Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

A RevoUnion ernyőmárkával a vállalat célja, hogy a körforgásos gazdaságra építő megoldásaival támogassa a vendéglátás és a kereskedelem fenntarthatósági törekvéseit hazai és nemzetközi szinten egyaránt.

A mostantól RevoUnion néven működő Cup Revolutiont 2019-es megalakulása óta repohárszolgáltatóként ismerik a legtöbben, holott a cég az elmúlt években jelentős stratégiai váltáson ment keresztül. A szervezet egyre többféle innovatív terméket és szolgáltatást vezetett be, amelyek úgy csökkenthetik a vendéglátóipar és a kereskedelem szereplőinek ökológiai lábnyomát, hogy közben növelik az üzleti hatékonyságukat.

A jövőben a RevoUnion ernyőmárka alatt érhetők el az újrahasználható RevoCupok, az egyszer használatos ételcsomagolásokat kiváltó RevoBoxok, a Cupler forró italos poharak, a RevoGlass törhetetlen „üvegpoharak”.

Az idei év nagy újdonsága lesz a RevoCupokkal és Cuplerekkel egy rendszerben működő újrahasználható bevásárlótáska, a RevoBag bevezetése.

A RevoUnion célja, hogy a hazai innovációt nemzetközi szinten is elérhetővé tegye, amihez jó alapot ad, hogy a RevoCupok már három éve jelen vannak Szlovákiában, de szállítottak már poharakat Romániába, Ausztriába, Németországba, Hollandiába és Olaszországba is.


Fotó: Revo Union

A vállalat első franchise partnere Cup Revolution Latvia néven a három balti államot fedi le újrahasználati rendszerekkel.

Emellett pedig egyre több nemzetközi rendezvényen is megjelenik a cég: a szlovén Conventa kiállításon Cuplerek biztosították a fenntartható kávéfogyasztást, továbbá már két éve aktív résztvevői a berlini Future of Festivals kiállításnak.

A teljeskörű megújulás jegyében a vállalat új telephelyre is költözik áprilisban, amelynek építése során az egyik legfontosabb szempont a környezeti terhelés csökkentése volt:

napkollektorok állítják elő a mosogatáshoz szükséges meleg vizet, a szárító levegő hőenergiáját pedig egyedi rekuperátoros rendszer forgatja vissza.

Emellett pedig az egész világon is egyedülálló automatizált minőségellenőrző- és válogató rendszer is működni fog az új központban, amely jelentősen növeli majd a hatékonyságot.


Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról

Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.
Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market

Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market 

A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag a fővárosban, hanem az egyik legnagyobb ginfesztivál főszereplője is.
Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot!

Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot! 

A Tej Terméktanács országos marketingkampányt indított a hazai előállítású trappista sajt fogyasztásának ösztönzésére.
Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.