Fruit Gourmet Expo Veronában

Az egészséges táplálkozásban egyre jelentősebb szerepet játszó friss és szárított gyümölcsök, zöldségek, magvak és egyéb kiemelkedő minőségű friss termékek piaci térnyerését kívánja elősegíteni a Veronai Vásár új kiállítása. A gasztronómiát célzó klasszikus bemutatókon túl ez a kiállítás új formákban és módszerekkel közelít a témához, új ötleteket, on-line promóciós eszközöket ajánl a gyümölcs és zöldség szektor részére, hogy innovatív megközelítésekkel, a fogyasztói szokásokkal, érdeklődésekkel kapcsolatos ismeretek bővítésével növelhessék a szektor résztvevői a kiemelkedő minőségű gyümölcsök és zöldségek értékesítését, térnyerését a piacon. 

A Fruit Gourmet Expo az elosztási lánc döntéshozóit, az éttermek és a catering szektor szakembereit kívánja megszólítani, akik érdekeltek abban, hogy új utakat keressenek, és ezáltal növelhessék az értékesítési pontokon, illetve az asztalokon megjelenő gyümölcsök és zöldségek forgalmát.

A kiállítók kertészeti cégek, gyümölcs, zöldség és szárított gyümölcsöket forgalmazó cégek, promóciós és igazolásokat kibocsátó szervek, konzorciumok és regionális hatóságok, szárított termékek előállítói.

Bemutatható termékek köre: friss gyümölcsök, friss zöldségek, szárított zöldségek, aromás gyógynövények, gesztenyék, gombák és szarvasgombák, organikus gyümölcsök és zöldségek, feldolgozott friss gyümölcsök és zöldségek, csomagolóanyagok gyümölcsökhöz és zöldségekhez, ellenőrző és igazolásokat kibocsátó szervek, kutatások és kísérletek, mélyhűtött friss gyümölcs és zöldség, kiadványok, szolgáltatások.

További részletes információ folyamatosan elérhető a kiállítás honlapján:  www.fruitgourmetexpo.it,

Dátum és helyszín: 2015. május 5 – 7., Verona 


Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról

Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.
Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market

Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market 

A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag a fővárosban, hanem az egyik legnagyobb ginfesztivál főszereplője is.
Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot!

Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot! 

A Tej Terméktanács országos marketingkampányt indított a hazai előállítású trappista sajt fogyasztásának ösztönzésére.
Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.