Ezek az év legjobb gluténmentes kenyerei, pékárui

A Hunorganic Kft. és az Aranycipó Kft. termékei nyerték az első helyet a gluténmentes kenyerek és péksütemények versenyén, amelyet a Magyarok Kenyere Programhoz kapcsolódva szerveztek meg  - közölte a Magyarok Kenyere Program hétfőn az MTI-vel.

A 2022 Gluténmentes Kenyere versenyben az első helyezést a Hunorganic Kft. Cöli cirok cipó terméke szerezte meg. A 2022 Gluténmentes Péksüteménye versenyt pedig az Aranycipó Kft. nyerte Mákos kalács szeletekkel. Innovációs Különdíjat is kiosztottak, amelyet a Hunorganic Kft. vehetett át Universal plus cipó prebiotikumos cikória inulinnal elnevezésű termékéért. A közleményben kiemelték, hogy az emberek körülbelül 2 százaléka gluténérzékeny, és ez a betegség csak élethosszig tartó diétával tartható karban. A gluténmentes termékeket előállító üzemeknek szigorú követelményeknek kell megfelelniük, az iparágban tapasztalható innovációnak köszönhetően az elmúlt évtizedben a gluténmentes termékek gyártása sokat fejlődött, a kínálat jelentősen bővült.

Ez adott alkalmat arra, hogy - hagyományteremtő jelleggel - egy szakmailag is meghatározó verseny szülessen, amely bemutatkozási lehetőséget biztosít a gyártóknak, emellett a fogyasztók számára jelzi, hogy a kínálatban megtalálják a legmagasabb minőségű termékeket. A verseny a szakmai együttműködés egyik első sikeres lépése volt, a résztvevők ugyanis ezidáig több mint 1 tonna gluténmentes lisztet ajánlottak fel a Magyarok Kenyere program számára, amelyet liszt, kenyér és pékáru formájában juttatnak el az év végéig a szükséget szenvedő, lisztérzékenységben érintettek számára. A közlemény szerint a verseny szervezésében a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) mellett a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a Lisztérzékenyek Érdekképviseletének Országos Egyesülete és az AMUREX GM Hungary Kft. is részt vett.

Forrás: MTI


A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.
Tojásválság az USA-ban

Tojásválság az USA-ban 

Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériumának adatai alapján a tojás ára soha nem látott magasságokba emelkedett az elmúlt hónapokban.
Idén is megtartják a Budafoki Pincejárat borral, pezsgővel bélelt programjait

Idén is megtartják a Budafoki Pincejárat borral, pezsgővel bélelt programjait 

Idén bemutatják Budapest Bornegyedének gazdag hagyományait, művészeti értékeit és a pezsgő- és borkultúra új irányvonalait.
Leáldozóban a fine dining népszerűsége, feljövőben a cukrászdák rangja

Leáldozóban a fine dining népszerűsége, feljövőben a cukrászdák rangja 

Sok minden kiderült az egyik vendéglátással, rendezvényszervezéssel és hotelüzemeltetéssel foglalkozó cég megbízására  2024 őszén elkészült kutatásból.
Kávé, költészet, képzőművészet

Kávé, költészet, képzőművészet 

Rendhagyó italbemutató a pesti Dorottya utcai Edison & Jupiter speciality kávézóban.
Százféle fánk a Fánkfesztiválon

Százféle fánk a Fánkfesztiválon 

Karneváli programokkal várják idén is a résztvevőket.
Közel száz borászat a Furmint Február Nagy Kóstolón

Közel száz borászat a Furmint Február Nagy Kóstolón 

Több mint nyolcvan pincészet kétszáznál is több, furmintból készült borával találkozhat a közönség a 15. Furmint Február Nagy Kóstolón csütörtökön Budapesten, a Hagyományok Házában.
Bepillantás egy kétszáz éves olasz malom trénerképzésébe

Bepillantás egy kétszáz éves olasz malom trénerképzésébe 

Egy 193 éves olasz malom, hagyományok, innováció és egy jó adag magyar szenvedély.
Amerikai importőrök: alaposan betáraztak proseccóból a védővámok réme miatt

Amerikai importőrök: alaposan betáraztak proseccóból a védővámok réme miatt 

Az a biztos, ami már a tárolókban van.
Valentin-nap a város felett

Valentin-nap a város felett 

Valentin-napi élmények a Matild Palotában.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.