Hat furcsa étterem a nagyvilágból

Vannak éttermek, amelyek nemcsak az ízvilágukkal, hanem különleges környezetükkel is elvarázsolják a vendégeiket. Ha igazán különleges helyen szeretnénk vacsorázni, ezek valamelyikében tehetünk egy próbált.

Alcatraz E.R. – Tokió, Japán


Fotó: YouTube

Az Alcatraz E.R. Tokió egyik legrégebbi és legfélelmetesebb tematikus étterme, amely egy börtönkórház hangulatát idézi. A vendégek belépéskor bilincset kapnak, majd cellájukba kísérik őket, ahol rozoga, acél asztalok és kopott falak teremtik meg a hátborzongató légkört.

Modern Toilet– Tajvan


Fotó: Taiwan Travel Tips Facebook oldala

Az étteremben minden a fürdőszoba témája köré épül: a vendégek WC-csészéken ülnek, és az ételeket miniatűr fürdőkádakban vagy WC-kagylókban szolgálják fel.

New Lucky Restaurant – Ahmadábád, India


Fotó: YouTube

Egy régi muszlim temető közepén található étterem, ahol az asztalok között sírok helyezkednek el. A tulajdonos szerint a sírok szerencsét hoznak az üzletnek.

Opaque – Los Angeles, USA


Fotó: Dining in the Dark Facebook oldala

Az étteremben  a vendégek teljes sötétségben fogyaszthatják el az ételeket, így teljes mértékben az ízekre és illatokra koncentrálhatnak. A felszolgálók éjjellátó szemüveget viselnek a biztonságos kiszolgálás érdekében.

Ithaa Undersea Restaurant – Maldív-szigetek


Fotó: YouTube

A tenger mélyén 5 méteres mélységben található üvegfalú étterem, ahol a vendégek étkezés közben a vízben úszkáló tengeri élőlények látványában gyönyörködhetnek, olvasható az earthology365.com cikkében.

Treepod Dining – Soneva Kiri, Thaiföld


Fotó: Soneva Facebook oldala

Az étterem lényegében egy fészek, amely 5 méteres magasságban helyezkedik el, és ahol a felszolgálók drótkötélen közlekedve szolgálják fel az ételeket.


Csődöt jelentett a Hooters

Csődöt jelentett a Hooters 

A csirkeszárnyairól híres Hooters étteremlánc hétfőn csődöt jelentett, de a márka továbbra is megmarad.
Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket

Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket 

A miniszter közlése szerint Szlovákiából, Magyarországról, Alsó Ausztriából és Burgenlandból hétfő éjféltől tilos lesz egyes állati termékek behozatala.
Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.