Idén is megtartják a Budafoki Pincejárat borral, pezsgővel bélelt programjait

A 2025-ös szezon a „Megújulás éve” lesz, amely arra hívja fel a figyelmet, hogy Budapest borászatának jövője Budafokon rejlik, mondták el a sajtótájékoztató alkalmával a szervezők.

A Budafoki Pincejárat 2024-ben közel 13 ezer látogatót vonzott Budapest Bornegyedébe. A 9 éve tartó sikeres eseménysorozat folytatásaként

2025-ben március első szombatjától várják a bor és kultúra szerelmeseit a budafoki borospincék. Az idei év tematikája a megújulás, amelynek célja Budafok modern borkultúrájának bemutatása, amely a hagyományos Pincejárat programokon túl a nyári hónapokban kiegészül fesztivál hangulatú rendezvényekkel.

Szeleshát Pincészet
Szeleshát Pincészet
Fotó: Budafoki Pincejárat

A 2025-ös programsorozat hivatalos megnyitójára egy különleges online sajtótájékoztató keretében került sor, ahol Budafok-Tétény polgármestere, Karsay Ferenc elmondta:

A hagyományos tavaszi és őszi programok mellett idén nyáron is különleges események várják az érdeklődőket. A Pincejárat programok hivatalos részévé válik a kerület napja júniusban, ahol tehetségkutató versenyt rendezünk a piactéren, és a helyi borászatok borait is kóstolhatják a látogatók. Júliusban és augusztusban a Törley pezsgőpincészet udvarán és pincéjében fesztiválhangulat várja a látogatókat, színvonalas gasztrokínálattal, koncertekkel és gyerekprogramokkal. A programsorozat csúcspontja a szeptemberi Pezsgő- és Borfesztivál lesz Budafokon, ahol az összes pince szélesre tárja kapuit. 

Záborszky Pince-Borváros
Záborszky Pince-Borváros
Fotó: Budafoki Pincejárat

A 2025-ös szezon a „Megújulás éve” lesz, amely arra hívja fel a figyelmet, hogy Budapest borászatának jövője Budafokon rejlik. A kerület nem csupán a hagyományos borkultúra őrzője, hanem innovatív borászati kezdeményezésekkel is büszkélkedhet.

Az idei évad március 1-én kezdődik és decemberig minden hónapban, 18 különböző helyszínen várják az érdeklődőket a Pincejárat szervezői.

További részletek a program weboldalán található: Bornegyed – Budafok-Tétény

 


 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.