Éttermet nyitott Budapesten a Pécsi Sörfőzde

A Pécsi Sörfőzde megnyitotta budapesti éttermét a VI. kerületi Káldy Gyula utcában, ahol autentikus magyar ételek mellé csapolva, és palackozva is kínálják a sörfőzde valamennyi termékét.

A közelmúltban nyitott Pécsi Sör Beer & Traditional Food a főzde saját éttermeként nem csak a turisták, hanem a budapestiek számára is tartogat kellemes meglepetéseket - írják a közleményben. 

A változatos sörkínálat mellé igazán klasszikus magyar ételeket választhatnak a vendégek: halászlé, házi galuskával kínált marhapörkölt, ropogósra sült csülök, házi lekvárral kínált csörögefánk szerepelnek egyebek között az étlapon.

A Pécsi Sörfőzde Prémium termékei – a Búza, a Barna és a Lager –  frissen csapolva kóstolhatók, de szintén a csapból folyik a nemrégiben megújult, ugyancsak a német sörtisztasági törvénynek megfelelően készülő Pécsi Szalon is. A hat sörcsappal rendelkező pultnál ezek mellett pedig időnként olyan, jellemzően inkább palackban elérhető főzetek is kérhetőek, mint a Pécsi APA, a Három Királyok, vagy épp az újdonságnak számító, limitált kiadású Tavaszi Sör.

Ami az üveges kínálatot illeti, érdemes megkóstolni a Gluténmentes Prémium Lagert, a meggyes és citromos Radlert, és – az autóval érkezők kedvéért – az alkoholmentes Szalont is. Akik csak néhány falatot ennének a sörök mellé, azok kedvéért a konyhából frissen készülő sörkorcsolyák is előkerülnek mint a sörkolbász, a Káldy hamburger, a tépett marhahúsos tortilla vagy a frissen sült zellerchips.

Az étteremben a Pécsi Sörfőzde tervei szerint a jövőben sörbemutatók, sörkóstolók is lesznek, de a hely a jókora kivetítő miatt a sportrajongók számára is kiváló választás.

 

 

Forrás: Turizmus Online


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.