Huncut bisztrókonyhát ígér a Kopaszi gát vadonatúj helye

Nem kell messzire utaznia annak, aki vízparti hangulatra vágyik a fővárosban: a BudaPart-Kopaszi gát végében nemrég megnyitott I Gát U nyári élményeket, huncut bisztrókonyhát és izgalmas italokat kínál, egyedi környezetben.

A Waldorf Gastro & More cégcsoport üzemeltetésében megnyitott I Gát U-ban megtalálunk mindent, amit a tökéletes vízparti hangulathoz keresnénk: zöld környezetet, Dunát, könnyű, nyári ételeket és hűsítő italokat, számos meglepetéssel. Az étterem azonban akár üzleti megbeszéléseknek is ideális helyszíne lehet.

Az I Gát U étlapja saját definíciója szerint „huncut bisztrókonyhát” kínál, vagyis minden étel gyorsan és frissen készül, kiváló alapanyagokból, ám számos meglepetést tartogat. A kecskesajtos salátába például popcorn kerül, a harcsa köreteként készülő hagymalekvár rooibos-teában főtt. A halleves tárkonyos és paradicsomos, a reszelt, majd tahinivel ízesített sajt pedig végül összesütve érkezik. A kínálatban találunk még tepertős-sztrapacskás csülköt, pulled pork szendvicset, rántott marhanyakat, házi kapris majonézzel tálalt fish and chipset, valamint az egykori „restik” hangulatát megidéző, ám roppant ízletes vasutas burgert. Utóbbiban a hatalmas sajtos pogácsába saját recept szerint készített fasírt és csalamádé kerül. A desszertek közül választhatunk kakukkfüves-pálinkás meggyel kiegészített grízpudingot, vagy csokoládé mousse-t, bazsalikomos eperrel, míg a gyerekek rántott csirkét vagy paradicsomos spagettit rendelhetnek.

Az itallap szintén rendhagyó: találunk rajta minden időben jóleső limonádékat és változatos házi szörpöket, de borokból például Kiss Gábor ritkaságszámba menő 2013-as Enigmája kapható itt, és kóstolhatunk a Tokaji borvidéken termett sauvignon blanc-t, mátraaljai hárslevelűt és pinot noirt, buborékosokból pezsgőt és proseccot. A ház borai a Figula és a Günzer Pincészet kiváló tételei, amelyek jó alapként szolgálnak a fröccskoktélokhoz – a rozéból készülő, meggyszörpös-fahéjas Brexithez, a fehérbort bodzaszörppel, uborkával és lime-mal megvadító Rabbit in the Hole-hoz vagy épp a rozés-gyömbéres-eperszörpös Spicy Loverhez. Sörökből a jól ismert nagyüzemi tételek mellett kézműves változatokat is találunk, többféle típusból. Párlatokból is igényes és széles a választék, a kávék pedig a Waldorf Gastro & More-nak készülő speciális blendből főnek.

Az I Gát U-ban természetesen gondolnak a különböző étel-intoleranciában szenvedőkre is, és a kínálatot folyamatosan fejlesztik a vendégek visszajelzései alapján, a hétvégékre külön ajánlattal készülnek. Az étterem séfje, Medvei Károly pályája során számos étteremben megfordult, példaképeinek tekinti Kelemen Gábort, a Hemingway egykori konyhafőnökét, Pesti Istvánt, akivel a Babelben dolgozott együtt, Fazekas Lászlót az Arcade-ból és Ferencz Gábort, aki alatt az Aria Hotel Budapestben volt sous-chef. Kedvence a tradicionális magyar konyha, de szívéhez nőtt a bazsalikom és a kakukkfű, és nagyon vonzódik a tárkonyhoz, lehetőleg hazai forrásból.

Az étterem elhelyezkedésénél fogva kiváló helyszíne lehet baráti vagy családi ebédeknek, vacsoráknak, de akár irodánkat is kihelyezhetjük, hogy a wifit kihasználva csendes, inspiráló környezetben dolgozzunk vagy üzleti megbeszélésünket kössük össze egy ebéddel. Szintén a Waldorf Gastro & More üzemelteti a szomszédos Port 11 rendezvényházat, amely családi és üzleti események ideális helyszíne lehet, rendezvénytől függően akár 150 főig.

Forrás: Vendég & Hotel


Tojásválság az USA-ban

Tojásválság az USA-ban 

Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériumának adatai alapján a tojás ára soha nem látott magasságokba emelkedett az elmúlt hónapokban.
Idén is megtartják a Budafoki Pincejárat borral, pezsgővel bélelt programjait

Idén is megtartják a Budafoki Pincejárat borral, pezsgővel bélelt programjait 

Idén bemutatják Budapest Bornegyedének gazdag hagyományait, művészeti értékeit és a pezsgő- és borkultúra új irányvonalait.
Leáldozóban a fine dining népszerűsége, feljövőben a cukrászdák rangja

Leáldozóban a fine dining népszerűsége, feljövőben a cukrászdák rangja 

Sok minden kiderült az egyik vendéglátással, rendezvényszervezéssel és hotelüzemeltetéssel foglalkozó cég megbízására  2024 őszén elkészült kutatásból.
Kávé, költészet, képzőművészet

Kávé, költészet, képzőművészet 

Rendhagyó italbemutató a pesti Dorottya utcai Edison & Jupiter speciality kávézóban.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.
Százféle fánk a Fánkfesztiválon

Százféle fánk a Fánkfesztiválon 

Karneváli programokkal várják idén is a résztvevőket.
Közel száz borászat a Furmint Február Nagy Kóstolón

Közel száz borászat a Furmint Február Nagy Kóstolón 

Több mint nyolcvan pincészet kétszáznál is több, furmintból készült borával találkozhat a közönség a 15. Furmint Február Nagy Kóstolón csütörtökön Budapesten, a Hagyományok Házában.
Bepillantás egy kétszáz éves olasz malom trénerképzésébe

Bepillantás egy kétszáz éves olasz malom trénerképzésébe 

Egy 193 éves olasz malom, hagyományok, innováció és egy jó adag magyar szenvedély.
Amerikai importőrök: alaposan betáraztak proseccóból a védővámok réme miatt

Amerikai importőrök: alaposan betáraztak proseccóból a védővámok réme miatt 

Az a biztos, ami már a tárolókban van.
Valentin-nap a város felett

Valentin-nap a város felett 

Valentin-napi élmények a Matild Palotában.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.