Érintkezésmentes étterem a McDonald's-nál

Texasban egy McDonald’s gyorsétterem próbaüzemmódban robotokkal és futószalagokkal működik, így teljesen érintkezésmentessé téve a vendégek rendelését.

A McDonald’s új technológiáját Fort Worth-ben teszteli. Ez az étterem sokkal kisebb, mint az megszokott, de ennél meglepőbb tulajdonságai is vannak. Bár található benne néhány ülőhely, az étterem főleg azoknak szól, akik minél gyorsabban és minél kevesebb érintkezéssel szeretnének vásárolni, adja hírül a  retaildetail.eu nyomán a storeinsider.hu szakmai portál.

 

A fogyasztók háromféleképpen rendelhetik meg az ételeket, italokat. Hagyományos módon bemehetnek az üzletbe, ahol ezentúl készpénzben is tudnak fizetni. Az épületen kívül külön parkolóhelyek vannak fenntartva az ételszállítóknak, és azoknak, akik gyorsan fel szeretnék venni rendeléseiket.

Ha valaki az autóban maradva szeretné átvenni az ételeket, a hagyományos, helyszíni rendelést jelentő drive-in és az telefonos alkalmazáson keresztüli előrendelés között választhat. A helymeghatározási rendszernek köszönhetően az alkalmazás segítségével rendelők érkezését már előre érzékeli az üzlet személyzete, ezért ők a saját igényeiknek megfelelő időben kapják meg a rendelésüket.

Elvitelre rendel a többség

A gyorsétterem-lánc vezetése szerint ez egy izgalmas módja annak, hogy kipróbálják, mennyire tudnak alkalmazkodni a vásárlók változó igényeihez. Az új rendszer segíthet az ételfutároknak időt spórolni, ami különösen fontos annak fényében, hogy a McDonald’s rendeléseinek 90 százaléka elvitelre történik a pandémia kezdete óta. 

Ugyanakkor sokan ellenzik az újítást, hiszen ez negatív hatással lehet az alkalmazottakra. Bizonyos hangok szerint a McDonald’s-nak inkább a dolgozók megbecsülését és megfizetését kellene előtérbe helyeznie. Válaszul a vezetés kiemelte, hogy a konyhában továbbra is egy teljesen emberekből álló csapat dolgozik, illetve a Fort Worth-i példa nem több egy próbánál és kísérletnél. További helyszíneken a bevezetését (egyenlőre) nem tervezik.
 

 

 

 

 

 

 

Forrás: retaildetail.eu / Store Insider


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.