Gasztropiknik a Balaton közepén

A Balatoni KÖR stílusosan a tavon, a Szántód és Tihany között cirkáló kompon zárta az egész évben nyitva tartó Balatont hirdető 2018/2019-es Gasztropiknik sorozatot.

A minőségi szolgáltatást nyújtó vendéglátókból alakult Balatoni KÖR, amely a télen-nyáron nyitva tartó Balaton mellett tette le a voksát, 2018 őszén hívta életre az öt állomást bejáró Gasztropiknik rendezvénysorozatot. Az idei program a korábbi helyszínek, Sümeg, Balatonlelle, Badacsony, Csopak és Köveskál után a szántódi révből induló kompon zárult: a Balatoni KÖR vendéglátóinak kínálatát a Budapest Bár zongoristája, Ökrös Károly zongorajátékának kíséretében, a Balaton közepén élvezhették a vendégek.

Az évad utolsó rendezvényén debütált a Balatoni KÖR friss, térképes „Kóstold körbe“ kiadványa is, amely a tagok, 50 ikonikus vendéglátóhely bemutatásával a vendégek tájékozódását segíti. A Balatoni KÖR tagjai olyan minőségi szolgáltatást kínáló vendéglátók – éttermesek, borászatok, cukrászdák, pálinkafőzők, szállásadók –, akik fontosnak tartják az egész éves nyitva tartást. Ezért a szervezők a gasztropiknik rendezvénysorozat időpontjait az eddig leginkább fókuszban lévő nyár helyett az őszi-téli napokra időzítik. Az események célja, hogy a közönség megismerje a tagok által kínált ételeket-italokat, szolgáltatásokat, és tudatosuljon bennük, hogy mindez immár egész évben elérhető.

A Balatoni KÖR filozófiájának része, hogy helyi alapanyagokkal, helyi szolgáltatásokra alapozva tegyék vonzóvá a régiót. Szellemiségük szerint a tagok egymást is előszeretettel ajánlják, mint olyan megbízható, minőségi szolgáltatókat, akiknél a Balaton kínálta élményeket csalódás nélkül élvezhetik a vendégek. A Balatoni KÖR Gasztropiknik sorozata 2019/2020-ban is folytatódik: a második évad újabb hat állomása Sümeg (2019. szeptember 28.), Badacsony (2019. november 30.), Balatonlelle 2019. december 7.), Zamárdi (2020. január 25.), Balatonfüred (2020. február 29.) és Köveskál (2020. március 21.) lesznek.

Forrás: Turizmus Online


Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.