Igazán különleges gabona a cirok, mert amellett, hogy tápláló, a termesztése is rendkívül környezetbarát. A világ szárazabb éghajlatú részein az alapvető élelmiszerek közé tartozik, olvasható a Store Insider cikkében.
Mint írják, mivel kevés vizet igényel, jól tűri a hőséget és a szárazságot a jövő egyik kulcsgabonája lehet - nem csoda, hogy már most egyre népszerűbb, ahogy a klímaváltozás egyre nagyobb kihívások elé állítja a mezőgazdaságot.
Ráadásul táplálkozási szempontból is több előnnyel rendelkezik: gazdag rostban, magas az antioxidáns-tartalma és gluténmentes.
A gabonából a francia Justin Faida készít különleges italokat, aki egyedülálló kombinálja az egzotikus gyümölcsök és a helyi alapanyagok erejét.
Az első üveg ciroklikőrét két évvel ezelőtt adta el, és azóta egyre többen keresik a különleges italát, amelyet fenntartható módon állít elő, hiszen olyan növényből készül, amely kevesebb vizet és műtrágyát igényel, mint más gabonafélék.