Furmint Február 2013

(MTI) - Országszerte több mint ötven étterem, borbár és szaküzlet várja a Furmint Február rendezvénysorozat keretében a furmintról szóló borkóstolókkal, különleges menüsorokkal, esetenként kedvezményekkel az érdeklődőket egész februárban.

    A negyedik alkalommal megrendezett Furmint Február kapcsán Soprontól Tokajig, Pécstől Budapestig rengeteg program szól erről az izgalmas, gyakorlatilag csak a Kárpát-medencében termelt szőlőfajtáról, amely ma elsősorban Tokajhoz és Somlóhoz kötődik, de korábban az egész országban elterjedt volt - mondta a Furmint Februárt szervező Vinoport.hu bormagazin főszerkesztője az MTI-nek.
    Tóth Adrienn hozzátette: szeretnék elérni, hogy a Márton-nap mellett egy másik olyan ünnepi időszak is rögzüljön a köztudatban, amely egy konkrét borhoz kötődik. Ennek érdekében február folyamán országszerte több tucatnyi borkereskedés kínálja kedvezményes áron furmintjait, szervez kóstolókat és nyereményjátékokat, számos étterem kínál konkrét furmintokra komponált menüket, és vesz fel a borlapjára furmintokat.
    A hónap csúcsrendezvénye idén is a Nagy Furmint Február kóstoló lesz február 7-én a Vajdahunyadvárban, ahol csaknem 70 termelő - többek között Árvay János Pincészete, Balassa István, Demeter Zoltán, Fekete Béla, a Garamvári Szőlőbirtok, a Gizella Pince, a Hímesudvar, a Kerkaborum, a Kikelet Pince, Kolonics Károly, a Kovács Nimród Winery, a Kreinbacher Birtok, a Pálffy Pince, a Sauska Tokaj, a Szepsy Pince, a Tokaj Nobilis és a Tokaj Oremus - prémium furmintjait lehet majd megízlelni.
    A rendezvényen a tokaji és somlói tételek mellett kóstolhatók lesznek majd balatoni, egri, pécsi és zalai furmintok is, a száraz és édes csendes borok mellett pedig lesz furmintból készített pezsgő, ecet és verjus is. A Nagy Furmint Február kóstolón mutatkozik be a nemrég újraindult salgótarjáni üveggyár furmintpohara is, amelynek formáját a szervezőkkel egyeztetve alakították ki.
    A programok egyre bővülő soráról a www.furmintfebruar.hu honlapon értesülhetnek az érdeklődők.

Forrás: MTI


Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.