A gasztronómia területén két évtizedes tapasztalattal rendelkező Budapest Party Service Kft. és a VakVarjú Étteremcsalád legújabb tagjaként nyílt meg december 14-én a Dobay Cukrászda Halásztelken. Ezzel egy húszéves álma valósult meg a tulajdonosoknak, Semsei Rudolfnak és feleségének, Dobay Eszternek. Halásztelek legtrendibb cukrászdájában a hagyományos és házias ízek egy csipetnyi francia eleganciával párosulnak.
Dobay néven nyitott új cukrászdát Halásztelken december 14-én a VakVarjú Étteremcsalád. Az ünnepélyes megnyitón Semsei Rudolf, a Budapest Party Service Kft. ügyvezető igazgatója, a VakVarjú éttermek és a Dobay cukrászda társtulajdonosa, valamint felesége, Dobay Eszter, a cukrászda névadója és társtulajdonosa köszöntötte a vendégeket.
„Húszéves álmunk vált valóra a Dobay Cukrászda megnyitásával, hiszen két évtizeddel ezelőtt már a VakVarjú éttermek előtt szerettünk volna egy Dobay Cukrászdát nyitni. Aztán az élet elsodort bennünket az álmunktól, az éttermek és a Budapest Party Service Kft. került a gondolkodásunk középpontjába. A rendezvényipar pandémia utáni újraindulásakor azonban már fontosnak éreztük, hogy a Budapest Party Service rendezvényeire a süteményeket is saját üzemben készíthessük. Idén nyáron egy cukrász- és pékműhelyt alakítottunk ki Csepelen, ahol nekiláttunk fejleszteni a Dobay sütiket, amivel párhuzamosan elkezdtük keresni első cukrászdánk otthonát is”, mondta a megnyitó alkalmával Semsei Rudolf.
Elmondása szerint Halásztelek szerelem volt első látásra, elvarázsolta a Malonyai-kastély és annak parkja, és hogy minden adott volt egy olyan hely működtetéséhez, amelyre a jövőben a tulajdonosokon és a cukrászda dolgozóin kívül a halásztelkiek is büszkék lehetnek.
„Cukrászdánkat Halásztelek megkerülhetetlen találkozópontjává kívánjuk tenni, ahol a finom kávék, latték, torták, sütik és pékáruk mellett olvasni vagy kellemesen beszélgetni is lehet. Már most a további fejlesztéseken gondolkodunk. A Dobay Cukrászda melletti önálló kis épületrészben jövő tavasztól egy családi rendezvényekre, kisebb foglalkozásokra vagy cukrászoktatásra is alkalmas helyiséget alakítunk ki. Ekkor szeretnénk megnyitni a cukrászda épületében lévő szállodai szobáinkat is. Tavasszal pedig a most még csak süteményektől és karácsony közeledtével beiglikkel roskadozó gyönyörűséges pultot parfétortáink mellett saját főzésű fagylaltjainkkal is megtöltjük”, mondta Semsei Rudolf.
Dobay Eszter, a cukrászda névadója kiemelte, hogy egy számára szívmelengető családi emlék éledt újjá a cukrászda megnyitásának perceiben, hiszen nagyapjának Dobay vendéglő néven volt egykor étterme Barcson. Elmondta azt is, hogy cukrásztermékeikhez és pékáruikhoz kizárólag minőségi és természetes alapanyagokat használnak fel, a jövőben pedig folyamatosan szeretnének kóstolókat tartani vendégeik bevonásával, hogy a számukra legfinomabb ízeket tudják belevarázsolni termékeikbe.
Az ünnepélyes megnyitón bemutatkozott Matics Gábor, a Dobay Cukrászda cukrászmestere, valamint Illyés Endre pékmester is. Gábor már több mint 20 éve van a cukrászszakmában, míg Endre három évtizede dagaszt péksüteményeket.
Szabó Tibor, Halásztelek polgármestere örömét fejezte ki, hogy jó és értő kezekbe került a Malonyai-kastély területén álló üzlethelyiség, és elismerően nyilatkozott a cukrászda fiatalos enteriőrjéről, valamint ízletes sós és édes cukrásztermékeiről.
A megnyitó a cukrászda ünnepélyes megszentelésével ért véget: Kispál György, a Halásztelek-Árpád-házi Szent Erzsébet-templom plébánosa áldotta meg az épületet.
A házszentelés után a meghívott vendégek megízlelhették a Dobay Cukrászda szeretettel sütött cukrásztermékeit, vadkovásszal készült péksüteményeit és kenyereit.
Forrás: vakvarju.com
Forrás: Turizmus Online