Érintkezésmentes étterem a McDonald's-nál

Texasban egy McDonald’s gyorsétterem próbaüzemmódban robotokkal és futószalagokkal működik, így teljesen érintkezésmentessé téve a vendégek rendelését.

A McDonald’s új technológiáját Fort Worth-ben teszteli. Ez az étterem sokkal kisebb, mint az megszokott, de ennél meglepőbb tulajdonságai is vannak. Bár található benne néhány ülőhely, az étterem főleg azoknak szól, akik minél gyorsabban és minél kevesebb érintkezéssel szeretnének vásárolni, adja hírül a  retaildetail.eu nyomán a storeinsider.hu szakmai portál.

 

A fogyasztók háromféleképpen rendelhetik meg az ételeket, italokat. Hagyományos módon bemehetnek az üzletbe, ahol ezentúl készpénzben is tudnak fizetni. Az épületen kívül külön parkolóhelyek vannak fenntartva az ételszállítóknak, és azoknak, akik gyorsan fel szeretnék venni rendeléseiket.

Ha valaki az autóban maradva szeretné átvenni az ételeket, a hagyományos, helyszíni rendelést jelentő drive-in és az telefonos alkalmazáson keresztüli előrendelés között választhat. A helymeghatározási rendszernek köszönhetően az alkalmazás segítségével rendelők érkezését már előre érzékeli az üzlet személyzete, ezért ők a saját igényeiknek megfelelő időben kapják meg a rendelésüket.

Elvitelre rendel a többség

A gyorsétterem-lánc vezetése szerint ez egy izgalmas módja annak, hogy kipróbálják, mennyire tudnak alkalmazkodni a vásárlók változó igényeihez. Az új rendszer segíthet az ételfutároknak időt spórolni, ami különösen fontos annak fényében, hogy a McDonald’s rendeléseinek 90 százaléka elvitelre történik a pandémia kezdete óta. 

Ugyanakkor sokan ellenzik az újítást, hiszen ez negatív hatással lehet az alkalmazottakra. Bizonyos hangok szerint a McDonald’s-nak inkább a dolgozók megbecsülését és megfizetését kellene előtérbe helyeznie. Válaszul a vezetés kiemelte, hogy a konyhában továbbra is egy teljesen emberekből álló csapat dolgozik, illetve a Fort Worth-i példa nem több egy próbánál és kísérletnél. További helyszíneken a bevezetését (egyenlőre) nem tervezik.
 

 

 

 

 

 

 

Forrás: retaildetail.eu / Store Insider


Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Új  történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon

Új történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon  

A fesztivál hangulatáról az esti órákban zenei produkciók is gondoskodnak.
Tranzit volt - Zsiráf lesz

Tranzit volt - Zsiráf lesz 

2022 október elsején bezárt a Tranzit Art Café a Kosztolányi Dezső tér közelében, ahol most nagyszabású átépítési munkák zajlanak.
Megvan az idei Borászok Borásza győztese

Megvan az idei Borászok Borásza győztese 

A díj történetében először a Borászok Barátja „civil” díjat két arra érdemes személyiségnek is odaítélték. 
Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál

Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál 

2024. május 3-5. között kerül megrendezésre Kovács Lázár (Lázár Chef) szervezésében a harmadik magyar Piaggio Pizza Fesztivál & Verseny a Kincsem Parkban, a tavaszi Food Truck Show keretében. 
Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében

Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében 

A cukrászdák további sorsát illetően annyit tudni, hogy a Budavári Önkormányzat - a hely tulajdonosaként - nem üzemelteti majd tovább.
Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban

Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban 

Magyar agrár-és élelmiszeripari termékek mutatkoztak be Ázsia legjelentősebb nemzetközi kiállításán.
Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket

Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket 

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton

Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton 

Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.