Gasztrorendezvény Szlovákiában

A népszerű Danubius Gasztro vásár január 30-án, csütörtökön kezdődik az ITF Slovakiatour turisztikai vásárral együtt, és több mint 100 kiállítót mutat be Szlovákiából, Csehországból, Németországból, Lengyelországból, Ausztriából és Olaszországból. A vásár fő partnere a Szlovák Köztársaság Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztériuma, amely külön kiállításon mutatja be
tevékenységét és a hazai élelmiszergyártók kínálatát.

A Danubius Gastro már régóta a trendek bemutatásának helyszíne. A rendezvény három napja alatt a kiállítók bemutatják az érdeklődőknek a fagylalt, a sütők, a kávéfőzők, a bútorok, az utcai élelmiszer- berendezések, valamint a gasztronómiai létesítmények fizetési rendszerei gyártásának technológiáit.

vásár ideje alatt a kiállítók gazdag étel és italválasztékkal várják az érdeklődőket, akik megkósolhatják a tejtermékek és húskészítmények, hal, zöldség, pékáruk, kávé, sör, bor, szirupok és gyümölcslevek, élelmiszer-adalékanyagok, félkész termékek széles kínálatát.

A látogatók ismét számíthatnak a kis sörfőzdék népszerű zónájára, amely Szlovákia és Csehország kézműves sörfőzdéinek változatos sörkínálatát kínálja.

Egy ízletes kísérő program

Hagyományosan a vásár egyik legnagyobb attrakciója a kísérő program, melyből a látogatók mindent megtudhatnak a
főzésről és sütésről, és megkóstolhatják az elkészített ételeket. A Szlovák Szakácsok és Cukrászok Szövetségének védnöksége alatt az Inchebában kerül megrendezésre szakács és cukrász mezőnyben a Skills Slovakia GASTRO junior CUP országos verseny utolsó fordulója .


Fotó: INCHEBA EXPO BRATISLAVA

A szakácsok és cukrászok nemzeti csapatának étlapbemutatója során az olaszországi RIMINI-ben megrendezésre kerülő Global Chefs Challenge globális verseny európai elődöntője előtt kóstolókkal egybekötve várják az érdeklődőket.

Február 1-jén, szombaton 14:00 órától a gyerekek együtt főzhetnek olya neves séfekkel, mint Vojta Artz, Lukáš, Guzman, Daniel Melicherik, Lukáš Dörnhofer és Oľga Melicheriková, míg a borrajongók a pozsonyi Podkolibský szőlőültetvény különböző fajtáinak ingyenes kóstolóit élvezhetik.

A vásár 2025. január 30 és február 1. között kerül megrendezésre Pozsonyban.


Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.