Három szakács, egy kondérnál

Kihirdették a XIV. Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé csülökpörkölt-főzőversenyének nyerteseit. A szakmai zsűri az első díjat a Békés Megyei Önkormányzat csapatának ítélte oda 2014-ben.

A díjat a szarvasi Závoda Ferenc vette át. Az önkormányzat képviselő-testületének tagja elmondta: a nyertes pörköltet szabadkígyósi és békésszentandrási képviselő társaival közösen főzte. Hozzátette: az ételben jól ötvözték a három település gasztronómiai hagyományait, a csülökpörköltben Békés megye karakteres ízei köszönnek vissza.

A versenyben második helyen végzett a mezőberényi Piknik Park szálláshely csapata, a harmadik a Kondorosi Betyár csapat lett. A díjakat Bora Imre, a fesztivál főszervezője adta át. A zsűri több versenyzőt részesített elismerésben, a díjakat a Békés Megyei Önkormányzat, a zalakarosi Aphrodite Hotel és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara ajánlotta fel.

Az eredményhirdetés előtt Domokos László köszöntötte a versenyzőket. Az Állami Számvevőszék elnöke, a fesztivál fővédnöke beszédében kiemelte: a csülökfőzőverseny évről évre megerősíti a helyi közösségekben az összetartozás és az összefogás érzését.

A békés megyei sertésből készül a legjobb csülökpörkölt, az étel a megye figyelemre méltó értéke. A fesztivál a turisztikai vonzerő növelése mellett közvetetten erősíti a sertéságazat fejlődését Békés megyében, a termelés, a feldolgozás és az értékesítés bővülését, a családok jobb megélhetését - hangsúlyozta az Állami Számvevőszék elnöke.

Forrás: MTI


Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.
 Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken

Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken 

Június 7-én és 8-án harmincegyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék.
Gasztrohétvége Cserkeszőlőn

Gasztrohétvége Cserkeszőlőn 

A kunsági település ad otthont egy új gasztro-kulturális fesztiválnak. 
Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban

Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban 

Az év legnagyobb kéknyelű kóstolója Badacsonyban.
Hamburger – mindenek felett?

Hamburger – mindenek felett? 

Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.