Emléktábla a dunaújvárosi étteremnek

Város- és kultúrhistória, helytörténet és kalandtúra az időben: kötetbemutatóval és emléktábla-avatással ünnepli a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara a Béke Étterem megnyitásának 60. évfordulóját – írja a Dunaújváros Online.

Rendhagyó alkalomhoz rendhagyó jubileum dukál – ünnepi megemlékezést szentel a Béke Étterem fennállása 60. évfordulójának a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara (DKIK), tudatta a Dunaújváro Online-nal dr. Markovits György titkár.
A több felvonásból álló ünnepséget szeptember 5-én, hétfőn rendezik, az alkalomra időzítve lát napvilágot Miskolczi Miklós író helytörténeti vonatkozású, a város vendéglátásának kezdeti éveit összegző műve, a Babgulyás, ezüstkanállal című kötet. Egy jellemző részlet a könyvből:

"Bizton állíthatjuk, hogy a pentelei építkezésre sereglett, lelkes, vállalkozó kedvű, persze kalandot kedvelő, döntően 20-25 éves fiatalok – a kor mércéje szerint – tele voltak pénzzel. És az ételkiosztó helyeken csak enni lehetett. Szórakozni, ami itt és akkor majdnem egyet jelentett az alkoholfogyasztással - nem. Alkoholt, sört, bort, pálinkát jobbára csak a népboltban lehetett vásárolni. Aztán lett, ami lett: egy sátorbüfé is."

A kötetbemutató helyszíne a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza aulája lesz hétfőn délelőtt tizenegy órától, majd emléktábla kerül a Béke Étterem falára; az avatáson Bakonyi Ferenc vállalkozó mond laudációt, áll a DO-hoz eljuttatott kedvcsinálóban.
A helytörténeti vonatkozású, sok-sok kultúrhistóriai elem okán is izgalmas eseménysorozatra minden érdeklődőt szívesen lát és szeretettel vár a kamara! (forrás: Dunaújváros Online)


Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.