kerül a Béke Étterem falára; az avatáson Bakonyi Ferenc vállalkozó mond laudációt, áll a DO-hoz eljuttatott kedvcsinálóban.
A helytörténeti vonatkozású, sok-sok kultúrhistóriai elem okán is izgalmas eseménysorozatra minden érdeklődőt szívesen lát és szeretettel vár a kamara! (forrás: Dunaújváros Online)


Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.