Gasztrorendezvény Szlovákiában

A népszerű Danubius Gasztro vásár január 30-án, csütörtökön kezdődik az ITF Slovakiatour turisztikai vásárral együtt, és több mint 100 kiállítót mutat be Szlovákiából, Csehországból, Németországból, Lengyelországból, Ausztriából és Olaszországból. A vásár fő partnere a Szlovák Köztársaság Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztériuma, amely külön kiállításon mutatja be
tevékenységét és a hazai élelmiszergyártók kínálatát.

A Danubius Gastro már régóta a trendek bemutatásának helyszíne. A rendezvény három napja alatt a kiállítók bemutatják az érdeklődőknek a fagylalt, a sütők, a kávéfőzők, a bútorok, az utcai élelmiszer- berendezések, valamint a gasztronómiai létesítmények fizetési rendszerei gyártásának technológiáit.

vásár ideje alatt a kiállítók gazdag étel és italválasztékkal várják az érdeklődőket, akik megkósolhatják a tejtermékek és húskészítmények, hal, zöldség, pékáruk, kávé, sör, bor, szirupok és gyümölcslevek, élelmiszer-adalékanyagok, félkész termékek széles kínálatát.

A látogatók ismét számíthatnak a kis sörfőzdék népszerű zónájára, amely Szlovákia és Csehország kézműves sörfőzdéinek változatos sörkínálatát kínálja.

Egy ízletes kísérő program

Hagyományosan a vásár egyik legnagyobb attrakciója a kísérő program, melyből a látogatók mindent megtudhatnak a
főzésről és sütésről, és megkóstolhatják az elkészített ételeket. A Szlovák Szakácsok és Cukrászok Szövetségének védnöksége alatt az Inchebában kerül megrendezésre szakács és cukrász mezőnyben a Skills Slovakia GASTRO junior CUP országos verseny utolsó fordulója .


Fotó: INCHEBA EXPO BRATISLAVA

A szakácsok és cukrászok nemzeti csapatának étlapbemutatója során az olaszországi RIMINI-ben megrendezésre kerülő Global Chefs Challenge globális verseny európai elődöntője előtt kóstolókkal egybekötve várják az érdeklődőket.

Február 1-jén, szombaton 14:00 órától a gyerekek együtt főzhetnek olya neves séfekkel, mint Vojta Artz, Lukáš, Guzman, Daniel Melicherik, Lukáš Dörnhofer és Oľga Melicheriková, míg a borrajongók a pozsonyi Podkolibský szőlőültetvény különböző fajtáinak ingyenes kóstolóit élvezhetik.

A vásár 2025. január 30 és február 1. között kerül megrendezésre Pozsonyban.


Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.
Új korszak a siófoki menzán

Új korszak a siófoki menzán 

Siófok összes általános- és középiskolájában bevezették a svédasztalos rendszerű menzát.
Mire fordítják a falusi kiskocsmák a rájuk hulló állami támogatást?

Mire fordítják a falusi kiskocsmák a rájuk hulló állami támogatást? 

A Kisfaludy Program tájékoztatása szerint az üzletenkénti 3 millió forintos forrásra a pályázatra jogosult italüzletek mintegy 80 százaléka jelentkezett.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.