IPAri mennyiségben fogyott a sör az első Belvárosi Sörfesztiválon

Nagy sikerrel ért véget az első Belvárosi Sörfesztivál a Szabadság téren: a hétvégén közel 25 ezer fesztiválpoharat adtak el. A rendezvényen több, mint kétszáz féle sörből lehetett válogatni, idén az IPA típusú főzetekből, ezen belül a First Craft Beer IPA-jából kelt el a legtöbb.

Először rendeztek idén Belvárosi Sörfesztivált a Szabadság téren, az esemény a már ismert Budavári Sörfesztivál szervezőinek új rendezvényeként mutatkozott be. A fesztivál a szombati rossz idő ellenére is nagyon sikeresen zárult, közel 25 ezer fesztiválpoharat, és több mint húszezer liter sört adtak el a Belvárosi Sörfesztiválon.


„Idén a minőségi, prémium sörfogyasztásra fektettük a hangsúly, ezért a hétvége alatt háromféle, a különböző sörfajtákhoz illő kóstolópohárból lehetett választani. Nagyon örülünk neki, hogy a kezdeményezés nem volt hiábavaló, a közönség nyitott volt az újításra. A talpas söröspoharakból egyetlen darab sem maradt a fesztivál végére, amit reméljük otthon is szívesen használnak majd a sörkedvelők” – mondta el Kurucz Dániel, a Belvárosi Sörfesztivál fesztivál főszervezője.


A legnépszerűbb főzetek idén az IPA típusú sörök voltak, ezen belül a fesztiválon debütáló First Craft Beer IPA-jára voltak kíváncsiak a legtöbben. A szervezők nagyon elégedettek voltak a helyszínnel, így a jövőben is számíthatunk sörünnepekre a Szabadság téren.

Forrás: Élelmiszer Online


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.