Ha tudsz főzni, bárhol csodát alkotsz!

Szeptember 15-én tartották az első Világevő Séfversenyt kötetlen baráti hangulatban, többek közt Michelin-csillagos, kiváló hazai séfek közreműködésével, a Király utcai GastroArt- Electrolux Élménykonyhában. A jó hangulat mellett az is fontos volt, hogy kiderüljön: főzni jó, bárhol – bármilyen körülmények között.

A rendezvény apropója szerint hazánk legkiválóbb mesterszakácsai konyhai csodaeszközök nélkül is asztalra képesek varázsolni látványos fine dining ételeket. Az állítás igaznak bizonyult.

A Világevő Séfversenyen a legfontosabb kitételként az szerepelt, hogy a séfek által megálmodott ételbe szerepelnie kellett egy kétéves mangalica darabjának. Emellett kiváló magyar alapanyagokból válogathatták össze a hazai sztárséfek a további hozzávalót, és saját hozott húsokat is felhasználhattak a tökéletes versenymű elkészítéséhez. Két óra állt rendelkezésükre, a szakértő zsűri az elkészült ételeket ízviláguk szerint pontozta, emellett számított a kreativitás, az anyagfelhasználás, a gazdaságosság valamint a tálalás.

A versenyző séfek:

Ádám Csaba, Olimpia, Budapest

Bicsár Attila, Alabárdos, Budapest

Bíró Lajos, Bock Bisztró, Budapest

Pataky Péter, IKON, Debrecen

Sárközi Ákos, Borkonyha, Budapest

Takács Lajos, Lacipecsenye, Budapest

Varju Viktor, Bock Bisztró, Budapest

Wolf András, Salon, Budapest

 A szakmai zsűri tagjai:

Csapody Balázs, Kistücsök

Harmath Csaba

Segal Viktor

Szulló Szabina (zsűrielnök) Onyx

 Az első Világevő Séfverseny végeredménye:

A zsűri két különdíjat is kiosztott: A legszebb tálalásért Wolf András (Salon) kapott tányérokat. A legjobb anyagfelhasználásért Bicsár Attila (Alabárdos) kapott elismerést.

 A legjobbak listája:

1. Sárközi Ákos (Borkonyha): Rakott borjúnyelv mangalicapörccel és idényzöldségekkel

2. Ádám Csaba (Olimpia): Borjúsült mangalicacsászárral, shisós krumplipürével, citromolajos pecsenyelével és yuzukrémmel.

3. Bíró Lajos (Bock bisztró): Paprikás csirke hamis szarvasgombával, mangalicaoldalas mócsinggal.

Forrás: Vendég & Hotel


Bezár a Balaton térségének első vegán étterme

Bezár a Balaton térségének első vegán étterme 

Hét év után bezár az ikonikus étterem.
Vége a strandidénynek - a balatoni fagylaltosok összegezték az idei szezont

Vége a strandidénynek - a balatoni fagylaltosok összegezték az idei szezont 

Legtöbbjüknél az idei forró nyáron jelentősen megnőtt a forgalom.
Fedezzük fel újra a zöldségeket!

Fedezzük fel újra a zöldségeket! 

Napjainkban mind többen hagyják el a húst, és köteleződnek el a vegetáriánus vagy a vegán táplálkozás mellett, akár átmeneti jelleggel (pl. a veganuár alatt), akár véglegesen.
Betiltanák a vendéglátóhelyek teraszain a dohányzást

Betiltanák a vendéglátóhelyek teraszain a dohányzást 

Az új szabályozást azzal magyarázzák, hogy a korábbi, 2009-es szabályozás óta sokat változott a dohánypiac.
Újabb étteremben húzzák le a rolót - ezúttal Szolnokon

Újabb étteremben húzzák le a rolót - ezúttal Szolnokon 

A megemelkedett költségek, a sok bizonytalanság és nehézség arra késztette őket, hogy meghozzák ezt a fájdalmas döntést.
Athén a világ egyik legmenőbb gasztronómiai úti célja

Athén a világ egyik legmenőbb gasztronómiai úti célja 

Annak ellenére, hogy mindössze 627 ötcsillagos étteremmel és 31 Michelin-besorolású helyszínnel rendelkezik, úgy tűnik, Athén megnyerte magának a felmérés résztvevőit.
Jön a Nápolyi Pizzériák Éjszakája

Jön a Nápolyi Pizzériák Éjszakája 

 A kezdeményezés idén még több pizzériával/étteremmel folytatódik - az ország számos pontján. 
Tokaji borok sikerét hozta az idei borverseny

Tokaji borok sikerét hozta az idei borverseny 

Tokaji borok bizonyultak a legjobbnak a 3. Winelovers Wine Awards nemzetközi borversenyen, amelynek eredményeit szombaton hirdették ki a budapesti Corinthia Hotelben megtartott Winelovers 100 Nagykóstolón.
Így kapcsolódik össze az alkoholtrendek változása és a turizmus

Így kapcsolódik össze az alkoholtrendek változása és a turizmus 

A Spirit Tourism egy gyorsan fejlődő ágazat, ami lehetőséget kínál a helyi turizmus növekedésére, ezáltal munkahelyek teremtésére és a helyi gazdaságok fellendítésére.
Stratégiai partnerség egy rummal?

Stratégiai partnerség egy rummal? 

Bizony, a mai világban ez nagyon is megtörténhet. Hiszen az imént jelentették be, hogy a FLAVA Kitchen & More lett az Eminente rum márka első hazai képviselője.

Interjú

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.
Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén

Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén 

A Klasszis TopDesign 2024 verseny egyik zsűritagja, Ariana Grüll a tavalyi versennyel kapcsolatos tapasztalatairól mesélt, és arról, hogy mit vár az idei pályaművektől.