Ha tudsz főzni, bárhol csodát alkotsz!

Szeptember 15-én tartották az első Világevő Séfversenyt kötetlen baráti hangulatban, többek közt Michelin-csillagos, kiváló hazai séfek közreműködésével, a Király utcai GastroArt- Electrolux Élménykonyhában. A jó hangulat mellett az is fontos volt, hogy kiderüljön: főzni jó, bárhol – bármilyen körülmények között.

A rendezvény apropója szerint hazánk legkiválóbb mesterszakácsai konyhai csodaeszközök nélkül is asztalra képesek varázsolni látványos fine dining ételeket. Az állítás igaznak bizonyult.

A Világevő Séfversenyen a legfontosabb kitételként az szerepelt, hogy a séfek által megálmodott ételbe szerepelnie kellett egy kétéves mangalica darabjának. Emellett kiváló magyar alapanyagokból válogathatták össze a hazai sztárséfek a további hozzávalót, és saját hozott húsokat is felhasználhattak a tökéletes versenymű elkészítéséhez. Két óra állt rendelkezésükre, a szakértő zsűri az elkészült ételeket ízviláguk szerint pontozta, emellett számított a kreativitás, az anyagfelhasználás, a gazdaságosság valamint a tálalás.

A versenyző séfek:

Ádám Csaba, Olimpia, Budapest

Bicsár Attila, Alabárdos, Budapest

Bíró Lajos, Bock Bisztró, Budapest

Pataky Péter, IKON, Debrecen

Sárközi Ákos, Borkonyha, Budapest

Takács Lajos, Lacipecsenye, Budapest

Varju Viktor, Bock Bisztró, Budapest

Wolf András, Salon, Budapest

 A szakmai zsűri tagjai:

Csapody Balázs, Kistücsök

Harmath Csaba

Segal Viktor

Szulló Szabina (zsűrielnök) Onyx

 Az első Világevő Séfverseny végeredménye:

A zsűri két különdíjat is kiosztott: A legszebb tálalásért Wolf András (Salon) kapott tányérokat. A legjobb anyagfelhasználásért Bicsár Attila (Alabárdos) kapott elismerést.

 A legjobbak listája:

1. Sárközi Ákos (Borkonyha): Rakott borjúnyelv mangalicapörccel és idényzöldségekkel

2. Ádám Csaba (Olimpia): Borjúsült mangalicacsászárral, shisós krumplipürével, citromolajos pecsenyelével és yuzukrémmel.

3. Bíró Lajos (Bock bisztró): Paprikás csirke hamis szarvasgombával, mangalicaoldalas mócsinggal.

Forrás: Vendég & Hotel


Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás  

Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.
Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója 

Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.
A világ tíz legjobb kávézója

A világ tíz legjobb kávézója 

Egy ausztráliai kávézó került a dobogó tetejére. Az olaszok labdába sem rúgnak.
Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre

Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre 

Az 1000-2000 fő közötti települések italüzletei is pályázhatnak a 3 milliós támogatásra.
Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában

Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában 

Fényfestés, zene, borok és gasztroélmények a Miskolci Soho-ban.
Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról

Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.
Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market

Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market 

A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag a fővárosban, hanem az egyik legnagyobb ginfesztivál főszereplője is.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.