Hat furcsa étterem a nagyvilágból

Vannak éttermek, amelyek nemcsak az ízvilágukkal, hanem különleges környezetükkel is elvarázsolják a vendégeiket. Ha igazán különleges helyen szeretnénk vacsorázni, ezek valamelyikében tehetünk egy próbált.

Alcatraz E.R. – Tokió, Japán


Fotó: YouTube

Az Alcatraz E.R. Tokió egyik legrégebbi és legfélelmetesebb tematikus étterme, amely egy börtönkórház hangulatát idézi. A vendégek belépéskor bilincset kapnak, majd cellájukba kísérik őket, ahol rozoga, acél asztalok és kopott falak teremtik meg a hátborzongató légkört.

Modern Toilet– Tajvan


Fotó: Taiwan Travel Tips Facebook oldala

Az étteremben minden a fürdőszoba témája köré épül: a vendégek WC-csészéken ülnek, és az ételeket miniatűr fürdőkádakban vagy WC-kagylókban szolgálják fel.

New Lucky Restaurant – Ahmadábád, India


Fotó: YouTube

Egy régi muszlim temető közepén található étterem, ahol az asztalok között sírok helyezkednek el. A tulajdonos szerint a sírok szerencsét hoznak az üzletnek.

Opaque – Los Angeles, USA


Fotó: Dining in the Dark Facebook oldala

Az étteremben  a vendégek teljes sötétségben fogyaszthatják el az ételeket, így teljes mértékben az ízekre és illatokra koncentrálhatnak. A felszolgálók éjjellátó szemüveget viselnek a biztonságos kiszolgálás érdekében.

Ithaa Undersea Restaurant – Maldív-szigetek


Fotó: YouTube

A tenger mélyén 5 méteres mélységben található üvegfalú étterem, ahol a vendégek étkezés közben a vízben úszkáló tengeri élőlények látványában gyönyörködhetnek, olvasható az earthology365.com cikkében.

Treepod Dining – Soneva Kiri, Thaiföld


Fotó: Soneva Facebook oldala

Az étterem lényegében egy fészek, amely 5 méteres magasságban helyezkedik el, és ahol a felszolgálók drótkötélen közlekedve szolgálják fel az ételeket.


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.