Hat furcsa étterem a nagyvilágból

Vannak éttermek, amelyek nemcsak az ízvilágukkal, hanem különleges környezetükkel is elvarázsolják a vendégeiket. Ha igazán különleges helyen szeretnénk vacsorázni, ezek valamelyikében tehetünk egy próbált.

Alcatraz E.R. – Tokió, Japán


Fotó: YouTube

Az Alcatraz E.R. Tokió egyik legrégebbi és legfélelmetesebb tematikus étterme, amely egy börtönkórház hangulatát idézi. A vendégek belépéskor bilincset kapnak, majd cellájukba kísérik őket, ahol rozoga, acél asztalok és kopott falak teremtik meg a hátborzongató légkört.

Modern Toilet– Tajvan


Fotó: Taiwan Travel Tips Facebook oldala

Az étteremben minden a fürdőszoba témája köré épül: a vendégek WC-csészéken ülnek, és az ételeket miniatűr fürdőkádakban vagy WC-kagylókban szolgálják fel.

New Lucky Restaurant – Ahmadábád, India


Fotó: YouTube

Egy régi muszlim temető közepén található étterem, ahol az asztalok között sírok helyezkednek el. A tulajdonos szerint a sírok szerencsét hoznak az üzletnek.

Opaque – Los Angeles, USA


Fotó: Dining in the Dark Facebook oldala

Az étteremben  a vendégek teljes sötétségben fogyaszthatják el az ételeket, így teljes mértékben az ízekre és illatokra koncentrálhatnak. A felszolgálók éjjellátó szemüveget viselnek a biztonságos kiszolgálás érdekében.

Ithaa Undersea Restaurant – Maldív-szigetek


Fotó: YouTube

A tenger mélyén 5 méteres mélységben található üvegfalú étterem, ahol a vendégek étkezés közben a vízben úszkáló tengeri élőlények látványában gyönyörködhetnek, olvasható az earthology365.com cikkében.

Treepod Dining – Soneva Kiri, Thaiföld


Fotó: Soneva Facebook oldala

Az étterem lényegében egy fészek, amely 5 méteres magasságban helyezkedik el, és ahol a felszolgálók drótkötélen közlekedve szolgálják fel az ételeket.


Kihirdették az Év Mentes Séfjeit

Kihirdették az Év Mentes Séfjeit 

Február 20-án, csütörtökön a METRO Gasztroakadémián idén 7. alkalommal rendezték meg az Év Mentes Séfje versenyt. 
Megvan az ország legjobb lekvárja

Megvan az ország legjobb lekvárja 

Több kategóriában keresték az ország legjobb helyi termékét, a legjobb lekvár címet a Szatmári Éden nyerte el.
Milyen lesz idén az Év pálinkás bonbonja?

Milyen lesz idén az Év pálinkás bonbonja? 

Idén is meghirdetik az Év pálinkás bonbonja versenyt a 25. Gyulai Pálinkafesztivál kísérőrendezvényeként – közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.
Gasztronómia, piac és oldtimerek egy helyen: új közösségi hely Buda szívében

Gasztronómia, piac és oldtimerek egy helyen: új közösségi hely Buda szívében 

Budapest egyik legújabb közösségi tere, a GlassHouse Kolosy a II. és III. kerület határán nyitotta meg kapuit, izgalmas gasztronómiai és kulturális élményeket kínálva.
A mesterséges intelligencia már a konyhában van

A mesterséges intelligencia már a konyhában van 

Okoseszközök a közelgő Konyhakiállítás idei sztárjai
Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.