Ezt ajánlja húsvétra a Hilltop

A húsvét, ahogy az elnevezés is mutatja, hagyományosan az ünnepet megelőző böjt megtöréséről szól, amikor előkerülnek a legjobb falatok, és hű kísérőik, a legjobb italok. Természetesen nem hiányozhat az asztalról a minőségi bor sem. Olyannyira, hogy ilyenkor készül a tradicionális borleves is - tájékoztatta lapunkat a Hilltop.

Előkerülnek az üde fehérborok

Nincs ünnep bor nélkül. Egy jól megválasztott tétellel mondunk áldomást, kísérjük le a gondosan elkészített falatokat, amiknek egyben az élvezeti értékét is emeljük, és persze tökéletes belépőül szolgál akkor is, ha vendégségbe megyünk. Márpedig megyünk, mivel a húsvét igazi „vándorünnep” - nemcsak időpontját, de szokásait tekintve is, hiszen elérkezik a baráti, rokoni látogatások ideje.

A mulatozás tulajdonképpen már nagycsütörtökön, az utolsó vacsora napján elkezdődik. A néphagyomány szerint ekkor még paraj kerül az asztalra, mellé pedig a tavasz üde dallamait visszhangzó nedűk. Ideje megismerkedni (ha eddig még nem tettük) a ropogós újborokkal, például a könnyű és aromás Hilltop Irsai Olivérrel, amiből akár a fehérboralapú, illatos fűszerekkel készülő nagypénteki borlevesbe is kerülhet.



Nagyszombaton debütál a tormával és foszlós kaláccsal körített húsvéti sonka, ami aztán három napon keresztül terítéken is marad. Remek kiegészítője lehet egy komplexebb tétel, például egy tartalmas Hilltop Neszmély Chardonnay, az elmaradhatatlan tojás pedig jól harmonizál az ásványosabb felhangokkal, amiket mondjuk egy kiegyensúlyozott aromapalettájú Hilltop Neszmély Olaszrizling kínál.

Pezsdítő párosítások

Húsvétvasárnap természetesen a bárányé a főszerep. Bár a választás alapja az elkészítés módja, egy könnyű Hilltop Neszmély Pinot Noir Rosé ideális kísérőül szolgálhat bármilyen ízvilághoz. A húsvéthétfőn kopogtató locsolkodókat eleink már egy jóval egyszerűbb fogással, rántott csirkével várták. Bár manapság inkább megmaradunk a csokitojásnál, ahogy a jeges víz is parfümmé szelídült, egy pezsdítő és kacér Hilltop Neszmély Merlot Roséból készült illatos fröccs kijár az érkezőknek.

Aki pedig nem ápolja a hagyományokat, inkább kiszabadulna egy kicsit a négy fal közül, annak remek útitársa lesz a Hilltop Gyöngy, amely kellemes felfrissülést ígér a természetjárónak. Ki ne maradjon a piknikkosárból!


Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.
Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás  

Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.
Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója 

Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.
A világ tíz legjobb kávézója

A világ tíz legjobb kávézója 

Egy ausztráliai kávézó került a dobogó tetejére. Az olaszok labdába sem rúgnak.
Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre

Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre 

Az 1000-2000 fő közötti települések italüzletei is pályázhatnak a 3 milliós támogatásra.
Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában

Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában 

Fényfestés, zene, borok és gasztroélmények a Miskolci Soho-ban.
Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról

Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.