Hat furcsa étterem a nagyvilágból

Vannak éttermek, amelyek nemcsak az ízvilágukkal, hanem különleges környezetükkel is elvarázsolják a vendégeiket. Ha igazán különleges helyen szeretnénk vacsorázni, ezek valamelyikében tehetünk egy próbált.

Alcatraz E.R. – Tokió, Japán


Fotó: YouTube

Az Alcatraz E.R. Tokió egyik legrégebbi és legfélelmetesebb tematikus étterme, amely egy börtönkórház hangulatát idézi. A vendégek belépéskor bilincset kapnak, majd cellájukba kísérik őket, ahol rozoga, acél asztalok és kopott falak teremtik meg a hátborzongató légkört.

Modern Toilet– Tajvan


Fotó: Taiwan Travel Tips Facebook oldala

Az étteremben minden a fürdőszoba témája köré épül: a vendégek WC-csészéken ülnek, és az ételeket miniatűr fürdőkádakban vagy WC-kagylókban szolgálják fel.

New Lucky Restaurant – Ahmadábád, India


Fotó: YouTube

Egy régi muszlim temető közepén található étterem, ahol az asztalok között sírok helyezkednek el. A tulajdonos szerint a sírok szerencsét hoznak az üzletnek.

Opaque – Los Angeles, USA


Fotó: Dining in the Dark Facebook oldala

Az étteremben  a vendégek teljes sötétségben fogyaszthatják el az ételeket, így teljes mértékben az ízekre és illatokra koncentrálhatnak. A felszolgálók éjjellátó szemüveget viselnek a biztonságos kiszolgálás érdekében.

Ithaa Undersea Restaurant – Maldív-szigetek


Fotó: YouTube

A tenger mélyén 5 méteres mélységben található üvegfalú étterem, ahol a vendégek étkezés közben a vízben úszkáló tengeri élőlények látványában gyönyörködhetnek, olvasható az earthology365.com cikkében.

Treepod Dining – Soneva Kiri, Thaiföld


Fotó: Soneva Facebook oldala

Az étterem lényegében egy fészek, amely 5 méteres magasságban helyezkedik el, és ahol a felszolgálók drótkötélen közlekedve szolgálják fel az ételeket.


A Botaniq Bár és a Bibo is ott a Gourmet Fesztiválon

A Botaniq Bár és a Bibo is ott a Gourmet Fesztiválon 

Michelin-csillagos éttermek, népszerű street food helyek, borászatok, cukrászdák és kézműves finomságok egy helyen.
Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől

Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől 

Idén luxuscikk lehet a cseresznye és az őszibarack is.
Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.