Hét magyar sörkisvállalkozás összeállt

"A DEALBREAKER sörfőzde vezetésével összeállt a hat márka, hogy közösen alkossanak sörkölteményt – így született két új, bevállalós ízvilág, a Bean Devil és a Wake-up Shot. A kollaboriáció különlegessége, hogy minden márka azt tette hozzá, amiben igazán jó: kávét, csokit, chilit, szörpöt vagy éppen tőzegáfonyát" - írja a közleményében a Spar. 

A Hungaricool túlzás nélkül felkavarta az egész évünket, nem hazudunk, ha azt mondjuk, hogy néha pislogni sem volt időnk, meséli Pazinczár Péter és Rebák Tibor, a DEALBREAKER alapítói. Szeptemberben alapszortimentjük mellé két újabb sör került az üzletek polcaira. Elmondásuk szerint a Bean Devil és a Wake-up Shot sok tekintetben szakít az ismert hagyományokkal.

„Olyan stílusú sörök, ráadásul olyan áron kerültek a hipermarketek polcaira, fix hónapokon keresztül, országos terjesztésben, amikre korábban még itthon nem volt példa. Biztosak vagyunk benne, hogy hazai áruházban ilyen sörrel eddig még nem találkozott senki.”

Mindkét sör vérbeli koprodukciónak számít, hiszen a Bean Devilben a Demeter Chocolate
kakaóbabja, valamint a ChiliYard habanero és cayenne chilijei bújnak meg, amit vaníliával, fahéjjal és kókuszos-vaníliás ízű komlóval tettek felejthetetlenül izgalmassá.

„Nem ismeretlen számunkra ez az extrémnek tűnő műfaj. A kraft sörök világában ma már szinte mindennaposak a különböző kollaborációk, részben ez is adta az ötletet, hogy a Hungaricool-os sztorinak adjunk még egy csavart két egyedi sörrel, amikben egyrészt a többiek terméke is kulcsszerepet kap, másrészt számunkra is fontosak.”

 

Forrás: Store Insider


Kiosztották a XXI. Synvino Borverseny díjait

Kiosztották a XXI. Synvino Borverseny díjait 

A borversenyre az ország 18 borvidékéről 226 fehér-, 121 vörösbort és 53 rozét neveztek be, amelyek több mint fele a 2024-es évjáratból került ki.
Csodahelyek Buda gasztro-negyedében

Csodahelyek Buda gasztro-negyedében 

A Margit-negyed egyre inkább Budapest egyik legizgalmasabb gasztronómiai és kulturális helyszínévé válik.
Kihirdették a Magyar Sommelier Szövetség díjait

Kihirdették a Magyar Sommelier Szövetség díjait 

Tizenegyedik alkalommal döntött a Par Excellence díj odaítéléséről a Magyar Sommelier Szövetség (Masosz), amely hat kategóriában ismerte el a magyar bor- és gasztrokultúra szakembereit.
Megjelent az árrésstopról a rendelet – a kisboltokra nem vonatkozik

Megjelent az árrésstopról a rendelet – a kisboltokra nem vonatkozik 

Ötmillió forintos bírságra számíthatnak azok a boltok, ahol megszegik az árrésstopot.
Szlovák óvintézkedések a Magyarországon is előforduló járvány miatt

Szlovák óvintézkedések a Magyarországon is előforduló járvány miatt 

Szigorú intézkedéseket vezetettek be a száj- és körömfájás magyarországi megjelenése miatt, hogy megakadályozzák a fertőzés átterjedését az országba.
A Vár lábánál a múlt ikonikus fogásaival ünnepelnek

A Vár lábánál a múlt ikonikus fogásaival ünnepelnek 

Az Arany Kaviár Étterem 2025. március 12-én ünnepli fennállásának 35. évfordulóját.
Megválasztották Siófokon a Város borát

Megválasztották Siófokon a Város borát 

Garamvári Szőlőbirtok és Androsics Szőlészet borai nyerték az idei Siófok Város Bora díjakat.
Itt az árrésstop, ha ez nem lesz elég – jön az árstop

Itt az árrésstop, ha ez nem lesz elég – jön az árstop  

Március 17-től harminc alapvető élelmiszer esetében a kereskedők árrése nem haladhatja meg a 10 százalékot.  A rendelkezés május 31-éig van érvényben.  
Új nemzetközi borászati szervezet született

Új nemzetközi borászati szervezet született 

. A partnerek közti tapasztalatcserével és jó kapcsolat ápolásával egymást erősítve tudnak fejlődni a résztvevő borvidékek.
Új adó a franciáknál – kiakadtak a helyi pékek

Új adó a franciáknál – kiakadtak a helyi pékek 

A bagettek és a péksütemények csomagolópapírjára és kartondobozaira új adót vetett ki a hatóság.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.