Fejleszti éttermeit a Pizza Hut

A Pizza Hut a napokban jelentette be, hogy 100 millió dollárt fektet be éttermeibe, és a változást azzal is hangsúlyozza, hogy Pasta Hut-ra változtatja a nevét.

Idén már 17 millió dollárt költöttek több mint száz étteremre. A döntés jónak látszik, hiszen közülük több kétszámjegyű növekedést ért el az eladásokban. A tervek szerint 2009-ben és 2010-ben további 24 millió dollárt fordítanak új üzletek nyitására és a régiek újrabútorozására. A Pizza Hut vezérigazgatója, Alasdair Murdoch a következőt nyilatkozta: „Alapvetően megváltoztattuk az üzletmenetünket az elmúlt néhány évben. Olyan éttermek kialakítására törekedtünk, ahol az emberek megállhatnak egy pillanatra, és hasznos tápanyagokat tartalmazó ételeket fogyaszthatnak.” A Pizza Hut a legtöbb menü tápanyag-tartalmát is megváltoztatta. Például 2004-hez képest néhány étel sótartalmát több, mint 30 százalékkal csökkentettre. A gyermekmenübe zöldségeket rejtettek el, minden hidrogénezett növényi olajat tartalmazó alkotórészt kivettek az ételekből, és most van folyamatban egy program a telítetett zsírok eltávolítására. A az elmúlt 18 hónapban cég nagy hangsúlyt fektetett az online-ra: 2008 júniusában már 1 millió online rendelést vettek fel, és ezek száma havonta 25 százalékkal nő. (www.costsectorcatering.co.uk)

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.
Új korszak a siófoki menzán

Új korszak a siófoki menzán 

Siófok összes általános- és középiskolájában bevezették a svédasztalos rendszerű menzát.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.