Éttermet nyitott Budapesten a Pécsi Sörfőzde

A Pécsi Sörfőzde megnyitotta budapesti éttermét a VI. kerületi Káldy Gyula utcában, ahol autentikus magyar ételek mellé csapolva, és palackozva is kínálják a sörfőzde valamennyi termékét.

A közelmúltban nyitott Pécsi Sör Beer & Traditional Food a főzde saját éttermeként nem csak a turisták, hanem a budapestiek számára is tartogat kellemes meglepetéseket - írják a közleményben. 

A változatos sörkínálat mellé igazán klasszikus magyar ételeket választhatnak a vendégek: halászlé, házi galuskával kínált marhapörkölt, ropogósra sült csülök, házi lekvárral kínált csörögefánk szerepelnek egyebek között az étlapon.

A Pécsi Sörfőzde Prémium termékei – a Búza, a Barna és a Lager –  frissen csapolva kóstolhatók, de szintén a csapból folyik a nemrégiben megújult, ugyancsak a német sörtisztasági törvénynek megfelelően készülő Pécsi Szalon is. A hat sörcsappal rendelkező pultnál ezek mellett pedig időnként olyan, jellemzően inkább palackban elérhető főzetek is kérhetőek, mint a Pécsi APA, a Három Királyok, vagy épp az újdonságnak számító, limitált kiadású Tavaszi Sör.

Ami az üveges kínálatot illeti, érdemes megkóstolni a Gluténmentes Prémium Lagert, a meggyes és citromos Radlert, és – az autóval érkezők kedvéért – az alkoholmentes Szalont is. Akik csak néhány falatot ennének a sörök mellé, azok kedvéért a konyhából frissen készülő sörkorcsolyák is előkerülnek mint a sörkolbász, a Káldy hamburger, a tépett marhahúsos tortilla vagy a frissen sült zellerchips.

Az étteremben a Pécsi Sörfőzde tervei szerint a jövőben sörbemutatók, sörkóstolók is lesznek, de a hely a jókora kivetítő miatt a sportrajongók számára is kiváló választás.

 

 

Forrás: Turizmus Online


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.