Gasztrorendezvény Szlovákiában

A népszerű Danubius Gasztro vásár január 30-án, csütörtökön kezdődik az ITF Slovakiatour turisztikai vásárral együtt, és több mint 100 kiállítót mutat be Szlovákiából, Csehországból, Németországból, Lengyelországból, Ausztriából és Olaszországból. A vásár fő partnere a Szlovák Köztársaság Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztériuma, amely külön kiállításon mutatja be
tevékenységét és a hazai élelmiszergyártók kínálatát.

A Danubius Gastro már régóta a trendek bemutatásának helyszíne. A rendezvény három napja alatt a kiállítók bemutatják az érdeklődőknek a fagylalt, a sütők, a kávéfőzők, a bútorok, az utcai élelmiszer- berendezések, valamint a gasztronómiai létesítmények fizetési rendszerei gyártásának technológiáit.

vásár ideje alatt a kiállítók gazdag étel és italválasztékkal várják az érdeklődőket, akik megkósolhatják a tejtermékek és húskészítmények, hal, zöldség, pékáruk, kávé, sör, bor, szirupok és gyümölcslevek, élelmiszer-adalékanyagok, félkész termékek széles kínálatát.

A látogatók ismét számíthatnak a kis sörfőzdék népszerű zónájára, amely Szlovákia és Csehország kézműves sörfőzdéinek változatos sörkínálatát kínálja.

Egy ízletes kísérő program

Hagyományosan a vásár egyik legnagyobb attrakciója a kísérő program, melyből a látogatók mindent megtudhatnak a
főzésről és sütésről, és megkóstolhatják az elkészített ételeket. A Szlovák Szakácsok és Cukrászok Szövetségének védnöksége alatt az Inchebában kerül megrendezésre szakács és cukrász mezőnyben a Skills Slovakia GASTRO junior CUP országos verseny utolsó fordulója .


Fotó: INCHEBA EXPO BRATISLAVA

A szakácsok és cukrászok nemzeti csapatának étlapbemutatója során az olaszországi RIMINI-ben megrendezésre kerülő Global Chefs Challenge globális verseny európai elődöntője előtt kóstolókkal egybekötve várják az érdeklődőket.

Február 1-jén, szombaton 14:00 órától a gyerekek együtt főzhetnek olya neves séfekkel, mint Vojta Artz, Lukáš, Guzman, Daniel Melicherik, Lukáš Dörnhofer és Oľga Melicheriková, míg a borrajongók a pozsonyi Podkolibský szőlőültetvény különböző fajtáinak ingyenes kóstolóit élvezhetik.

A vásár 2025. január 30 és február 1. között kerül megrendezésre Pozsonyban.


Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.