Idén is megtartják a Budafoki Pincejárat borral, pezsgővel bélelt programjait

A 2025-ös szezon a „Megújulás éve” lesz, amely arra hívja fel a figyelmet, hogy Budapest borászatának jövője Budafokon rejlik, mondták el a sajtótájékoztató alkalmával a szervezők.

A Budafoki Pincejárat 2024-ben közel 13 ezer látogatót vonzott Budapest Bornegyedébe. A 9 éve tartó sikeres eseménysorozat folytatásaként

2025-ben március első szombatjától várják a bor és kultúra szerelmeseit a budafoki borospincék. Az idei év tematikája a megújulás, amelynek célja Budafok modern borkultúrájának bemutatása, amely a hagyományos Pincejárat programokon túl a nyári hónapokban kiegészül fesztivál hangulatú rendezvényekkel.

Szeleshát Pincészet
Szeleshát Pincészet
Fotó: Budafoki Pincejárat

A 2025-ös programsorozat hivatalos megnyitójára egy különleges online sajtótájékoztató keretében került sor, ahol Budafok-Tétény polgármestere, Karsay Ferenc elmondta:

A hagyományos tavaszi és őszi programok mellett idén nyáron is különleges események várják az érdeklődőket. A Pincejárat programok hivatalos részévé válik a kerület napja júniusban, ahol tehetségkutató versenyt rendezünk a piactéren, és a helyi borászatok borait is kóstolhatják a látogatók. Júliusban és augusztusban a Törley pezsgőpincészet udvarán és pincéjében fesztiválhangulat várja a látogatókat, színvonalas gasztrokínálattal, koncertekkel és gyerekprogramokkal. A programsorozat csúcspontja a szeptemberi Pezsgő- és Borfesztivál lesz Budafokon, ahol az összes pince szélesre tárja kapuit. 

Záborszky Pince-Borváros
Záborszky Pince-Borváros
Fotó: Budafoki Pincejárat

A 2025-ös szezon a „Megújulás éve” lesz, amely arra hívja fel a figyelmet, hogy Budapest borászatának jövője Budafokon rejlik. A kerület nem csupán a hagyományos borkultúra őrzője, hanem innovatív borászati kezdeményezésekkel is büszkélkedhet.

Az idei évad március 1-én kezdődik és decemberig minden hónapban, 18 különböző helyszínen várják az érdeklődőket a Pincejárat szervezői.

További részletek a program weboldalán található: Bornegyed – Budafok-Tétény

 


Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.
Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.