Emléktábla a dunaújvárosi étteremnek

Város- és kultúrhistória, helytörténet és kalandtúra az időben: kötetbemutatóval és emléktábla-avatással ünnepli a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara a Béke Étterem megnyitásának 60. évfordulóját – írja a Dunaújváros Online.

Rendhagyó alkalomhoz rendhagyó jubileum dukál – ünnepi megemlékezést szentel a Béke Étterem fennállása 60. évfordulójának a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara (DKIK), tudatta a Dunaújváro Online-nal dr. Markovits György titkár.
A több felvonásból álló ünnepséget szeptember 5-én, hétfőn rendezik, az alkalomra időzítve lát napvilágot Miskolczi Miklós író helytörténeti vonatkozású, a város vendéglátásának kezdeti éveit összegző műve, a Babgulyás, ezüstkanállal című kötet. Egy jellemző részlet a könyvből:

"Bizton állíthatjuk, hogy a pentelei építkezésre sereglett, lelkes, vállalkozó kedvű, persze kalandot kedvelő, döntően 20-25 éves fiatalok – a kor mércéje szerint – tele voltak pénzzel. És az ételkiosztó helyeken csak enni lehetett. Szórakozni, ami itt és akkor majdnem egyet jelentett az alkoholfogyasztással - nem. Alkoholt, sört, bort, pálinkát jobbára csak a népboltban lehetett vásárolni. Aztán lett, ami lett: egy sátorbüfé is."

A kötetbemutató helyszíne a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza aulája lesz hétfőn délelőtt tizenegy órától, majd emléktábla kerül a Béke Étterem falára; az avatáson Bakonyi Ferenc vállalkozó mond laudációt, áll a DO-hoz eljuttatott kedvcsinálóban.
A helytörténeti vonatkozású, sok-sok kultúrhistóriai elem okán is izgalmas eseménysorozatra minden érdeklődőt szívesen lát és szeretettel vár a kamara! (forrás: Dunaújváros Online)


Űzött őz és társai - a Zazie fúziós elemeket rejtő vacsorával bővítette kínálatát

Űzött őz és társai - a Zazie fúziós elemeket rejtő vacsorával bővítette kínálatát 

Friss, laza és pimasz gasztronómia. Tavalyi nyitása óta ez jellemző a Bíró Dani vezette, Kopaszi-öböl partján nyitva lévő Zazie-ra.
Ki lett az ország legjobb felszolgálója?

Ki lett az ország legjobb felszolgálója? 

A Szakma Kiváló Tanulója Versenyen a győztes Kóródi Béla lett, a Mátészalkai Szakképzési Centrum Kállay Rudolf Szakképző Iskola diákja.
Nappal hagyományos, éjjel automata - jön az első, távfelügyelt kisbolt

Nappal hagyományos, éjjel automata - jön az első, távfelügyelt kisbolt 

Tervek szerint már idén nyáron működnek az első távfelügyelt boltok Magyarországon.
Brad Pitt és Sting kedvenc borai Miskolcon

Brad Pitt és Sting kedvenc borai Miskolcon 

Idén tovább bővül az Avasi Borangolás programkínálata.
Michelin-csillagos gasztroprogram a debreceni Nagyerdőben

Michelin-csillagos gasztroprogram a debreceni Nagyerdőben 

Ízkánaán, Palya Bea és júniusi erdőillat Debrecenben.
Megvannak a pizzafesztivál győztesei

Megvannak a pizzafesztivál győztesei 

A pizzafesztiválon Magyarország legjobb pizzériái és pizzakészítő mesterei versenyeztek egymással.
Megnyílt a Dobay Cukrászda és Pékség a BudaParton

Megnyílt a Dobay Cukrászda és Pékség a BudaParton 

Harmadik cukrászdáját nyitotta a gasztronómia területén két évtizedes tapasztalattal rendelkező VakVarjú Csoport Budapest egyik legmenőbb, legdinamikusabban fejlődő részén, a festői és egyben lazulós hangulatú BudaParton.
Nagy hazai borravaló-körkép: kinek és mennyit jattolnak a magyarok?

Nagy hazai borravaló-körkép: kinek és mennyit jattolnak a magyarok?  

 A digitális fizetés és a számlába beépített szervizdíj terjedésével folyamatosan átalakul a borravaló intézménye is.
Friss felmérés növényi alapú italok fogyasztásáról

Friss felmérés növényi alapú italok fogyasztásáról 

A Danone Magyarország 2024-ben részt vett az öt kelet-közép-európai országban végzett régiós kutatásban, amely a fogyasztók étkezési szokásait mérte fel.
Megdőlt a világ leghosszabb bagettjének rekordja

Megdőlt a világ leghosszabb bagettjének rekordja 

A rekordot idáig Olaszország tartotta egy több, mint 132 méteres bagettel.  

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.