Három szakács, egy kondérnál

Kihirdették a XIV. Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé csülökpörkölt-főzőversenyének nyerteseit. A szakmai zsűri az első díjat a Békés Megyei Önkormányzat csapatának ítélte oda 2014-ben.

A díjat a szarvasi Závoda Ferenc vette át. Az önkormányzat képviselő-testületének tagja elmondta: a nyertes pörköltet szabadkígyósi és békésszentandrási képviselő társaival közösen főzte. Hozzátette: az ételben jól ötvözték a három település gasztronómiai hagyományait, a csülökpörköltben Békés megye karakteres ízei köszönnek vissza.

A versenyben második helyen végzett a mezőberényi Piknik Park szálláshely csapata, a harmadik a Kondorosi Betyár csapat lett. A díjakat Bora Imre, a fesztivál főszervezője adta át. A zsűri több versenyzőt részesített elismerésben, a díjakat a Békés Megyei Önkormányzat, a zalakarosi Aphrodite Hotel és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara ajánlotta fel.

Az eredményhirdetés előtt Domokos László köszöntötte a versenyzőket. Az Állami Számvevőszék elnöke, a fesztivál fővédnöke beszédében kiemelte: a csülökfőzőverseny évről évre megerősíti a helyi közösségekben az összetartozás és az összefogás érzését.

A békés megyei sertésből készül a legjobb csülökpörkölt, az étel a megye figyelemre méltó értéke. A fesztivál a turisztikai vonzerő növelése mellett közvetetten erősíti a sertéságazat fejlődését Békés megyében, a termelés, a feldolgozás és az értékesítés bővülését, a családok jobb megélhetését - hangsúlyozta az Állami Számvevőszék elnöke.

Forrás: MTI


Magyar pezsgő a világ legjobbjai között

Magyar pezsgő a világ legjobbjai között 

A Kreinbacher Birtok Prestige Brut tétele aranyérmet vihetett haza a 2025-ös Decanter World Wine Awards-ról.
Ízek Kertje Nagyrédén

Ízek Kertje Nagyrédén 

Nagyréde nem csupán a mátrai borvidék egyik fontos központja, hanem egyre inkább kulturális és gasztronómiai élmények színtere is.
Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel

Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel 

Napi cukiság kimaxolva: a Gundel „család” tagja lett Samu, a kiselefánt.
Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén

Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén 

A Zelna Borászat Peregrina vörösbora aranyérmet nyert a Decanter World Wine Awards-on.
Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás

Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás 

Megkezdődtek a 2026-os Südback előkészületei.
Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek

Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek 

Négy évtized különleges fogásai a Matild Palotában – egy estén felszolgálva.
Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében

Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében 

Idén 22. alkalommal rendezték meg a világ legnagyobb, egyben legjelentősebb hatású borversenyét.
Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen

Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen 

A tokaji Minaro Hotel bármenedzsere két koktéllal aratott győzelmet a Magyarország Itala 2025 versenyen.
Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról

Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról 

Rizs a magyar alföldről, a Körösök völgyéből.
Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép

Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép  

Egy friss felmérésből kiderült, ahol van lehetőség digitális borravalóadásra, ott a vendégek szívesebben honorálják a színvonalas kiszolgálást.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.