Ijesztően okos kávékihordó drónok

Az IBM szállingózó szerkezetei még azelőtt kihozzák a „feketét”, mielőtt az igény megfogalmazódna bennünk.

Kávékihordó drónokat kíván szabadalmaztatni az IBM, aminek a hírértéke – lássuk be – ma már nem annyira óriási.

Ezen konkrét szállingózó eszközök képességei ugyanakkor már jelentősen felcsigázhatják az érdeklődésünket, vagy egy picit akár meg is ijeszthetnek minket. Kameráikkal és biometrikus érzékelőikkel ugyanis e drónok hébe-hóba akár már a kognitív állapotunkat is meg tudják határozni. A pupilláink kitágulásának mértékét és az arckifejezésünket kielemezve akár kérés nélkül is megörvendeztethetnek bennünket egy adag kávéval. Egy társaság feje fölött időzve a beszélgetés hosszúsága és hevessége tükrében a tagoknak szintén önkényesen szállíthatják le a koffeint. Némi további fejlesztgetések után, az IBM szerint lassan azt is képesek lehetnek felmérni, hogy ki a társaság központja, hogy először neki juttassák el a „feketét”.

Természetesen integetéssel, vagy egy applikáción keresztül is meg lehet rendelni tőlük az innivalót.
Időközben folyamatos adatgyűjtéssel megtanulhatnák az egyes felhasználók preferenciáit (időpont, tejmennyiség, stb.), hogy aztán ennek fényében végezzék el (önállóan) a munkájukat.

Értelemszerűen kizárólag az adatvédelmi szabályok betartásával, és a felhasználók beleegyezésével tevékenykedhetnének.

Forrás: Élelmiszer Online


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.