A rendezvény apropója szerint hazánk legkiválóbb mesterszakácsai konyhai csodaeszközök nélkül is asztalra képesek varázsolni látványos fine dining ételeket. Az állítás igaznak bizonyult.
A Világevő Séfversenyen a legfontosabb kitételként az szerepelt, hogy a séfek által megálmodott ételbe szerepelnie kellett egy kétéves mangalica darabjának. Emellett kiváló magyar alapanyagokból válogathatták össze a hazai sztárséfek a további hozzávalót, és saját hozott húsokat is felhasználhattak a tökéletes versenymű elkészítéséhez. Két óra állt rendelkezésükre, a szakértő zsűri az elkészült ételeket ízviláguk szerint pontozta, emellett számított a kreativitás, az anyagfelhasználás, a gazdaságosság valamint a tálalás.
A versenyző séfek:
Ádám Csaba, Olimpia, Budapest
Bicsár Attila, Alabárdos, Budapest
Bíró Lajos, Bock Bisztró, Budapest
Pataky Péter, IKON, Debrecen
Sárközi Ákos, Borkonyha, Budapest
Takács Lajos, Lacipecsenye, Budapest
Varju Viktor, Bock Bisztró, Budapest
Wolf András, Salon, Budapest
A szakmai zsűri tagjai:
Csapody Balázs, Kistücsök
Harmath Csaba
Segal Viktor
Szulló Szabina (zsűrielnök) Onyx
Az első Világevő Séfverseny végeredménye:
A zsűri két különdíjat is kiosztott: A legszebb tálalásért Wolf András (Salon) kapott tányérokat. A legjobb anyagfelhasználásért Bicsár Attila (Alabárdos) kapott elismerést.
A legjobbak listája:
1. Sárközi Ákos (Borkonyha): Rakott borjúnyelv mangalicapörccel és idényzöldségekkel
2. Ádám Csaba (Olimpia): Borjúsült mangalicacsászárral, shisós krumplipürével, citromolajos pecsenyelével és yuzukrémmel.
3. Bíró Lajos (Bock bisztró): Paprikás csirke hamis szarvasgombával, mangalicaoldalas mócsinggal.
Forrás: Vendég & Hotel