Ijesztően okos kávékihordó drónok

Az IBM szállingózó szerkezetei még azelőtt kihozzák a „feketét”, mielőtt az igény megfogalmazódna bennünk.

Kávékihordó drónokat kíván szabadalmaztatni az IBM, aminek a hírértéke – lássuk be – ma már nem annyira óriási.

Ezen konkrét szállingózó eszközök képességei ugyanakkor már jelentősen felcsigázhatják az érdeklődésünket, vagy egy picit akár meg is ijeszthetnek minket. Kameráikkal és biometrikus érzékelőikkel ugyanis e drónok hébe-hóba akár már a kognitív állapotunkat is meg tudják határozni. A pupilláink kitágulásának mértékét és az arckifejezésünket kielemezve akár kérés nélkül is megörvendeztethetnek bennünket egy adag kávéval. Egy társaság feje fölött időzve a beszélgetés hosszúsága és hevessége tükrében a tagoknak szintén önkényesen szállíthatják le a koffeint. Némi további fejlesztgetések után, az IBM szerint lassan azt is képesek lehetnek felmérni, hogy ki a társaság központja, hogy először neki juttassák el a „feketét”.

Természetesen integetéssel, vagy egy applikáción keresztül is meg lehet rendelni tőlük az innivalót.
Időközben folyamatos adatgyűjtéssel megtanulhatnák az egyes felhasználók preferenciáit (időpont, tejmennyiség, stb.), hogy aztán ennek fényében végezzék el (önállóan) a munkájukat.

Értelemszerűen kizárólag az adatvédelmi szabályok betartásával, és a felhasználók beleegyezésével tevékenykedhetnének.

Forrás: Élelmiszer Online


CSR-akciózik a hazai cégcsoport a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akciózik a hazai cégcsoport a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.
 Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken

Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken 

Június 7-én és 8-án harmincegyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék.
Gasztrohétvége Cserkeszőlőn

Gasztrohétvége Cserkeszőlőn 

A kunsági település ad otthont egy új gasztro-kulturális fesztiválnak. 
Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban

Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban 

Az év legnagyobb kéknyelű kóstolója Badacsonyban.
Hamburger – mindenek felett?

Hamburger – mindenek felett? 

Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.
Kibővült a pályázható kocsmák köre

Kibővült a pályázható kocsmák köre 

1000-2000 fő közötti települések lezárt üzleti évvel még nem rendelkező italüzletei is igényelhetik a 3 milliós támogatást.
Megérdemelt helyre került az Év Menedzsere elismerés

Megérdemelt helyre került az Év Menedzsere elismerés 

Egy esemény két helyszínen – a díjazottak között a hazai gasztrovonal elismert képviselője ott volt.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.