Idén is megtartják a Budafoki Pincejárat borral, pezsgővel bélelt programjait

A 2025-ös szezon a „Megújulás éve” lesz, amely arra hívja fel a figyelmet, hogy Budapest borászatának jövője Budafokon rejlik, mondták el a sajtótájékoztató alkalmával a szervezők.

A Budafoki Pincejárat 2024-ben közel 13 ezer látogatót vonzott Budapest Bornegyedébe. A 9 éve tartó sikeres eseménysorozat folytatásaként

2025-ben március első szombatjától várják a bor és kultúra szerelmeseit a budafoki borospincék. Az idei év tematikája a megújulás, amelynek célja Budafok modern borkultúrájának bemutatása, amely a hagyományos Pincejárat programokon túl a nyári hónapokban kiegészül fesztivál hangulatú rendezvényekkel.

Szeleshát Pincészet
Szeleshát Pincészet
Fotó: Budafoki Pincejárat

A 2025-ös programsorozat hivatalos megnyitójára egy különleges online sajtótájékoztató keretében került sor, ahol Budafok-Tétény polgármestere, Karsay Ferenc elmondta:

A hagyományos tavaszi és őszi programok mellett idén nyáron is különleges események várják az érdeklődőket. A Pincejárat programok hivatalos részévé válik a kerület napja júniusban, ahol tehetségkutató versenyt rendezünk a piactéren, és a helyi borászatok borait is kóstolhatják a látogatók. Júliusban és augusztusban a Törley pezsgőpincészet udvarán és pincéjében fesztiválhangulat várja a látogatókat, színvonalas gasztrokínálattal, koncertekkel és gyerekprogramokkal. A programsorozat csúcspontja a szeptemberi Pezsgő- és Borfesztivál lesz Budafokon, ahol az összes pince szélesre tárja kapuit. 

Záborszky Pince-Borváros
Záborszky Pince-Borváros
Fotó: Budafoki Pincejárat

A 2025-ös szezon a „Megújulás éve” lesz, amely arra hívja fel a figyelmet, hogy Budapest borászatának jövője Budafokon rejlik. A kerület nem csupán a hagyományos borkultúra őrzője, hanem innovatív borászati kezdeményezésekkel is büszkélkedhet.

Az idei évad március 1-én kezdődik és decemberig minden hónapban, 18 különböző helyszínen várják az érdeklődőket a Pincejárat szervezői.

További részletek a program weboldalán található: Bornegyed – Budafok-Tétény

 


Leáldozóban a fine dining népszerűsége, feljövőben a cukrászdák rangja

Leáldozóban a fine dining népszerűsége, feljövőben a cukrászdák rangja 

Sok minden kiderült az egyik vendéglátással, rendezvényszervezéssel és hotelüzemeltetéssel foglalkozó cég megbízására  2024 őszén elkészült kutatásból.
Kávé, költészet, képzőművészet

Kávé, költészet, képzőművészet 

Rendhagyó italbemutató a pesti Dorottya utcai Edison & Jupiter speciality kávézóban.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.
Százféle fánk a Fánkfesztiválon

Százféle fánk a Fánkfesztiválon 

Karneváli programokkal várják idén is a résztvevőket.
Közel száz borászat a Furmint Február Nagy Kóstolón

Közel száz borászat a Furmint Február Nagy Kóstolón 

Több mint nyolcvan pincészet kétszáznál is több, furmintból készült borával találkozhat a közönség a 15. Furmint Február Nagy Kóstolón csütörtökön Budapesten, a Hagyományok Házában.
Bepillantás egy kétszáz éves olasz malom trénerképzésébe

Bepillantás egy kétszáz éves olasz malom trénerképzésébe 

Egy 193 éves olasz malom, hagyományok, innováció és egy jó adag magyar szenvedély.
Amerikai importőrök: alaposan betáraztak proseccóból a védővámok réme miatt

Amerikai importőrök: alaposan betáraztak proseccóból a védővámok réme miatt 

Az a biztos, ami már a tárolókban van.
Valentin-nap a város felett

Valentin-nap a város felett 

Valentin-napi élmények a Matild Palotában.
Búcsú az ismert konyhai tárolóedényektől

Búcsú az ismert konyhai tárolóedényektől 

Immár hivatalosan is bejelentették: végleg eltűnik Magyarországról a Tupperware – az az amerikai cég, amelynek neve egybeforrt a konyhai műanyag tárolódobozokkal.
Lehúzza a rolót a borsodiak egyik kedvenc étterme

Lehúzza a rolót a borsodiak egyik kedvenc étterme 

A kazincbarcikai Borsod Burger étterem másfél évnyi működés után bezárja kapuit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.