Hatan jutottak a Bocuse d’Or magyar döntőjébe

A Magyar Bocuse d’Or Akadémia szervezésében ma rendezték meg a selejtezőt, ahonnan hat séf jutott tovább a februári döntőbe.

A mezőnyben tíz séf versenyzett vidékről, a fővárosból, Michelin-csillagos éttermekből és luxushotelek éttermeiből.



    Csik Gábor - Caviar & Bull Budapest
    Csorba István - Andrássy Rezidencia Wine & Spa
    Elek Richárd - KönyvBár & Restaurant
    Győrffy Árpád - Kollázs - Brasserie & Bar
    Haraszti Zsolt - Société Budapest
    Huszár Tibor - Fenyves Szálloda és Konferencia-központ
    Kelemen Roland - Hunguest Hotel Aqua-Sol
    Palágyi Eszter - Matild Palace Budapest
    Tóth Pál - Kővirág Étel-Ital-Ágy
    Veres István - Babel Budapest

A versenyt Veres István, a Babel séfje nyerte, második helyen Palágyi Eszter végzett a Matild Palace-tól, a harmadik Haraszti Zsolt, a Societé konyhafőnöke lett, valamint a döntőbe jutott még Csik Gábor, Huszár Tibor és Kelemen Roland is.

A hat versenyző közül februán 5-én, a magyar döntőn derül ki, hogy ki képviselheti Magyarországot a Bocuse d’Or Europe 2020 tallini selejtezőjén.

Forrás: Magyar Konyha


Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.
Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás  

Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.
Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója 

Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.
A világ tíz legjobb kávézója

A világ tíz legjobb kávézója 

Egy ausztráliai kávézó került a dobogó tetejére. Az olaszok labdába sem rúgnak.
Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre

Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre 

Az 1000-2000 fő közötti települések italüzletei is pályázhatnak a 3 milliós támogatásra.
Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában

Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában 

Fényfestés, zene, borok és gasztroélmények a Miskolci Soho-ban.
Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.