Szörpök, lekvárok, mézek, tészták, kolbászok és egyéb húskészítmények, tejtermékek, bio zöldségek, helyi termelők által termelt alapanyagból készített további kézműves termékek sorakoztak a Gasztrorandi kiállítói asztalain. A korábbi gyakorlathoz hasonlóan megjelentek környezetbarát termékeket vagy szolgáltatásokat kínáló cégek is, többek között komposztálható csomagolóanyagokkal, újrahasználható textil szalvétákkal és még bringás ételfutárokkal is találkozhattak az érdeklődők.
A Felelős Gasztrohős Alapítvány által 2015-ben életre hívott esemény célja, hogy elindítsa a párbeszédet, megkönnyítse a beszállítói együttműködések kialakulását a hazai termelők, környezetbarát szolgáltatást nyújtó cégek és a vendéglátóhelyek között.
A kezdeményezéshez idén is partnerként csatlakozott a Budapesti Gazdasági Egyetem, amely felelős felsőoktatási intézményként kiemelt figyelmet fordít a felelős oktatás-kutatás mellett többek között a tudatos életmód népszerűsítésére is.
Forrás: Élelmiszer Online