Gyermekotthonokban a Zing hamburger

November közepétől egy hónapon át gyerekotthonokba viszik a kézműves hamburgereket a Zing munkatársai. Akciójukkal a segítségnyújtás mellett azt szeretnék elérni, hogy mások is kedvet kapjanak hozzájuk csatlakozni.

Az étteremlánc egyik tulajdonosa szerint közös felelősségünk, hogy a rendelkezésünkre álló eszközökkel segítsünk a nem családban nevelkedő gyerekeknek, hiszen felnőttként ugyanabban a társadalomban élünk majd velük.

Budapesten és a nagyobb vidéki városokban évek óta hódít a hamburgerláz, a különböző éttermek, büfék, food truckok egymásra licitálnak újításokban, minőségben, alapanyagokban. Ám sokan vannak, akiknek egy ízletes burger elérhetetlen luxusnak számít.


Az idén negyedik születésnapját ünneplő Zing Burger, amely korábban is évente szervezett jótékonysági akciókat, idén úgy döntött, hogy útnak indul food truck-jaival, hogy november 15 és december 15 között gyermekotthonok lakóinak vigyék el a minőségi hamburgerezés élményét.

„Nagyon fontosnak tartjuk társadalmi szempontból is, hogy azok a gyerekek is boldog élményeket kapjanak, akik nem családban nevelkednek. Hiszünk abban, hogy minél többet adunk, annál több közös örömünk lesz, amikor ezek a gyerekek felnőnek” – mondta el Susánszky Ádám, a cég egyik tulajdonosa.


„Minden év végén igyekszünk segíteni, de eddig nemigen adtunk hírt róla, mert a segítségnyújtásra nem PR-fogásként tekintünk. Idén azért döntöttünk amellett, hogy nyilvánosságot adunk akciónknak, mert abban bízunk, hogy mások is kedvet kapnak majd csatlakozni, és jövőre még több gyermekotthon lakója tapasztalhatja meg a food truck élményt” – mondta el Csanda Eszter, a Zing másik tulajdonosa.

Forrás: Élelmiszer Szaklap


Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.
Bazalt Napok Badacsonytördemicen

Bazalt Napok Badacsonytördemicen  

A július 4-től 6-ig zajló Bazalt Napok eseménysorozat három napra megtölti a falut zenével, irodalommal, gasztronómiával és művészettel.
Romániában terjeszkedik a lengyel Zabka

Romániában terjeszkedik a lengyel Zabka 

A Żabka eddig 89 üzletet nyitott Romániában, de a vállalat szerint akár 4000 üzletet is elbír a piac.
Magyar pezsgő a világ legjobbjai között

Magyar pezsgő a világ legjobbjai között 

A Kreinbacher Birtok Prestige Brut tétele aranyérmet vihetett haza a 2025-ös Decanter World Wine Awards-ról.
Ízek Kertje Nagyrédén

Ízek Kertje Nagyrédén 

Nagyréde nem csupán a mátrai borvidék egyik fontos központja, hanem egyre inkább kulturális és gasztronómiai élmények színtere is.
Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel

Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel 

Napi cukiság kimaxolva: a Gundel „család” tagja lett Samu, a kiselefánt.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.