Fertőd is kiválasztotta borát

Csak a soproni borvidék pincészetei jelentkezhettek az önkormányzat turisztikai bizottsága által harmadik alkalommal megrendezett "Fertőd bora" versenyre, melyre végül kilenc fehér- és nyolc vörösborból küldtek mintákat, valamint három rozét - írja a Kisalföld.

- Csak a Soproni borvidék pincészetei számára tettük lehetővé az indulás jogát avatott a részletekbe Patonai Tamás, a turisztikai bizottságelnöke. - A kiírás szerint fehérborból bármilyen fajtát nevezhettek, míg a vörösbornál és a rozénál kizárólag a régió zászlóshajója, a kékfrankos jöhetett szóba. A versenyre végül is kilenc fehér- és nyolc vörösborból küldtek mintákat, valamint három rozét.

A borbírálatokat öttagú szakmai zsűri kezdte el. A testület ajánlásával három-három fehér-, illetve vörösbor került a fertődi társadalmi zsűri asztalára. A pontozásos ítéletek eredményeképpen Fertőd bora 2011 címet - vörösbor kategóriában - a Cousin-Vin soproni borászat 2010-es, Örökségnevű kékfrankosa érdemelte ki. A fehérborok közül az Iváncsics Pincészet 2010-es Irsai Olivérje vitte el a pálmát. A Fertőd bora 2011 címmel kitüntetett borokkal a vendéglátóhelyeken találkozhatnak a vendégek, s az önkormányzat is rendel a győztesektől reprezentációs célokra. (forrás: Kisalföld)


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.