Érintkezésmentes étterem a McDonald's-nál

Texasban egy McDonald’s gyorsétterem próbaüzemmódban robotokkal és futószalagokkal működik, így teljesen érintkezésmentessé téve a vendégek rendelését.

A McDonald’s új technológiáját Fort Worth-ben teszteli. Ez az étterem sokkal kisebb, mint az megszokott, de ennél meglepőbb tulajdonságai is vannak. Bár található benne néhány ülőhely, az étterem főleg azoknak szól, akik minél gyorsabban és minél kevesebb érintkezéssel szeretnének vásárolni, adja hírül a  retaildetail.eu nyomán a storeinsider.hu szakmai portál.

 

A fogyasztók háromféleképpen rendelhetik meg az ételeket, italokat. Hagyományos módon bemehetnek az üzletbe, ahol ezentúl készpénzben is tudnak fizetni. Az épületen kívül külön parkolóhelyek vannak fenntartva az ételszállítóknak, és azoknak, akik gyorsan fel szeretnék venni rendeléseiket.

Ha valaki az autóban maradva szeretné átvenni az ételeket, a hagyományos, helyszíni rendelést jelentő drive-in és az telefonos alkalmazáson keresztüli előrendelés között választhat. A helymeghatározási rendszernek köszönhetően az alkalmazás segítségével rendelők érkezését már előre érzékeli az üzlet személyzete, ezért ők a saját igényeiknek megfelelő időben kapják meg a rendelésüket.

Elvitelre rendel a többség

A gyorsétterem-lánc vezetése szerint ez egy izgalmas módja annak, hogy kipróbálják, mennyire tudnak alkalmazkodni a vásárlók változó igényeihez. Az új rendszer segíthet az ételfutároknak időt spórolni, ami különösen fontos annak fényében, hogy a McDonald’s rendeléseinek 90 százaléka elvitelre történik a pandémia kezdete óta. 

Ugyanakkor sokan ellenzik az újítást, hiszen ez negatív hatással lehet az alkalmazottakra. Bizonyos hangok szerint a McDonald’s-nak inkább a dolgozók megbecsülését és megfizetését kellene előtérbe helyeznie. Válaszul a vezetés kiemelte, hogy a konyhában továbbra is egy teljesen emberekből álló csapat dolgozik, illetve a Fort Worth-i példa nem több egy próbánál és kísérletnél. További helyszíneken a bevezetését (egyenlőre) nem tervezik.
 

 

 

 

 

 

 

Forrás: retaildetail.eu / Store Insider


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.