Huncut bisztrókonyhát ígér a Kopaszi gát vadonatúj helye

Nem kell messzire utaznia annak, aki vízparti hangulatra vágyik a fővárosban: a BudaPart-Kopaszi gát végében nemrég megnyitott I Gát U nyári élményeket, huncut bisztrókonyhát és izgalmas italokat kínál, egyedi környezetben.

A Waldorf Gastro & More cégcsoport üzemeltetésében megnyitott I Gát U-ban megtalálunk mindent, amit a tökéletes vízparti hangulathoz keresnénk: zöld környezetet, Dunát, könnyű, nyári ételeket és hűsítő italokat, számos meglepetéssel. Az étterem azonban akár üzleti megbeszéléseknek is ideális helyszíne lehet.

Az I Gát U étlapja saját definíciója szerint „huncut bisztrókonyhát” kínál, vagyis minden étel gyorsan és frissen készül, kiváló alapanyagokból, ám számos meglepetést tartogat. A kecskesajtos salátába például popcorn kerül, a harcsa köreteként készülő hagymalekvár rooibos-teában főtt. A halleves tárkonyos és paradicsomos, a reszelt, majd tahinivel ízesített sajt pedig végül összesütve érkezik. A kínálatban találunk még tepertős-sztrapacskás csülköt, pulled pork szendvicset, rántott marhanyakat, házi kapris majonézzel tálalt fish and chipset, valamint az egykori „restik” hangulatát megidéző, ám roppant ízletes vasutas burgert. Utóbbiban a hatalmas sajtos pogácsába saját recept szerint készített fasírt és csalamádé kerül. A desszertek közül választhatunk kakukkfüves-pálinkás meggyel kiegészített grízpudingot, vagy csokoládé mousse-t, bazsalikomos eperrel, míg a gyerekek rántott csirkét vagy paradicsomos spagettit rendelhetnek.

Az itallap szintén rendhagyó: találunk rajta minden időben jóleső limonádékat és változatos házi szörpöket, de borokból például Kiss Gábor ritkaságszámba menő 2013-as Enigmája kapható itt, és kóstolhatunk a Tokaji borvidéken termett sauvignon blanc-t, mátraaljai hárslevelűt és pinot noirt, buborékosokból pezsgőt és proseccot. A ház borai a Figula és a Günzer Pincészet kiváló tételei, amelyek jó alapként szolgálnak a fröccskoktélokhoz – a rozéból készülő, meggyszörpös-fahéjas Brexithez, a fehérbort bodzaszörppel, uborkával és lime-mal megvadító Rabbit in the Hole-hoz vagy épp a rozés-gyömbéres-eperszörpös Spicy Loverhez. Sörökből a jól ismert nagyüzemi tételek mellett kézműves változatokat is találunk, többféle típusból. Párlatokból is igényes és széles a választék, a kávék pedig a Waldorf Gastro & More-nak készülő speciális blendből főnek.

Az I Gát U-ban természetesen gondolnak a különböző étel-intoleranciában szenvedőkre is, és a kínálatot folyamatosan fejlesztik a vendégek visszajelzései alapján, a hétvégékre külön ajánlattal készülnek. Az étterem séfje, Medvei Károly pályája során számos étteremben megfordult, példaképeinek tekinti Kelemen Gábort, a Hemingway egykori konyhafőnökét, Pesti Istvánt, akivel a Babelben dolgozott együtt, Fazekas Lászlót az Arcade-ból és Ferencz Gábort, aki alatt az Aria Hotel Budapestben volt sous-chef. Kedvence a tradicionális magyar konyha, de szívéhez nőtt a bazsalikom és a kakukkfű, és nagyon vonzódik a tárkonyhoz, lehetőleg hazai forrásból.

Az étterem elhelyezkedésénél fogva kiváló helyszíne lehet baráti vagy családi ebédeknek, vacsoráknak, de akár irodánkat is kihelyezhetjük, hogy a wifit kihasználva csendes, inspiráló környezetben dolgozzunk vagy üzleti megbeszélésünket kössük össze egy ebéddel. Szintén a Waldorf Gastro & More üzemelteti a szomszédos Port 11 rendezvényházat, amely családi és üzleti események ideális helyszíne lehet, rendezvénytől függően akár 150 főig.

Forrás: Vendég & Hotel


Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja 

Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.
Legjobbak közt a magyar speciality kávé

Legjobbak közt a magyar speciality kávé  

A döntőbe a világ több százezer kávéja közül, kategóriánkként a legjobb tízet választják ki.
Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben

Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben  

A Zadole parkban zajló kétnapos rendezvényen a látogatók Katowice testvérvárosainak kulináris és kulturális kínálatával ismerkedhettek meg.
Fagylaltozók, strandbüfék a nyári ellenőrzések célkeresztjében

Fagylaltozók, strandbüfék a nyári ellenőrzések célkeresztjében 

Országos ellenőrzés lesz a főszezonban bizonyos vendéglátóhelyeken.
Átadták a Gyulai Pálinkafesztivál versenydíjait

Átadták a Gyulai Pálinkafesztivál versenydíjait 

Az idei pálinkafesztiválon az év gyümölcse a cseresznye, így külön kategóriaként bírálta a szakmai zsűri a cseresznyepálinkával töltött 27 bonbont.
Nyári ízek újrahangolva  – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján

Nyári ízek újrahangolva – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján 

Feith Attila executive séf vezetésével a szálloda nyári étlapja idén is ízutazásra hívja a vendégeket.
Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.