Farmville a valóságban

Közösségi finanszírozású kert épül Harta mellett, ahonnan közvetlenül az előfizetőkhöz szállítják majd a megtermelt ételt. A Farm to table egy társadalmi mozgalom, amely arra törekszik, hogy a helyi ételeket közvetlenül a termelőtől szerezzék be a háztartások, éttermek, iskolák, így a szállítási idő minimálisra csökken, nincs tárolási költség, közvetítő, és nem veszít minőségéből a termék, amíg az üzletek polcain áll.

A vidéki minőség és a budapesti (és külföldi), minőségre fogékony közönség összekötésével érték teremthető mindenki számára. E gondolkodását bizonyítja többek között a kolbasztoltok.hu csapatépítő vállalkozás és a parasztreggeli.hu paraszttál készítő és kiszállító projekt, amelyekben vidéken megvalósított szolgáltatást, előállított termékeket juttatnak el a fővárosi keresletnek. Ebbe a sorba illik bele egy újabb vállalkozás, a MyFarmHarta, amelyet néhány fiatal üzleti szakember és a Köves család közösen valósítanak meg. Az informatikát és a gasztronómiát kötné össze a 30 éve mezőgazdaságban tevékenykedő Kövesdi család egyik tagja, Gábor, aki lassan 10 éve Budapesten, az online világban dolgozott, majd saját vállalkozásba ketdett. 

“Az előfizetők beleszólnak a kert életébe, zárt Facebook csoportban követhetik az eseményeket, szavazhatnak a termelni kívánt növényekről, az aktuális döntésekről, de egy 360 fokos kamerán keresztül folyamatosan ellenőrizhetik is majd a kertjüket. Nagyon fontos üzenet a transzparencia, hogy a bérlők mindenről tudjanak, biztosak lehessenek abban, hogy a gazdák mindent megtesznek a minőségi termények felneveléséért.” - mondta Kövesdi Gábor a projekt ötletgazdája és tulajdonosa.

A Farm to table egy társadalmi mozgalom, amely arra törekszik, hogy a helyi ételeket közvetlenül a termelőtől szerezzék be a háztartások, éttermek, iskolák. Mivel a MyFarmHarta rendszerében is a megtermelt javakat heti vagy havi rendszerességgel közvetlenül az előfizetők asztalára szállítják, a szállítási idő minimálisra csökken, nincs tárolási költség, közvetítő, és nem veszít minőségéből a termék, amíg az üzletek polcain áll.


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.