Húsvéti piac és kalácsverseny a Fény utcai piacon

Április 2-án délelőtt 10 órától Budapest egyik legkedveltebb piaca, a Fény Utcai Piac hívja közösségi terébe a kenyér szerelmeseit. Az ingyenes Kenyérlelke Fesztiválon a húsvét alkalmával bemutatkoznak a legmenőbb pékségek, de jönnek kistermelők, lesznek kalács-workshopok és válogathatunk a minőségi sonkák között.

Az eseményt utcazenészek, gyerekprogramok is színesítik. És bárki nevezhet saját kalácsával a Húsvéti Kalácsversenyen, melyen neves zsűri értékeli a legjobbakat.

A Kenyérlelke Fesztivál szervezőinek célja, hogy összehozzák a kenyér szerelmeseit, hogy - megismerve egymást - kicserélhessék tapasztalataikat, megosztva esetleges egyedi fortélyaikat vagy egyszerűen csak nézelődjenek, kóstolgassanak és élvezzék a szórakoztató programokat. A szervezők célja, hogy visszaemeljék a köztudatba az igazi kenyérsütés fogalmát, készítésének változatait, eredeti ízeit és magyar hagyományát. 

 

Míg a rendezvényen a főszerepet a kenyér, a kalács és egyéb péksütemények kapják, a közelgő húsvét okán természetesen ott lesz majd a sonka és a tojás is, valamint kézművesek sora vonultatja fel a jeles nap alkalmával termékeit. A rendezvény természetesen a gyerekeknek is készül aktív programokkal, például alkalmuk lesz megtanulni a briós készítés csínját-bínját. A zenei színpadon ezúttal utcazenészek váltják egymást a nap során. A Buborék Brunch pedig a Kenyérlelke csapatával együttműködve, a Fény Utcai Piac fedett teraszán szuper reggelizők részvételével, kiváló pezsgők kíséretében kínálnak reggeli fogásokat.

A húsvéti alkalommal kalács kategóriában mérettetnek meg a lelkes házisütők és a nevezett „műveket" pedig jeles zsűri értékeli, így Molnár B. Tamás, a Magyar Gasztronómiai Egyesület elnöke, Heiszler Olivér Michelin-csillagos séf, Mester Miklós, a Pano pékség tulajdonosa és Ormós Gabriella pék, a KovászLabor blog szerzője.

Az eseményről minden további info: ITT

Forrás: presspresso.hu


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.