Fejleszti éttermeit a Pizza Hut

A Pizza Hut a napokban jelentette be, hogy 100 millió dollárt fektet be éttermeibe, és a változást azzal is hangsúlyozza, hogy Pasta Hut-ra változtatja a nevét.

Idén már 17 millió dollárt költöttek több mint száz étteremre. A döntés jónak látszik, hiszen közülük több kétszámjegyű növekedést ért el az eladásokban. A tervek szerint 2009-ben és 2010-ben további 24 millió dollárt fordítanak új üzletek nyitására és a régiek újrabútorozására. A Pizza Hut vezérigazgatója, Alasdair Murdoch a következőt nyilatkozta: „Alapvetően megváltoztattuk az üzletmenetünket az elmúlt néhány évben. Olyan éttermek kialakítására törekedtünk, ahol az emberek megállhatnak egy pillanatra, és hasznos tápanyagokat tartalmazó ételeket fogyaszthatnak.” A Pizza Hut a legtöbb menü tápanyag-tartalmát is megváltoztatta. Például 2004-hez képest néhány étel sótartalmát több, mint 30 százalékkal csökkentettre. A gyermekmenübe zöldségeket rejtettek el, minden hidrogénezett növényi olajat tartalmazó alkotórészt kivettek az ételekből, és most van folyamatban egy program a telítetett zsírok eltávolítására. A az elmúlt 18 hónapban cég nagy hangsúlyt fektetett az online-ra: 2008 júniusában már 1 millió online rendelést vettek fel, és ezek száma havonta 25 százalékkal nő. (www.costsectorcatering.co.uk)

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.