Idén is megtartják a Budafoki Pincejárat borral, pezsgővel bélelt programjait

A 2025-ös szezon a „Megújulás éve” lesz, amely arra hívja fel a figyelmet, hogy Budapest borászatának jövője Budafokon rejlik, mondták el a sajtótájékoztató alkalmával a szervezők.

A Budafoki Pincejárat 2024-ben közel 13 ezer látogatót vonzott Budapest Bornegyedébe. A 9 éve tartó sikeres eseménysorozat folytatásaként

2025-ben március első szombatjától várják a bor és kultúra szerelmeseit a budafoki borospincék. Az idei év tematikája a megújulás, amelynek célja Budafok modern borkultúrájának bemutatása, amely a hagyományos Pincejárat programokon túl a nyári hónapokban kiegészül fesztivál hangulatú rendezvényekkel.

Szeleshát Pincészet
Szeleshát Pincészet
Fotó: Budafoki Pincejárat

A 2025-ös programsorozat hivatalos megnyitójára egy különleges online sajtótájékoztató keretében került sor, ahol Budafok-Tétény polgármestere, Karsay Ferenc elmondta:

A hagyományos tavaszi és őszi programok mellett idén nyáron is különleges események várják az érdeklődőket. A Pincejárat programok hivatalos részévé válik a kerület napja júniusban, ahol tehetségkutató versenyt rendezünk a piactéren, és a helyi borászatok borait is kóstolhatják a látogatók. Júliusban és augusztusban a Törley pezsgőpincészet udvarán és pincéjében fesztiválhangulat várja a látogatókat, színvonalas gasztrokínálattal, koncertekkel és gyerekprogramokkal. A programsorozat csúcspontja a szeptemberi Pezsgő- és Borfesztivál lesz Budafokon, ahol az összes pince szélesre tárja kapuit. 

Záborszky Pince-Borváros
Záborszky Pince-Borváros
Fotó: Budafoki Pincejárat

A 2025-ös szezon a „Megújulás éve” lesz, amely arra hívja fel a figyelmet, hogy Budapest borászatának jövője Budafokon rejlik. A kerület nem csupán a hagyományos borkultúra őrzője, hanem innovatív borászati kezdeményezésekkel is büszkélkedhet.

Az idei évad március 1-én kezdődik és decemberig minden hónapban, 18 különböző helyszínen várják az érdeklődőket a Pincejárat szervezői.

További részletek a program weboldalán található: Bornegyed – Budafok-Tétény

 


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.