Idén is megrendezik az Avasi Borangolást

Idén immár tizenegyedik alkalommal rendezik meg az Avasi Borangolást Miskolcon, ahol május 11. és 13. között hatvannyolc programhelyszín és kilencvenhét borászat várja majd a "borangolókat".

A megyeszékhely önkormányzatának közleménye szerint kinyit huszonnégy magánpince és huszonkét gasztronómiai szolgáltató termékeiből válogathatnak majd az érdeklődők, akiknek húsz helyszínen ötvenöt fellépő "húzza majd a talpalávalót". Idén először kap önálló színpadot a rendezvényen a hip-hop, de a rock, a pop, a jazz és a folk műfajok kedvelőinek sem kell aggódniuk.

Többek között fellép a Djabe, a Loop Doctors, a Jazz Inside, a Csak zenekar, a Bíborszél, a Zenegép, az Ildi Rider, a Ritmiklift, a Zenemi!, a MiniArtűr és Sub Bass Monster is, az avasi református templomban pedig Auth Csilla, Horváth Ádám és Kántor Bogi adnak koncertet. A "borangolók nótáját pedig az Agyagbanda és a Számadó Zenekar húzza majd el" - írták.

A XI. Avasi Borangolás tiszteleg az 1973-as Miskolci Rockfesztivál előtt is, amelynek ötvenedik évfordulójára emlékfesztivállal készülnek Diósgyőrben. Ennek apropóján négy miskolci zenekar ad közös "BORPOP-koncertet" az Amfiteátrumban, saját stílusukban előadva egy-egy olyan dalt, amely elhangzott a 73-as fesztiválon.
Nagy választék lesz borokból is, ott lesz Áts Károly és az év borászai, a Bock Borászat, Maul Zsolt, Németh Janó, a Demeter borászat, a Disznókő Szőlőbirtok, a Sanzon Tokaj, a Cardium Borászat, a Grand Tokaj, az Ikon Borászat és a Hilltop. Lesz Szekszárd tér, Mátra tér, Felvidéki utca, illetve Tokaj sor is, ahol akár a tájegységre koncentrálva is megkóstolhatják majd a résztvevők a borvidékek legkiválóbb borait - közölték.

Mint írták, a sportok kedvelői sem maradnak ki, hiszen megrendezik az "AVASember-kupát" és a "kisAVASember-kihívást" is, emellett a borangoláson változatos programok várják a családokat és a gyermekeket. Lesznek kutyás rendezvények, szakmai programok, valamint kézműves vásár és pinceszépségverseny is. Hozzátették, az idei fesztivál minden eddiginél zöldebb és környezetbarátabb lesz.
A Miskolczi Borbarátok Társasága egyesület tizenegy éve tűzte ki céljául a tradicionális miskolci pincekultúra hagyományainak újjáélesztését, és ez a szándék hozta létre az Avasi Borangolást - idézték fel a közleményben.

Forrás: MTI


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.