Huncut bisztrókonyhát ígér a Kopaszi gát vadonatúj helye

Nem kell messzire utaznia annak, aki vízparti hangulatra vágyik a fővárosban: a BudaPart-Kopaszi gát végében nemrég megnyitott I Gát U nyári élményeket, huncut bisztrókonyhát és izgalmas italokat kínál, egyedi környezetben.

A Waldorf Gastro & More cégcsoport üzemeltetésében megnyitott I Gát U-ban megtalálunk mindent, amit a tökéletes vízparti hangulathoz keresnénk: zöld környezetet, Dunát, könnyű, nyári ételeket és hűsítő italokat, számos meglepetéssel. Az étterem azonban akár üzleti megbeszéléseknek is ideális helyszíne lehet.

Az I Gát U étlapja saját definíciója szerint „huncut bisztrókonyhát” kínál, vagyis minden étel gyorsan és frissen készül, kiváló alapanyagokból, ám számos meglepetést tartogat. A kecskesajtos salátába például popcorn kerül, a harcsa köreteként készülő hagymalekvár rooibos-teában főtt. A halleves tárkonyos és paradicsomos, a reszelt, majd tahinivel ízesített sajt pedig végül összesütve érkezik. A kínálatban találunk még tepertős-sztrapacskás csülköt, pulled pork szendvicset, rántott marhanyakat, házi kapris majonézzel tálalt fish and chipset, valamint az egykori „restik” hangulatát megidéző, ám roppant ízletes vasutas burgert. Utóbbiban a hatalmas sajtos pogácsába saját recept szerint készített fasírt és csalamádé kerül. A desszertek közül választhatunk kakukkfüves-pálinkás meggyel kiegészített grízpudingot, vagy csokoládé mousse-t, bazsalikomos eperrel, míg a gyerekek rántott csirkét vagy paradicsomos spagettit rendelhetnek.

Az itallap szintén rendhagyó: találunk rajta minden időben jóleső limonádékat és változatos házi szörpöket, de borokból például Kiss Gábor ritkaságszámba menő 2013-as Enigmája kapható itt, és kóstolhatunk a Tokaji borvidéken termett sauvignon blanc-t, mátraaljai hárslevelűt és pinot noirt, buborékosokból pezsgőt és proseccot. A ház borai a Figula és a Günzer Pincészet kiváló tételei, amelyek jó alapként szolgálnak a fröccskoktélokhoz – a rozéból készülő, meggyszörpös-fahéjas Brexithez, a fehérbort bodzaszörppel, uborkával és lime-mal megvadító Rabbit in the Hole-hoz vagy épp a rozés-gyömbéres-eperszörpös Spicy Loverhez. Sörökből a jól ismert nagyüzemi tételek mellett kézműves változatokat is találunk, többféle típusból. Párlatokból is igényes és széles a választék, a kávék pedig a Waldorf Gastro & More-nak készülő speciális blendből főnek.

Az I Gát U-ban természetesen gondolnak a különböző étel-intoleranciában szenvedőkre is, és a kínálatot folyamatosan fejlesztik a vendégek visszajelzései alapján, a hétvégékre külön ajánlattal készülnek. Az étterem séfje, Medvei Károly pályája során számos étteremben megfordult, példaképeinek tekinti Kelemen Gábort, a Hemingway egykori konyhafőnökét, Pesti Istvánt, akivel a Babelben dolgozott együtt, Fazekas Lászlót az Arcade-ból és Ferencz Gábort, aki alatt az Aria Hotel Budapestben volt sous-chef. Kedvence a tradicionális magyar konyha, de szívéhez nőtt a bazsalikom és a kakukkfű, és nagyon vonzódik a tárkonyhoz, lehetőleg hazai forrásból.

Az étterem elhelyezkedésénél fogva kiváló helyszíne lehet baráti vagy családi ebédeknek, vacsoráknak, de akár irodánkat is kihelyezhetjük, hogy a wifit kihasználva csendes, inspiráló környezetben dolgozzunk vagy üzleti megbeszélésünket kössük össze egy ebéddel. Szintén a Waldorf Gastro & More üzemelteti a szomszédos Port 11 rendezvényházat, amely családi és üzleti események ideális helyszíne lehet, rendezvénytől függően akár 150 főig.

Forrás: Vendég & Hotel


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.