Ismét beigazolódott, nem a győzelem, hanem a részvétel a fontos

Idén 30. alkalommal tartották Olaszországban, Pármában a Pizza Világbajnokságot. A Magyar Pizzaválogatott tisztességesen helytállt: 52 ország több mint ezer résztvevője és közel 700 pizzaséfe között.

A 2023-as Magyar Pizzaválogatott bővített csapatlétszámmal igyekezett minden lehetséges kategóriában elindulni, valamint egy látássérült versenyző is csatlakozott a csapathoz. Karvai Sándor (látássérült versenyző) - Sipos Dóri páros a due kategóriában a  44. helyezést érte el. A páros versenymunkájának témája a Béke volt. Céljuk az volt, hogy a jubileumi 30. pizzavilágbajnokságon bemutassák azt a pizzát, amit egyszerűen bárki el tud készíteni, akár még vakon is. 

 

Kovács Lázár (Lázár Chef)  – Takács Márk pizzamesterrel a 13. helyezést érték el, ezzel az eredménnyel 2023-ban a magyar mezőnyben a legelőkelőbb helyezést elérő páros. A páros versenymunkájának témája Mexikó volt. Az általuk kiemelt alapanyag a paradicsom volt, és igyekeztek a lehető legfrissebb ízkombinációkat és különlegesen ropogós textúrákat a pizzára varázsolni úgy, hogy közben egy kis magyaros ízvilág is jelen legyen munkájukban. A felkészülést alaposan nehezítette Kovács Lázár sérülése, amikor az egyik gyakorlás során súlyosan megvágta a kezét.

A magyar duók további eredményei:

Marchut Szabolcs-Boros Enikő 14.

Simon Dani - Raveczky Miki 23.

Szabi a pék - Gáspár Krisztián 26.

Botos Gergő - Kiss Sándor 32.

Damu László - Dömök Zsolt 36.

Karvai Sándor - Sipos Dóri 44.

Paduradu Alexandru - Pomázi Péter 46.

Jancsa Jani - Bartha Ricsi 49.

 

 


Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.