Érintkezésmentes étterem a McDonald's-nál

Texasban egy McDonald’s gyorsétterem próbaüzemmódban robotokkal és futószalagokkal működik, így teljesen érintkezésmentessé téve a vendégek rendelését.

A McDonald’s új technológiáját Fort Worth-ben teszteli. Ez az étterem sokkal kisebb, mint az megszokott, de ennél meglepőbb tulajdonságai is vannak. Bár található benne néhány ülőhely, az étterem főleg azoknak szól, akik minél gyorsabban és minél kevesebb érintkezéssel szeretnének vásárolni, adja hírül a  retaildetail.eu nyomán a storeinsider.hu szakmai portál.

 

A fogyasztók háromféleképpen rendelhetik meg az ételeket, italokat. Hagyományos módon bemehetnek az üzletbe, ahol ezentúl készpénzben is tudnak fizetni. Az épületen kívül külön parkolóhelyek vannak fenntartva az ételszállítóknak, és azoknak, akik gyorsan fel szeretnék venni rendeléseiket.

Ha valaki az autóban maradva szeretné átvenni az ételeket, a hagyományos, helyszíni rendelést jelentő drive-in és az telefonos alkalmazáson keresztüli előrendelés között választhat. A helymeghatározási rendszernek köszönhetően az alkalmazás segítségével rendelők érkezését már előre érzékeli az üzlet személyzete, ezért ők a saját igényeiknek megfelelő időben kapják meg a rendelésüket.

Elvitelre rendel a többség

A gyorsétterem-lánc vezetése szerint ez egy izgalmas módja annak, hogy kipróbálják, mennyire tudnak alkalmazkodni a vásárlók változó igényeihez. Az új rendszer segíthet az ételfutároknak időt spórolni, ami különösen fontos annak fényében, hogy a McDonald’s rendeléseinek 90 százaléka elvitelre történik a pandémia kezdete óta. 

Ugyanakkor sokan ellenzik az újítást, hiszen ez negatív hatással lehet az alkalmazottakra. Bizonyos hangok szerint a McDonald’s-nak inkább a dolgozók megbecsülését és megfizetését kellene előtérbe helyeznie. Válaszul a vezetés kiemelte, hogy a konyhában továbbra is egy teljesen emberekből álló csapat dolgozik, illetve a Fort Worth-i példa nem több egy próbánál és kísérletnél. További helyszíneken a bevezetését (egyenlőre) nem tervezik.
 

 

 

 

 

 

 

Forrás: retaildetail.eu / Store Insider


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.