Eszter álma Halásztelken vált valóra

Húszéves álma valósult meg Semsei Rudolfnak és feleségének, Dobay Eszternek, amikor e hét szerdán megnyithatták Halásztelek legújabb cukrászdáját Dobay Cukrászda néven, ahol a hagyományos és házias ízek egy csipetnyi francia eleganciával párosulnak. Mostantól a Dobay Cukrászda látja el süteménykölteményeivel a Budapest Party Service Kft. rendezvényeit is.

A gasztronómia területén két évtizedes tapasztalattal rendelkező Budapest Party Service Kft. és a VakVarjú Étteremcsalád legújabb tagjaként nyílt meg december 14-én a Dobay Cukrászda Halásztelken. Ezzel egy húszéves álma valósult meg a tulajdonosoknak, Semsei Rudolfnak és feleségének, Dobay Eszternek. Halásztelek legtrendibb cukrászdájában a hagyományos és házias ízek egy csipetnyi francia eleganciával párosulnak. 

Dobay néven nyitott új cukrászdát Halásztelken december 14-én a VakVarjú Étteremcsalád. Az ünnepélyes megnyitón Semsei Rudolf, a Budapest Party Service Kft. ügyvezető igazgatója, a VakVarjú éttermek és a Dobay cukrászda társtulajdonosa, valamint felesége, Dobay Eszter, a cukrászda névadója és társtulajdonosa köszöntötte a vendégeket.

 

Húszéves álmunk vált valóra a Dobay Cukrászda megnyitásával, hiszen két évtizeddel ezelőtt már a VakVarjú éttermek előtt szerettünk volna egy Dobay Cukrászdát nyitni. Aztán az élet elsodort bennünket az álmunktól, az éttermek és a Budapest Party Service Kft. került a gondolkodásunk középpontjába. A rendezvényipar pandémia utáni újraindulásakor azonban már fontosnak éreztük, hogy a Budapest Party Service rendezvényeire a süteményeket is saját üzemben készíthessük. Idén nyáron egy cukrász- és pékműhelyt alakítottunk ki Csepelen, ahol nekiláttunk fejleszteni a Dobay sütiket, amivel párhuzamosan elkezdtük keresni első cukrászdánk otthonát is”, mondta a megnyitó alkalmával Semsei Rudolf.

 

Elmondása szerint Halásztelek szerelem volt első látásra, elvarázsolta a Malonyai-kastély és annak parkja, és hogy minden adott volt egy olyan hely működtetéséhez, amelyre a jövőben a tulajdonosokon és a cukrászda dolgozóin kívül a halásztelkiek is büszkék lehetnek.

„Cukrászdánkat Halásztelek megkerülhetetlen találkozópontjává kívánjuk tenni, ahol a finom kávék, latték, torták, sütik és pékáruk mellett olvasni vagy kellemesen beszélgetni is lehet. Már most a további fejlesztéseken gondolkodunk. A Dobay Cukrászda melletti önálló kis épületrészben jövő tavasztól egy családi rendezvényekre, kisebb foglalkozásokra vagy cukrászoktatásra is alkalmas helyiséget alakítunk ki. Ekkor szeretnénk megnyitni a cukrászda épületében lévő szállodai szobáinkat is. Tavasszal pedig a most még csak süteményektől és karácsony közeledtével beiglikkel roskadozó gyönyörűséges pultot parfétortáink mellett saját főzésű fagylaltjainkkal is megtöltjük”, mondta Semsei Rudolf.

 

Dobay Eszter, a cukrászda névadója kiemelte, hogy egy számára szívmelengető családi emlék éledt újjá a cukrászda megnyitásának perceiben, hiszen nagyapjának Dobay vendéglő néven volt egykor étterme Barcson. Elmondta azt is, hogy cukrásztermékeikhez és pékáruikhoz kizárólag minőségi és természetes alapanyagokat használnak fel, a jövőben pedig folyamatosan szeretnének kóstolókat tartani vendégeik bevonásával, hogy a számukra legfinomabb ízeket tudják belevarázsolni termékeikbe.

 

Az ünnepélyes megnyitón bemutatkozott Matics Gábor, a Dobay Cukrászda cukrászmestere, valamint Illyés Endre pékmester is. Gábor már több mint 20 éve van a cukrászszakmában, míg Endre három évtizede dagaszt péksüteményeket.

Szabó Tibor, Halásztelek polgármestere örömét fejezte ki, hogy jó és értő kezekbe került a Malonyai-kastély területén álló üzlethelyiség, és elismerően nyilatkozott a cukrászda fiatalos enteriőrjéről, valamint ízletes sós és édes cukrásztermékeiről.

A megnyitó a cukrászda ünnepélyes megszentelésével ért véget: Kispál György, a Halásztelek-Árpád-házi Szent Erzsébet-templom plébánosa áldotta meg az épületet.

A házszentelés után a meghívott vendégek megízlelhették a Dobay Cukrászda szeretettel sütött cukrásztermékeit, vadkovásszal készült péksüteményeit és kenyereit.

 

 

 

Forrás: vakvarju.com

Forrás: Turizmus Online


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.