Ezt ajánlja húsvétra a Hilltop

A húsvét, ahogy az elnevezés is mutatja, hagyományosan az ünnepet megelőző böjt megtöréséről szól, amikor előkerülnek a legjobb falatok, és hű kísérőik, a legjobb italok. Természetesen nem hiányozhat az asztalról a minőségi bor sem. Olyannyira, hogy ilyenkor készül a tradicionális borleves is - tájékoztatta lapunkat a Hilltop.

Előkerülnek az üde fehérborok

Nincs ünnep bor nélkül. Egy jól megválasztott tétellel mondunk áldomást, kísérjük le a gondosan elkészített falatokat, amiknek egyben az élvezeti értékét is emeljük, és persze tökéletes belépőül szolgál akkor is, ha vendégségbe megyünk. Márpedig megyünk, mivel a húsvét igazi „vándorünnep” - nemcsak időpontját, de szokásait tekintve is, hiszen elérkezik a baráti, rokoni látogatások ideje.

A mulatozás tulajdonképpen már nagycsütörtökön, az utolsó vacsora napján elkezdődik. A néphagyomány szerint ekkor még paraj kerül az asztalra, mellé pedig a tavasz üde dallamait visszhangzó nedűk. Ideje megismerkedni (ha eddig még nem tettük) a ropogós újborokkal, például a könnyű és aromás Hilltop Irsai Olivérrel, amiből akár a fehérboralapú, illatos fűszerekkel készülő nagypénteki borlevesbe is kerülhet.



Nagyszombaton debütál a tormával és foszlós kaláccsal körített húsvéti sonka, ami aztán három napon keresztül terítéken is marad. Remek kiegészítője lehet egy komplexebb tétel, például egy tartalmas Hilltop Neszmély Chardonnay, az elmaradhatatlan tojás pedig jól harmonizál az ásványosabb felhangokkal, amiket mondjuk egy kiegyensúlyozott aromapalettájú Hilltop Neszmély Olaszrizling kínál.

Pezsdítő párosítások

Húsvétvasárnap természetesen a bárányé a főszerep. Bár a választás alapja az elkészítés módja, egy könnyű Hilltop Neszmély Pinot Noir Rosé ideális kísérőül szolgálhat bármilyen ízvilághoz. A húsvéthétfőn kopogtató locsolkodókat eleink már egy jóval egyszerűbb fogással, rántott csirkével várták. Bár manapság inkább megmaradunk a csokitojásnál, ahogy a jeges víz is parfümmé szelídült, egy pezsdítő és kacér Hilltop Neszmély Merlot Roséból készült illatos fröccs kijár az érkezőknek.

Aki pedig nem ápolja a hagyományokat, inkább kiszabadulna egy kicsit a négy fal közül, annak remek útitársa lesz a Hilltop Gyöngy, amely kellemes felfrissülést ígér a természetjárónak. Ki ne maradjon a piknikkosárból!


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.