Ha február, akkor Kávébár Bazár

Idén februárban ismét megnyitja kapuit a hazai kávékultúra legnagyobb eseménye, ahol a látogatók kóstolhatják a világ legjobb kávéit, részt vehetnek izgalmas programokon és megismerkedhetnek a legújabb trendekkel.

A világ legjobb termőterületeiről érkező különleges kávékból készülő espressók, filterkávék és különféle tejes italok várják az érdeklődőket 2025. február 15-16-án a Millenárison.

Több standon lehet majd prémium kávékapszulákat is kipróbálni és hazavinni, de a hazai pörkölők közül jó páran érkeznek szuperexkluzív, limitált premierkávékkal  – amelyeket szintén meg lehet majd.  Egyes standokon pedig olyan exkluzív kávégépek is felbukkannak, melyek ára a középkategóriás autókéval vetekszik.

 

„A Bazáron debütál a kávégépek Rolls-Royce-ának tartott holland Kees van der Westen, lesz élménypörkölés a közönség számára is, sőt, ultra-prémium Morning Machine kapszulás kávégépet is sorsolnak a színpadon.” – olvasható a mirelle.hu portál oldalán.

Mint írják, szakmai bajnokságok is színesítik a februári hétvégét, ugyanis két napon keresztül zajlik majd a Cup Taster Pro és Amatőr bajnokságm amelynek szakmai nyertest a júniusi, genfi World of Coffee expóra utaztatják a szervezők, míg az amatőr győztesek értékes pénz- és tárgynyereményekben részesülnek.

A két nap során számos kísérőprogram: versenyek, előadások, exkluzív kóstolók és mesterkurzusok zajlanak, valamint több meglepetéssel és újdonsággal is készülnek a szervezők a 15. születésnapra.

 


Új nemzetközi borászati szervezet született

Új nemzetközi borászati szervezet született 

. A partnerek közti tapasztalatcserével és jó kapcsolat ápolásával egymást erősítve tudnak fejlődni a résztvevő borvidékek.
Új adó a franciáknál – kiakadtak a helyi pékek

Új adó a franciáknál – kiakadtak a helyi pékek 

A bagettek és a péksütemények csomagolópapírjára és kartondobozaira új adót vetett ki a hatóság.
GVH: Pontosan mit is jelent az önök értelmezésében az, hogy „teljes kiőrlésű”?

GVH: Pontosan mit is jelent az önök értelmezésében az, hogy „teljes kiőrlésű”? 

Versenyfelügyeleti eljárást indított a GVH három élelmiszer-kiskereskedelmi láncnál.
Füredi és budapesti kávéházakban versekkel is fizethet

Füredi és budapesti kávéházakban versekkel is fizethet 

Budapesten a felnőttek is szavalhatnak.
Honnan érkezhetett Magyarországra a száj- és körömfájás járvány?

Honnan érkezhetett Magyarországra a száj- és körömfájás járvány?  

Ami nemcsak a hazai marhahús állományt, hanem a magyarországi sertéstartókat is súlyosan érintheti.
Hamarosan lehúzza a rolót a móri Michelin-ajánlásos étterem

Hamarosan lehúzza a rolót a móri Michelin-ajánlásos étterem 

Ha tervezte, hogy meglátogatja – igyekeznie kell.
Új tulajdonosát keresi a Mi kis falunk kocsmája

Új tulajdonosát keresi a Mi kis falunk kocsmája 

A sorozatban megismert vendéglátóhelyet 55 millió forintért árulják.
Bezárt a legendás dunántúli csárda

Bezárt a legendás dunántúli csárda 

Az 1988-ban alapított vendéglátóhely nemcsak kiváló ételeivel, hanem sokszínű programjaival is a régió egyik meghatározó központja lett.
A nőket ünneplik a Matild Palotában

A nőket ünneplik a Matild Palotában 

A Nemzetközi Nőnapon világszerte a nők szerepét, tehetségét méltatják.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.