Gördülő dűlők a Villányi borvidéken

2018. június 23-a az aktív kikapcsolódásé a Villányi borvidéken. A Siklósi várba várják a sport, a kultúra, a gasztronómia és a bor szerelmeseit, hogy megismerjék a Tenkes-hegyi pincéket, helyi termékeket, értékeket, műemlék pincéiket, a Villányi-hegység dűlőit és természetesen borait.

"A Villány és Siklós közötti élménybringatúra idén két távon 15 illetve 25 km-en teljesíthető. A frissítőpontokon a borvidéki gasztronómia, helyi termékek egy kisebb szeletével ismerkednek a vendégek. Az útközbeni fáradtságot enyhíti a GNZR-, Gere Tamás és Zsolt-, valamint a Blum Pincészet borai mellett, a házi szörpök és gyümölcslevek, a Trinitás Sajtműhely sajttálja, joghurtkelyhe, túrótortája, az Engelbert Fagylalt kézműves fagylaltjai, a Villányi borvidék sváb gasztronómiai hagyományát őrző stifolder falatok, a Mindenidők kézműves söre, a Choose life. A befutónál a Siklósi várban új közösségi bisztróborunkból a RedY-ből adunk kóstolót. Az érdeklődőknek kerékpár kölcsönzési lehetőséget is biztosítunk a Rent bike Villány jóvoltából.

A Tenkes Pikniken a Siklós feletti hegyoldal pincéi tárják szélesre kapuikat. A gyalogtúra a Siklósi várból indul, oda-vissza 10 km. A Szabó-, Arnold-, Joó-, Rubintos- és Kalmár pince boraikon kívül házi falatkáival, és speciális, helyi gasztronómiai hagyományokat őrző ebédajánlatokkal várják a vendégeket. Egyéb kiegészítő programként nótázást, rétesnyújtást, fafaragást, strandolási lehetőséget, pitekóstolót és jazzt kínálnak.

A Tenkes 20 és 40 MTB teljesítménytúra igazi sport program. A Villány-hegység gerincén, dűlőiben feszegetik határaikat a versenyzők. A szintkülönbség 570 m. A túra időméréses és csak 14 év feletti indulókat várunk. A gyerekeknek a siklósi vár előtt kerékpáros ügyességi pályával készülünk.

A túra résztvevői ingyenesen látogathatják a Siklósi várat, ahol este a Múzeumok éjszakáján éjszakai tárlatvezetéssel, csillagászati előadásokkal és tűzzsonglőr bemutatóval zárják az év leghosszabb napját.

A Vineas-Tenkes Pincészet levezetésként Aborozójában várja a vendégeket after partyra. A további boros élményre vágyók a Bock&Roll Pikniken, a palkonyai Tulipános ház udvarán Bock Valér és Tokajból Áts Karcsi borai, grillételek és a Geromusic lounge zenéje felel a lazulásért.

A program a Villány-Siklósi Borút Egyesület, a Siklósi Turisztikai Egyesület és a Tenkes Mountain Bike Egyesület közös szervezésében valósul meg." - írják a szervezők.

Részletes program: https://villanyiborvidek.hu/hu/programok

Forrás: Vendég & Hotel


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.