Gasztrorendezvény Szlovákiában

A népszerű Danubius Gasztro vásár január 30-án, csütörtökön kezdődik az ITF Slovakiatour turisztikai vásárral együtt, és több mint 100 kiállítót mutat be Szlovákiából, Csehországból, Németországból, Lengyelországból, Ausztriából és Olaszországból. A vásár fő partnere a Szlovák Köztársaság Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztériuma, amely külön kiállításon mutatja be
tevékenységét és a hazai élelmiszergyártók kínálatát.

A Danubius Gastro már régóta a trendek bemutatásának helyszíne. A rendezvény három napja alatt a kiállítók bemutatják az érdeklődőknek a fagylalt, a sütők, a kávéfőzők, a bútorok, az utcai élelmiszer- berendezések, valamint a gasztronómiai létesítmények fizetési rendszerei gyártásának technológiáit.

vásár ideje alatt a kiállítók gazdag étel és italválasztékkal várják az érdeklődőket, akik megkósolhatják a tejtermékek és húskészítmények, hal, zöldség, pékáruk, kávé, sör, bor, szirupok és gyümölcslevek, élelmiszer-adalékanyagok, félkész termékek széles kínálatát.

A látogatók ismét számíthatnak a kis sörfőzdék népszerű zónájára, amely Szlovákia és Csehország kézműves sörfőzdéinek változatos sörkínálatát kínálja.

Egy ízletes kísérő program

Hagyományosan a vásár egyik legnagyobb attrakciója a kísérő program, melyből a látogatók mindent megtudhatnak a
főzésről és sütésről, és megkóstolhatják az elkészített ételeket. A Szlovák Szakácsok és Cukrászok Szövetségének védnöksége alatt az Inchebában kerül megrendezésre szakács és cukrász mezőnyben a Skills Slovakia GASTRO junior CUP országos verseny utolsó fordulója .


Fotó: INCHEBA EXPO BRATISLAVA

A szakácsok és cukrászok nemzeti csapatának étlapbemutatója során az olaszországi RIMINI-ben megrendezésre kerülő Global Chefs Challenge globális verseny európai elődöntője előtt kóstolókkal egybekötve várják az érdeklődőket.

Február 1-jén, szombaton 14:00 órától a gyerekek együtt főzhetnek olya neves séfekkel, mint Vojta Artz, Lukáš, Guzman, Daniel Melicherik, Lukáš Dörnhofer és Oľga Melicheriková, míg a borrajongók a pozsonyi Podkolibský szőlőültetvény különböző fajtáinak ingyenes kóstolóit élvezhetik.

A vásár 2025. január 30 és február 1. között kerül megrendezésre Pozsonyban.


Búcsú az ismert konyhai tárolóedényektől

Búcsú az ismert konyhai tárolóedényektől 

Immár hivatalosan is bejelentették: végleg eltűnik Magyarországról a Tupperware – az az amerikai cég, amelynek neve egybeforrt a konyhai műanyag tárolódobozokkal.
Lehúzza a rolót a borsodiak egyik kedvenc étterme

Lehúzza a rolót a borsodiak egyik kedvenc étterme 

A kazincbarcikai Borsod Burger étterem másfél évnyi működés után bezárja kapuit.
Briósokat készít rászorulóknak egy fiatal miskolci pék

Briósokat készít rászorulóknak egy fiatal miskolci pék 

A fiatal pék célja, hogy friss péksüteményeivel segítse a helyi közösséget, különösen azokat, akik nehéz anyagi körülmények között élnek.
NGM: decemberben a magyar lakosság inkább külföldön vásárolt, mintsem itthon

NGM: decemberben a magyar lakosság inkább külföldön vásárolt, mintsem itthon 

A Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján a kiskereskedelmi forgalom 2024-ben a megelőző évhez viszonyítva összességében 2,6 százalékkal növekedett.
Guinness-rekord: megsütötték Magyarország legtöbb szeletből álló Dobostortáját

Guinness-rekord: megsütötték Magyarország legtöbb szeletből álló Dobostortáját 

A kísérletre Dobos C. József cukrász halálának 100. évfordulójának tiszteletére került sor.
Nápolyi pizza a pesti Michelin-ajánlott olasz étteremtől

Nápolyi pizza a pesti Michelin-ajánlott olasz étteremtől 

Közös pizzázással támogatja a Virtuózok fiatal tehetségeit az Alelí Budapest étterem.
Végéhez közeledik a koreai influenszer budapesti gasztrotúrája

Végéhez közeledik a koreai influenszer budapesti gasztrotúrája 

A fináléban hat darab lángost fogyasztott el a korai mokpang influenszer.
Letisztult designnal Burger King-nyitás az Omszki-tónál

Letisztult designnal Burger King-nyitás az Omszki-tónál 

Budakalászon nyitotta meg 59. magyarországi egységét a gyorsétteremlánc.
Zöld lámpa a  szupermarketlánc első bolti kocsmájának

Zöld lámpa a szupermarketlánc első bolti kocsmájának 

A tervek szerint a kocsma a dundonaldi üzletben kap helyet, amely a Lidl reményei szerint új vásárlókat vonz majd az üzletbe.
Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének

Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének 

A két ikonikus piros tábla mellett a harmadik is ott „tündököl” a Stílusos Vidéki Éttermiségivel (SVÉT-tel) együtt.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.