Falatozz Zölden!

A Falatozz.hu országos ételrendelő portál Falatozz Zölden! néven környezettudatos ételrendelési programot indít, amelynek keretében minden rendelést 100%-osan lebomló csomagolásban szállítanak ki. Ezzel az ország több mint 30 településén válik lehetővé a környezetbarát ételrendelés.

A Falatozz.hu országos ételrendelő portál környezettudatos ételrendelési programot indít, amelynek keretében a programhoz csatlakozott éttermek a megrendelt ételeket környezetbarát, maradéktalanul lebomló és komposztálható csomagolásban szállítják ki, beleértve az összes csomagolóanyagot a pizzás dobozoktól kezdve, a poharakon és evőeszközökön át, a szívószálakig és minden egyéb kiegészítőig. A Falatozz Zölden! program így Magyarországon elsőként kínál átfogó megoldást a házhozszállítással járó környezetszennyező csomagolóanyagok csökkentésére.


 
A mintegy 400 étterem kínálatát egyesítő országos ételrendelő portálon mostantól szűrhető a Falatozz Zölden! programban résztvevő éttermek listája, így a megrendelők már az online vásárlás előtt kiválaszthatják a környezettudatos éttermeket, illetve, hogy milyen csomagolásban kérik az étel kiszállítását. Az étlapokon kis méretű zöld leveles ábra látható minden olyan étterem neve mellett, amelynél elérhető a szolgáltatás, csakúgy, mint azoknál a fogásoknál, melyek lebomló csomagolásban kérhetők.
 
A programhoz való csatlakozás a portál hálózatához tartozó vendéglátóhelyek önkéntes döntése, és ugyancsak a vendéglátóhelytől függ, hogy milyen mértékben állja a környezetbarát csomagolóanyagok használatának többletköltségeit.
 
A Falatozz Zölden! programban résztvevő éttermek egységesen a Box Again 100%-ban lebomló csomagolóanyagokat használják, amelyek minden darabja ellenőrzött alapanyagokból készül, komposztálhatók, újra feldolgozhatók, és nem keletkezik mikroműanyag maradvány a lebomlás során.
 
„A Falatozz Zölden! kezdeményezéssel szeretnénk alternatívát kínálni a környezettudatos fogyasztók számára, hogy ne kelljen akaratuk ellenére egyszer használatos csomagolóanyagokkal terhelni a környezetet. A tévhitekkel ellentétben az olyan félmegoldások, mint az ételdoboz műanyag bevonattal, a keményítő vagy cellulóz alapú doboz műanyag erősítéssel, valamint a mikroműanyagokra szétfoszló műanyag nem jelentenek valódi alternatívát, ezért elérhetővé tettük tájékoztatónkat azok számára, akik pontosabb ismereteket szeretnének szerezni a programról” – mondta Veres László, a Falatozz.hu ügyvezetője.
 
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal legfrissebb adatai szerint Magyarországon a csomagolóanyagok éves kibocsátása közel 800.000 tonna, ebből a papír és karton 32%-ot, a műanyag 24%-ot, a fa 20%-ot és az üveg 14%-ot tesz ki. Ugyanakkor az Európai Unióban várhatóan 2021-ben már tilos lesz az egyszer használatos műanyag termékek – zacskók, tányérok, dobozok, szívószálak, palackok és evőeszközök – árusítása.


Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás  

Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.
Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója 

Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.
A világ tíz legjobb kávézója

A világ tíz legjobb kávézója 

Egy ausztráliai kávézó került a dobogó tetejére. Az olaszok labdába sem rúgnak.
Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre

Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre 

Az 1000-2000 fő közötti települések italüzletei is pályázhatnak a 3 milliós támogatásra.
Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában

Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában 

Fényfestés, zene, borok és gasztroélmények a Miskolci Soho-ban.
Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról

Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.
Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market

Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market 

A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag a fővárosban, hanem az egyik legnagyobb ginfesztivál főszereplője is.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.