Füredi és budapesti kávéházakban versekkel is fizethet

Balatonfüreden és Budapesten is különleges akcióval emlékeznek meg az 1848-as forradalmamról: egyes helyeken a gyerekek versekkel is fizethetnek a teáért, máshol pedig finom süteménnyel kínálják meg őket, de csak akkor, ha elszavalnak egy verset. A szerencsések jutalma pedig az lehet, hogy közös szelfit készíthetnek Petőfi Sándorral.

Az 1848-49-es szabadságharc idején a kávéházak a szellemi élet központjai voltak, ahol a reformerek eszmét cseréltek. A balatonfüredi Bergmann cukrászda ma is a szellemi élet egyik színtere, ahol gyakran pillanthatjuk meg, ahogy  írók, költők, színészek egymással beszélgetnek kávézás közben. 

A cukrászdában március 14-én és 15-én a gyerekeket és szüleiket is várják, akik ha elmondják versüket, ajándék teát kapnak.  Éskovács Péter, a kezdeményezés egyik szervezője elárulta, hogy a legbátrabb gyerekeket, akik könyv nélkül szavalnak, Füred Kapitány, a balatoni mesehős ajándékaival is meglepik.


Fotó: Balatoni Turizmus Szövetség

Budapesten a felnőttek is szavalhatnak

A Kossuth tér közelében, a Szalay utcai Egy csipet tortában is hasonlóan különleges eseményre készülnek. Március 14-én a gyerekeket várják, akik balatoni levendulából készült teát kapnak ajándékba, ha verset szavalnak. A legszerencsésebb gyermek pedig a Madame Tussauds Budapest kiállításra belépőt nyerhet a versmondással/szavalatával, ahol akár Petőfi Sándor viaszfigurájával is készíthet közös szelfit.

A Kossuth tér közeli kávézóban a felnőttek március 15-én egy különleges, balatoni borral ízesített süteményt is megkóstolhatnak, ha vásárolnak egy kávét. A bor, amely a süteményekbe kerül egy igazi összefogás eredménye, amelyet 19 borász készít a régióban, és tavaly mindössze százezer palackoz dobtak piacra  belőle. A BalatonBor névre hallgató közösségi bor önmagában is finom, de a cukrászok gyakran bolondítják meg vele süteményeiket, érdemes tehát így is kipróbálni. – nyilatkozták a kampány szervezői.


Tudta? Március 21-én a gasztrovilág a tiramisut ünnepli

Tudta? Március 21-én a gasztrovilág a tiramisut ünnepli 

Egy hazai profi séftől egy tökéletes receptet mi is közreadunk.
A kormány betiltja a műhúst?

A kormány betiltja a műhúst? 

Elkezdődött a vita.
Visszatér egy legendás üdítőital

Visszatér egy legendás üdítőital  

A magyar üdítőital-piac egy ikonikus szereplővel bővül: a Traubisoda ismét elérhetővé válik a hazai fogyasztók számára.
Indul a fagylaltszezon: íme, a 2025-ös trendek és árak

Indul a fagylaltszezon: íme, a 2025-ös trendek és árak 

Az idei év egyik slágere a „Dubai csoki” lehet, amely már 2024 végén is nagy sikert aratott.
Ez a spanyol város az európai gasztronómia fővárosa 2025-ben

Ez a spanyol város az európai gasztronómia fővárosa 2025-ben 

Legyőzte Portót, Párizst és Nápolyt, legalábbis a Time Out által megkérdezett gasztroszakértők és több ezer helyi szerint.
Kettő az egyben: hazai kézműves márkák bemutatkozása brunch közben

Kettő az egyben: hazai kézműves márkák bemutatkozása brunch közben 

Egyedülálló környezetben a hazai kézműves márkák.
Rangos elismerés egy gyulai prémium terméknek

Rangos elismerés egy gyulai prémium terméknek 

Aranyérmet kapott a Gyulai Kávélikőr.
50 millió dolláros kártérítést fizet a Starbucks egy vendégpanasz miatt

50 millió dolláros kártérítést fizet a Starbucks egy vendégpanasz miatt 

Annak a férfinak jár a kártérítés, akire még 2020-ban ömlött rá a forró kávé a lánc egyik amerikai tagjában.
Volt diákjait várja a vendéglátóipari iskola

Volt diákjait várja a vendéglátóipari iskola 

A program célja a kötődés megtartása, az iskola szakmai kapcsolatainak megerősítése és a mostani diákok pályaorientációjának támogatása.
Kiosztották a XXI. Synvino Borverseny díjait

Kiosztották a XXI. Synvino Borverseny díjait 

A borversenyre az ország 18 borvidékéről 226 fehér-, 121 vörösbort és 53 rozét neveztek be, amelyek több mint fele a 2024-es évjáratból került ki.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.