Érintésmentes étlap egy magyar startuptól

A COVID-19 járvány miatt kiemelkedően fontossá vált a biztonság szerepe a vendéglátás terén, így az éttermekben is. A megváltozott helyzetre sokan alaposabb és gyakoribb takarítással, továbbá az asztalok távolabbi elhelyezésével reagáltak. Kritikus pont maradt viszont az étlap, ami kézről kézre járva növelheti a fertőzés veszélyét. Erre kínál innovatív megoldást a Screbo, azáltal, hogy az asztalokra kihelyezett QR kód leolvasásával a vendégek érintésmentesen férhetnek hozzá az étlaphoz.

Az ötlet vívmánya abban rejlik, hogy az étlap eléréséhez nem kell külön alkalmazást letölteni a telefonra, a társaság felülete így is legalább olyan gyors, akár csak egy natív applikáció. Használata egyszerű, hiszen a legtöbb mobiltelefon kamerája már azonnal érzékeli a hivatkozást, ráadásul interaktívabb is, az ételekről kiváló minőségben készült fotókkal, videókkal illusztrálható felületen helyet kaphatnak olyan érdekességek is, mint például az étterem története vagy a stáb bemutatása. Az admin felület könnyen kezelhető, ahol a speciális ajánlatok feltüntetése mellett van lehetőség az allergének és egyéb információk megjelenítésére is.

Nem utolsó sorban a rendszer bevezetésével csökkenthető a várakozási idő, a kontaktusok számának csökkentése pedig fontos elvárás lehet az alkalmazottak védelmét illetően. A járványhelyzet következtében a költségcsökkentés sem elhanyagolható szempont, amire szintén alternatíva a rendszer, mivel használatával megszűnik az étlap nyomtatási költsége.

A legújabb fejlesztések már tartalmazzák a rendelések felvételének opcióját is, amivel időt és pénzt takaríthatnak meg az éttermek, a vírus-, és baktériummentes alternatíva választásával. A Screbo felületen a felszolgálók a Slack chat integrációjának köszönhetően azonnal értesülnek a rendelésekről és az esetleges kérdésekről, így a vendégek egyszerű módon, egy digitális megoldással a saját telefonjuk segítségével akár meg is rendelhetik a kiválasztott ételeket.

A magyar startup 2019-ben megnyerte a Proptech és a HubHub Budapest közösségi iroda első pitch versenyét modern és felhasználóbarát vendégtájékoztató rendszerével, amelyet szállodák számára fejlesztettek ki. 

Forrás: Turizmus Online


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.