Gyűrűt kapott Figula Mihály

Második alkalommal vehette át egy ifjú borász a Pannónia Női Borrend által alapított Pannónia Aranygyűrűt és vándorserleget - adta hírül az Elitbor.

Jókai Anna Kossuth és Prima Primissima díjas írónő fővédnökségével rendezték meg idén a VIII. Magyar Borok Bálját a budapesti Boscolo New York Palotában - írja az Elitbor.

A bál díszvendégei az eddig huszonegy alkalommal megválasztott Év bortermelői voltak, akik minden évben személyes jelenlétükkel tisztelik meg az eseményt.

A rendezvényt a Magyar Borok Bálja Bt.-vel együtt szervező Pannónia Női Borrend kiemelt szerepet szánt a magyar termékeknek: a gálavacsora alapanyagai, a borok, majd a vacsorát követő kóstolók termékei mind magyar termelőktől származtak.

Ahogy a Magyar Borok Báljának honlapján (http://borbal.hu) olvasható, a vacsora résztvevői a fogások mellé Chateau Vincent Perstige Brut, illetve Chateau Vincent Evolution Rose pezsgőket, majd 2011-es Figula Sóskút Olaszrizlinget, ugyanebből az évjáratból származó Hilltop Neszmélyi Prémium Chardonnay-t, 2009-es Gál Tibor Egri Bikavér Superiort, 2008-as Bock Cuvée-t, végül Szepsy István Cuvée 2007-jét kóstolhatták.

Két fontos programja volt a bálnak: a Pannónia Aranygyűrű és ezüst Vándorserleg átadása, valamint egy jótékonysági célú adomány átadása a 2012. március 10-én leégett, a XIII. század második felében épült krasznahorkai vár felújítására.

A Pannónia Női Borrend a Pannónia Aranygyűrű Alapítvány nevében második alkalommal intézett pályázati felhívást fiatal borászok számára. A jelentkezés feltétele a szakmai képzettség, a gyakorlati munka és persze nem utolsó sorban egy elkészített bor volt. A címre pályázóknak emellett írásban is össze kellett foglalniuk, mit gondolnak a hazai borászat helyzetéről valamint be kellett mutatniuk saját szőlészeti és borászati koncepciójukat. Tavaly a gyűrűt Sebestyén Csaba szekszárdi borász nyerte el - emlékeztet az Elitbor.

A pályázatról az alapítvány kuratóriuma döntött, amelynek tagjai: Árvay Angelika, Borbás Mária, dr. Csizmadia András, Káli Ildikó, dr. Kállay Miklós, Keményné Koncz Ildikó, Kozma Kálmán, dr. Mészáros Gabriella, Szepsy István, Zilai Zoltán. A győztes pályázati anyag mellé benyújtott bor a Figula Köves Pinot Gris Válogatás 2011 volt.

1


 Magyarországra érkezik Dél-Korea vezető élelmiszeripari vállalata

Magyarországra érkezik Dél-Korea vezető élelmiszeripari vállalata 

Dél-Korea vezető élelmiszeripari vállalata, a CJ Foods, zöldmezős fejlesztés keretében készételgyártó üzemet és logisztikai központot épít Dunavarsányban.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.