Falusi vendéglátásba kezd a Zsindelyes Pálinkafőzde

Családi beruházásban épült turisztikai komplexumot adtak át a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Érpatak határában pénteken.

A 600 millió forintból felépített, Zsindelyes Cottage-nak elnevezett épületegyüttes avatóünnepségén Nagy István agrárminiszter azt mondta, a cottage-ra nincsen még olyan magyar szó, amely azt a vidéki életérzést fejezné ki, amelyre egy 21. századi stresszes és nyüzsgő városban élő embernek szüksége lehet. A cottage egy nyugodt, kikapcsolódást biztosító hely, amely egyszerűségével, békességével és alapvető értékeivel igyekszik bemutatni a táj gasztronómiáját - fogalmazott Nagy István.

A Zsindelyes Cottage látogatói megismerhetik egyebek között a környék egyik leghíresebb termékét, az újfehértói fürtös meggyet, valamint a belőle készült - földrajzi eredetvédettséget és európai uniós oltalmat egyaránt élvező - meggypálinkát. Papp József, a beruházó Zsindelyes Tanya Kulturális Értékeinek Megóvásáért Alapítvány elnöke, az érpataki Zsindelyes Pálinkafőzdét és a Zsindelyes Kóstolóházat üzemeltető cég tulajdonosa elmondta, 2008-ban adták át a pálinkafőzde közelében megépült kóstolóházat, majd - az angol vidéki gazdaság, a cottage mintájára - létrehozták a helyben megtermelt alapanyagokat felhasználó gasztronómiára, a nyugodt környezetre és a közvetlen vendéglátásra épülő turisztikai komplexumot. A hét egységből álló cottage-ban a kóstolóház mellett kisebb és nagyobb rendezvényeket megtartására alkalmas fogadó, kápolna, négy faház és egy apartman, a pálinkafőzést bemutató terem, egy száztíz fás meggyliget, valamint egy mesterséges tó kapott helyet.

Az eseményen Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) elnöke, az Országgyűlés alelnöke köszöntőjében a beruházó Papp és Kecskés családot méltatva azt hangsúlyozta, hatalmas erő és kreativitás kell ahhoz, hogy egy vállalkozó vagy gazdálkodó helyben fellelhető értékekre támaszkodva találja meg a lehetőségeket és a boldogulást, és ezen keresztül segítse egy térség felemelkedését.

Seszták Miklós, a Kárpát-medencei gazdaságélénkítő programok és összehangolt fejlesztési feladatok, valamint turisztikai fejlesztések koordinációjáért felelős kormánybiztos beszédében leszögezte: igenis lehet a "három aranykoronás" nyírségi homokon minőségi turisztikai kínálatot létrehozni.

A tizenegy alkalmazottat foglalkoztató komplexumban a tervek szerint esküvőket, családi rendezvényeket, céges összejöveteleket egyaránt tartanak majd.

Forrás: Vendég & Hotel/MTI


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.