Ismét beigazolódott, nem a győzelem, hanem a részvétel a fontos

Idén 30. alkalommal tartották Olaszországban, Pármában a Pizza Világbajnokságot. A Magyar Pizzaválogatott tisztességesen helytállt: 52 ország több mint ezer résztvevője és közel 700 pizzaséfe között.

A 2023-as Magyar Pizzaválogatott bővített csapatlétszámmal igyekezett minden lehetséges kategóriában elindulni, valamint egy látássérült versenyző is csatlakozott a csapathoz. Karvai Sándor (látássérült versenyző) - Sipos Dóri páros a due kategóriában a  44. helyezést érte el. A páros versenymunkájának témája a Béke volt. Céljuk az volt, hogy a jubileumi 30. pizzavilágbajnokságon bemutassák azt a pizzát, amit egyszerűen bárki el tud készíteni, akár még vakon is. 

 

Kovács Lázár (Lázár Chef)  – Takács Márk pizzamesterrel a 13. helyezést érték el, ezzel az eredménnyel 2023-ban a magyar mezőnyben a legelőkelőbb helyezést elérő páros. A páros versenymunkájának témája Mexikó volt. Az általuk kiemelt alapanyag a paradicsom volt, és igyekeztek a lehető legfrissebb ízkombinációkat és különlegesen ropogós textúrákat a pizzára varázsolni úgy, hogy közben egy kis magyaros ízvilág is jelen legyen munkájukban. A felkészülést alaposan nehezítette Kovács Lázár sérülése, amikor az egyik gyakorlás során súlyosan megvágta a kezét.

A magyar duók további eredményei:

Marchut Szabolcs-Boros Enikő 14.

Simon Dani - Raveczky Miki 23.

Szabi a pék - Gáspár Krisztián 26.

Botos Gergő - Kiss Sándor 32.

Damu László - Dömök Zsolt 36.

Karvai Sándor - Sipos Dóri 44.

Paduradu Alexandru - Pomázi Péter 46.

Jancsa Jani - Bartha Ricsi 49.

 

 


Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról

Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.
Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market

Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market 

A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag a fővárosban, hanem az egyik legnagyobb ginfesztivál főszereplője is.
Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot!

Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot! 

A Tej Terméktanács országos marketingkampányt indított a hazai előállítású trappista sajt fogyasztásának ösztönzésére.
Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.