Hamarosan Európai Bordalfesztivál Pécsen és Villányban

Férfikarok és más énekegyüttesek, néptáncosok, zenekarok fellépéseivel, valamint borbemutatóval is várják a közönséget Pécsen és a villányi borvidék településein a szeptember 23. és 25. között zajló 26. Európai Bordalfesztivál szervezői.

A Pécsi Férfikar Alapítvány MTI-hez eljuttatott tájékoztatása szerint a 11. Villányi Prémium Bormustrával kiegészülő rendezvényen a házigazda Bartók Béla Férfikar mellett fellép a budapesti Vásárhelyi Zoltán Férfikar, a Sängerrunde Kritzendorf Ausztriából, az Albino Bonavita Férfikar Olaszországból, a Pécsi Szimfonietta, a Zengő Együttes, a Misina Néptáncegyüttes és a Pécsi Ércbányász Koncertfúvószenekar. A fesztiválon Horváth István, a Magyar Állami Operaház Simándy-díjas tenor szólistája, Kriszta Kinga, az intézmény szoprán szólistája és Bognár Szabolcs bariton is fellép. A háromnapos fesztivál első napján a villányi borvidék fogadja a fellépőket: a Diófás téren a Népek Bordalai című koncerten mutatkoznak be a fesztivál együttesei, amelyek ezt követően pincekoncerteket tartanak a termőterület településein.

Szombaton a pécsi Kodály Központban gálakoncerten hallhatja a közönség a résztvevő együtteseket az est első felében, majd Balatoni Sándor Carmina Vinorum című "boratóriumának" ősbemutatóját hallgathatja meg a közönség a Bartók Béla Férfikar és a Pécsi Szimfonietta, valamint Bognár Szabolcs közreműködésével. A gálakoncertet megelőzően a XI. Villányi Prémium Bormustra színesíti a rendezvény programját, annak keretében a Kodály Központ aulájában tíz villányi pincészet prezentálja legkiválóbb borait. A fesztivál zárónapjának délelőttjén a villányi borvidék településein adnak koncerteket a résztvevők, majd délután a pécsi Széchenyi téren a Bor és Dal Ünnepén, szüreti felvonulással, borkóstolással, valamint a Népek bordalai és táncai című rendezvénnyel zárják a programsorozatot - olvasható a közleményben. A fesztivál részletes programjai és a jegyinformációk a winesongfestival.hu oldalon érhetőek el.

Forrás: MTI


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.