Ahol miért, miért nem, de azt a vonalat követik, hogy új kávéscsészéik megalkotására mindig neves művészeket kérnek fel. Néhány nagy név a felkért sztárok közül: Francis Ford Coppola, Pedro Almodóvar, Federico Fellini – vagyis már e névsorból is szembetűnő, hogy a felkért művészek egyvalamiben közösek: köszönőviszonyban sincsenek a tervező- és designvilággal, azonban a kreativitás művészetük területén letagadhatatlan. Az illy most, legutoljára Tobias Rehgerbert környékezte meg, hogy találja ki a számára kedves csészét. Nos, ő olyan retrofuturista hangulatú, op-art stílusban készült őrületet tervezett pszichodelikus mintákkal – hogy ember legyen a talpán, aki mindezen majd túltesz… Azonban bízzunk az illy értékítéletében, hamarosan meglelik majd azt az újabb művészt, aki ezek után majd még meghökkentőbbet, még különlegesebbet alkot.
illy berek, nádak, erek…
Talán mondanunk sem kell, hogy egy világhírű kávéscég alapítója honnan is való? Na, honnan? Természetesen magyar! Illy Ferencnek hívják, és 1933-ban alapította nem sokkal később joggal világhírűvé vált kávéscégét.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.