Ezt ajánlja húsvétra a Hilltop

A húsvét, ahogy az elnevezés is mutatja, hagyományosan az ünnepet megelőző böjt megtöréséről szól, amikor előkerülnek a legjobb falatok, és hű kísérőik, a legjobb italok. Természetesen nem hiányozhat az asztalról a minőségi bor sem. Olyannyira, hogy ilyenkor készül a tradicionális borleves is - tájékoztatta lapunkat a Hilltop.

Előkerülnek az üde fehérborok

Nincs ünnep bor nélkül. Egy jól megválasztott tétellel mondunk áldomást, kísérjük le a gondosan elkészített falatokat, amiknek egyben az élvezeti értékét is emeljük, és persze tökéletes belépőül szolgál akkor is, ha vendégségbe megyünk. Márpedig megyünk, mivel a húsvét igazi „vándorünnep” - nemcsak időpontját, de szokásait tekintve is, hiszen elérkezik a baráti, rokoni látogatások ideje.

A mulatozás tulajdonképpen már nagycsütörtökön, az utolsó vacsora napján elkezdődik. A néphagyomány szerint ekkor még paraj kerül az asztalra, mellé pedig a tavasz üde dallamait visszhangzó nedűk. Ideje megismerkedni (ha eddig még nem tettük) a ropogós újborokkal, például a könnyű és aromás Hilltop Irsai Olivérrel, amiből akár a fehérboralapú, illatos fűszerekkel készülő nagypénteki borlevesbe is kerülhet.



Nagyszombaton debütál a tormával és foszlós kaláccsal körített húsvéti sonka, ami aztán három napon keresztül terítéken is marad. Remek kiegészítője lehet egy komplexebb tétel, például egy tartalmas Hilltop Neszmély Chardonnay, az elmaradhatatlan tojás pedig jól harmonizál az ásványosabb felhangokkal, amiket mondjuk egy kiegyensúlyozott aromapalettájú Hilltop Neszmély Olaszrizling kínál.

Pezsdítő párosítások

Húsvétvasárnap természetesen a bárányé a főszerep. Bár a választás alapja az elkészítés módja, egy könnyű Hilltop Neszmély Pinot Noir Rosé ideális kísérőül szolgálhat bármilyen ízvilághoz. A húsvéthétfőn kopogtató locsolkodókat eleink már egy jóval egyszerűbb fogással, rántott csirkével várták. Bár manapság inkább megmaradunk a csokitojásnál, ahogy a jeges víz is parfümmé szelídült, egy pezsdítő és kacér Hilltop Neszmély Merlot Roséból készült illatos fröccs kijár az érkezőknek.

Aki pedig nem ápolja a hagyományokat, inkább kiszabadulna egy kicsit a négy fal közül, annak remek útitársa lesz a Hilltop Gyöngy, amely kellemes felfrissülést ígér a természetjárónak. Ki ne maradjon a piknikkosárból!


Magyar pezsgő a világ legjobbjai között

Magyar pezsgő a világ legjobbjai között 

A Kreinbacher Birtok Prestige Brut tétele aranyérmet vihetett haza a 2025-ös Decanter World Wine Awards-ról.
Ízek Kertje Nagyrédén

Ízek Kertje Nagyrédén 

Nagyréde nem csupán a mátrai borvidék egyik fontos központja, hanem egyre inkább kulturális és gasztronómiai élmények színtere is.
Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel

Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel 

Napi cukiság kimaxolva: a Gundel „család” tagja lett Samu, a kiselefánt.
Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén

Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén 

A Zelna Borászat Peregrina vörösbora aranyérmet nyert a Decanter World Wine Awards-on.
Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás

Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás 

Megkezdődtek a 2026-os Südback előkészületei.
Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek

Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek 

Négy évtized különleges fogásai a Matild Palotában – egy estén felszolgálva.
Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében

Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében 

Idén 22. alkalommal rendezték meg a világ legnagyobb, egyben legjelentősebb hatású borversenyét.
Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen

Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen 

A tokaji Minaro Hotel bármenedzsere két koktéllal aratott győzelmet a Magyarország Itala 2025 versenyen.
Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról

Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról 

Rizs a magyar alföldről, a Körösök völgyéből.
Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép

Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép  

Egy friss felmérésből kiderült, ahol van lehetőség digitális borravalóadásra, ott a vendégek szívesebben honorálják a színvonalas kiszolgálást.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.