A szervezők - Káli Art Inn, Káli Kövek, Kővirág, Mi a Kő, Pálffy Pince – az ország egész területéről várják a Furmint iránt érdeklődőket február utolsó hétvégéjén.
A három nap alatt lehetőség nyílik részt venni ültetett borvacsorán, szakmai előadásokon, dűlőtúrán, illetve a Gastro-Hack jóvoltából kerti sütésen is. A rendezvény ideje alatt a művelődési házban fotókiállítás és filmvetítés várja az érdeklődőket. A rendezvény elsődleges célja, hogy megmutassa a Balaton környéki Furmint borokban rejlő potenciált, felhívja a figyelmet a szőlőfajta szerepére ebben a borrégióban is.
A pénteki zártkörű szakmai kóstolót szombaton tematikus témájú szakmai előadások követik, amelyeket a borágazat jeles képviselői moderálnak. Az előadásokon részt vevő balatoni borászok mellett tokaji és somlói vendégei is lesznek a rendezvénynek, a kurzusokra jegyek már kaphatók.
Forrás: Vendég & Hotel