Idén is megtartják a Budafoki Pincejárat borral, pezsgővel bélelt programjait

A 2025-ös szezon a „Megújulás éve” lesz, amely arra hívja fel a figyelmet, hogy Budapest borászatának jövője Budafokon rejlik, mondták el a sajtótájékoztató alkalmával a szervezők.

A Budafoki Pincejárat 2024-ben közel 13 ezer látogatót vonzott Budapest Bornegyedébe. A 9 éve tartó sikeres eseménysorozat folytatásaként

2025-ben március első szombatjától várják a bor és kultúra szerelmeseit a budafoki borospincék. Az idei év tematikája a megújulás, amelynek célja Budafok modern borkultúrájának bemutatása, amely a hagyományos Pincejárat programokon túl a nyári hónapokban kiegészül fesztivál hangulatú rendezvényekkel.

Szeleshát Pincészet
Szeleshát Pincészet
Fotó: Budafoki Pincejárat

A 2025-ös programsorozat hivatalos megnyitójára egy különleges online sajtótájékoztató keretében került sor, ahol Budafok-Tétény polgármestere, Karsay Ferenc elmondta:

A hagyományos tavaszi és őszi programok mellett idén nyáron is különleges események várják az érdeklődőket. A Pincejárat programok hivatalos részévé válik a kerület napja júniusban, ahol tehetségkutató versenyt rendezünk a piactéren, és a helyi borászatok borait is kóstolhatják a látogatók. Júliusban és augusztusban a Törley pezsgőpincészet udvarán és pincéjében fesztiválhangulat várja a látogatókat, színvonalas gasztrokínálattal, koncertekkel és gyerekprogramokkal. A programsorozat csúcspontja a szeptemberi Pezsgő- és Borfesztivál lesz Budafokon, ahol az összes pince szélesre tárja kapuit. 

Záborszky Pince-Borváros
Záborszky Pince-Borváros
Fotó: Budafoki Pincejárat

A 2025-ös szezon a „Megújulás éve” lesz, amely arra hívja fel a figyelmet, hogy Budapest borászatának jövője Budafokon rejlik. A kerület nem csupán a hagyományos borkultúra őrzője, hanem innovatív borászati kezdeményezésekkel is büszkélkedhet.

Az idei évad március 1-én kezdődik és decemberig minden hónapban, 18 különböző helyszínen várják az érdeklődőket a Pincejárat szervezői.

További részletek a program weboldalán található: Bornegyed – Budafok-Tétény

 


Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.
Új korszak a siófoki menzán

Új korszak a siófoki menzán 

Siófok összes általános- és középiskolájában bevezették a svédasztalos rendszerű menzát.
Mire fordítják a falusi kiskocsmák a rájuk hulló állami támogatást?

Mire fordítják a falusi kiskocsmák a rájuk hulló állami támogatást? 

A Kisfaludy Program tájékoztatása szerint az üzletenkénti 3 millió forintos forrásra a pályázatra jogosult italüzletek mintegy 80 százaléka jelentkezett.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.