Eszter álma Halásztelken vált valóra

Húszéves álma valósult meg Semsei Rudolfnak és feleségének, Dobay Eszternek, amikor e hét szerdán megnyithatták Halásztelek legújabb cukrászdáját Dobay Cukrászda néven, ahol a hagyományos és házias ízek egy csipetnyi francia eleganciával párosulnak. Mostantól a Dobay Cukrászda látja el süteménykölteményeivel a Budapest Party Service Kft. rendezvényeit is.

A gasztronómia területén két évtizedes tapasztalattal rendelkező Budapest Party Service Kft. és a VakVarjú Étteremcsalád legújabb tagjaként nyílt meg december 14-én a Dobay Cukrászda Halásztelken. Ezzel egy húszéves álma valósult meg a tulajdonosoknak, Semsei Rudolfnak és feleségének, Dobay Eszternek. Halásztelek legtrendibb cukrászdájában a hagyományos és házias ízek egy csipetnyi francia eleganciával párosulnak. 

Dobay néven nyitott új cukrászdát Halásztelken december 14-én a VakVarjú Étteremcsalád. Az ünnepélyes megnyitón Semsei Rudolf, a Budapest Party Service Kft. ügyvezető igazgatója, a VakVarjú éttermek és a Dobay cukrászda társtulajdonosa, valamint felesége, Dobay Eszter, a cukrászda névadója és társtulajdonosa köszöntötte a vendégeket.

 

Húszéves álmunk vált valóra a Dobay Cukrászda megnyitásával, hiszen két évtizeddel ezelőtt már a VakVarjú éttermek előtt szerettünk volna egy Dobay Cukrászdát nyitni. Aztán az élet elsodort bennünket az álmunktól, az éttermek és a Budapest Party Service Kft. került a gondolkodásunk középpontjába. A rendezvényipar pandémia utáni újraindulásakor azonban már fontosnak éreztük, hogy a Budapest Party Service rendezvényeire a süteményeket is saját üzemben készíthessük. Idén nyáron egy cukrász- és pékműhelyt alakítottunk ki Csepelen, ahol nekiláttunk fejleszteni a Dobay sütiket, amivel párhuzamosan elkezdtük keresni első cukrászdánk otthonát is”, mondta a megnyitó alkalmával Semsei Rudolf.

 

Elmondása szerint Halásztelek szerelem volt első látásra, elvarázsolta a Malonyai-kastély és annak parkja, és hogy minden adott volt egy olyan hely működtetéséhez, amelyre a jövőben a tulajdonosokon és a cukrászda dolgozóin kívül a halásztelkiek is büszkék lehetnek.

„Cukrászdánkat Halásztelek megkerülhetetlen találkozópontjává kívánjuk tenni, ahol a finom kávék, latték, torták, sütik és pékáruk mellett olvasni vagy kellemesen beszélgetni is lehet. Már most a további fejlesztéseken gondolkodunk. A Dobay Cukrászda melletti önálló kis épületrészben jövő tavasztól egy családi rendezvényekre, kisebb foglalkozásokra vagy cukrászoktatásra is alkalmas helyiséget alakítunk ki. Ekkor szeretnénk megnyitni a cukrászda épületében lévő szállodai szobáinkat is. Tavasszal pedig a most még csak süteményektől és karácsony közeledtével beiglikkel roskadozó gyönyörűséges pultot parfétortáink mellett saját főzésű fagylaltjainkkal is megtöltjük”, mondta Semsei Rudolf.

 

Dobay Eszter, a cukrászda névadója kiemelte, hogy egy számára szívmelengető családi emlék éledt újjá a cukrászda megnyitásának perceiben, hiszen nagyapjának Dobay vendéglő néven volt egykor étterme Barcson. Elmondta azt is, hogy cukrásztermékeikhez és pékáruikhoz kizárólag minőségi és természetes alapanyagokat használnak fel, a jövőben pedig folyamatosan szeretnének kóstolókat tartani vendégeik bevonásával, hogy a számukra legfinomabb ízeket tudják belevarázsolni termékeikbe.

 

Az ünnepélyes megnyitón bemutatkozott Matics Gábor, a Dobay Cukrászda cukrászmestere, valamint Illyés Endre pékmester is. Gábor már több mint 20 éve van a cukrászszakmában, míg Endre három évtizede dagaszt péksüteményeket.

Szabó Tibor, Halásztelek polgármestere örömét fejezte ki, hogy jó és értő kezekbe került a Malonyai-kastély területén álló üzlethelyiség, és elismerően nyilatkozott a cukrászda fiatalos enteriőrjéről, valamint ízletes sós és édes cukrásztermékeiről.

A megnyitó a cukrászda ünnepélyes megszentelésével ért véget: Kispál György, a Halásztelek-Árpád-házi Szent Erzsébet-templom plébánosa áldotta meg az épületet.

A házszentelés után a meghívott vendégek megízlelhették a Dobay Cukrászda szeretettel sütött cukrásztermékeit, vadkovásszal készült péksüteményeit és kenyereit.

 

 

 

Forrás: vakvarju.com

Forrás: Turizmus Online


Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.
Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás  

Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.
Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója 

Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.
A világ tíz legjobb kávézója

A világ tíz legjobb kávézója 

Egy ausztráliai kávézó került a dobogó tetejére. Az olaszok labdába sem rúgnak.
Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre

Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre 

Az 1000-2000 fő közötti települések italüzletei is pályázhatnak a 3 milliós támogatásra.
Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában

Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában 

Fényfestés, zene, borok és gasztroélmények a Miskolci Soho-ban.
Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.