Idén már 17 millió dollárt költöttek több mint száz étteremre. A döntés jónak látszik, hiszen közülük több kétszámjegyű növekedést ért el az eladásokban. A tervek szerint 2009-ben és 2010-ben további 24 millió dollárt fordítanak új üzletek nyitására és a régiek újrabútorozására. A Pizza Hut vezérigazgatója, Alasdair Murdoch a következőt nyilatkozta: „Alapvetően megváltoztattuk az üzletmenetünket az elmúlt néhány évben. Olyan éttermek kialakítására törekedtünk, ahol az emberek megállhatnak egy pillanatra, és hasznos tápanyagokat tartalmazó ételeket fogyaszthatnak.” A Pizza Hut a legtöbb menü tápanyag-tartalmát is megváltoztatta. Például 2004-hez képest néhány étel sótartalmát több, mint 30 százalékkal csökkentettre. A gyermekmenübe zöldségeket rejtettek el, minden hidrogénezett növényi olajat tartalmazó alkotórészt kivettek az ételekből, és most van folyamatban egy program a telítetett zsírok eltávolítására. A az elmúlt 18 hónapban cég nagy hangsúlyt fektetett az online-ra: 2008 júniusában már 1 millió online rendelést vettek fel, és ezek száma havonta 25 százalékkal nő. (www.costsectorcatering.co.uk)
Fejleszti éttermeit a Pizza Hut
A Pizza Hut a napokban jelentette be, hogy 100 millió dollárt fektet be éttermeibe, és a változást azzal is hangsúlyozza, hogy Pasta Hut-ra változtatja a nevét.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.