Húszmillió jutalom a leghűségesebb McDonald's dolgozóknak

Csaknem 20 millió forintot osztott szét lojális munkavállalói körében a hazai McDonald’s. A válság kezdete óta változatlan létszámmal működő étteremlánc 871 munkatársa részesült „Törzsgárda” elismerésben. A 20, 15 és 10 éve itt dolgozók értékes ajándékok közül választhattak, emellett az 5 és 3 éve a cég kötelékébe tartozók hűségét is honorálta a vállalat - írja az Élelmiszer Online.

A gazdasági válság kezdete óta számos cég kényszerült arra, hogy csökkentse dolgozói táborát. Ezzel ellentétben a hazai McDonald’s változatlanul, kb. 5000 fős csapattal üzemelteti éttermeit. A legnagyobb hazai gyorsétterem-lánc közel másfél évtizede, a gazdaságilag nehezebb időszakban is jutalmazza lojális munkavállalóit. Az 1998 óta működő Törzsgárda program keretében a 20, 15 és 10 éve a vállalat kötelékében dolgozók utazási, műszaki vagy bútorutalvány, illetve ékszerek közül választhattak. A programban az 5 és 3 éve hűséges kollégák lojalitását egyéb ajándékkal honorálta a vállalat.

Törzsgárda programban elismert 871 munkatárs fele vállalati, fele franchise partner által működtetett étteremben dolgozik. Közülük félezren 3 éve, harmaduk 5 éve erősíti a McDonald’s csapatát. A díjazottak között hatvanhárman 10, harmincnyolcan 15, négyen pedig már 20 éve dolgoznak az aranyívek alatt. A most kitüntetettek között összesen 19 millió 700 ezer forintot osztott ki a cég.

„A McDonald’s csapatában megéri hosszú távra tervezni, mert értékeljük a lojalitást. Az idei díjazottak között számos étteremvezető is van, akiknek 90 százaléka éttermi munkatársként kezdte karrierjét” – mondta el Gáspár Ferenc, a cég HR igazgatója.

A 2010-ben elismert közel 900 munkavállaló összesen 3445 évet dolgozott a McDonald’s csapatában, amely több mint 7 millió munkával eltöltött órát jelent. Ezzel a Régiposta utcai éttermet 103 évig, a teljes magyar hálózatot 16 hónapon keresztül lehetne üzemeltetni.(forrás: Élelmiszer Online)


Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.
Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás  

Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.
Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója 

Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.
A világ tíz legjobb kávézója

A világ tíz legjobb kávézója 

Egy ausztráliai kávézó került a dobogó tetejére. Az olaszok labdába sem rúgnak.
Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre

Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre 

Az 1000-2000 fő közötti települések italüzletei is pályázhatnak a 3 milliós támogatásra.
Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában

Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában 

Fényfestés, zene, borok és gasztroélmények a Miskolci Soho-ban.
Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.