Ismét beigazolódott, nem a győzelem, hanem a részvétel a fontos

Idén 30. alkalommal tartották Olaszországban, Pármában a Pizza Világbajnokságot. A Magyar Pizzaválogatott tisztességesen helytállt: 52 ország több mint ezer résztvevője és közel 700 pizzaséfe között.

A 2023-as Magyar Pizzaválogatott bővített csapatlétszámmal igyekezett minden lehetséges kategóriában elindulni, valamint egy látássérült versenyző is csatlakozott a csapathoz. Karvai Sándor (látássérült versenyző) - Sipos Dóri páros a due kategóriában a  44. helyezést érte el. A páros versenymunkájának témája a Béke volt. Céljuk az volt, hogy a jubileumi 30. pizzavilágbajnokságon bemutassák azt a pizzát, amit egyszerűen bárki el tud készíteni, akár még vakon is. 

 

Kovács Lázár (Lázár Chef)  – Takács Márk pizzamesterrel a 13. helyezést érték el, ezzel az eredménnyel 2023-ban a magyar mezőnyben a legelőkelőbb helyezést elérő páros. A páros versenymunkájának témája Mexikó volt. Az általuk kiemelt alapanyag a paradicsom volt, és igyekeztek a lehető legfrissebb ízkombinációkat és különlegesen ropogós textúrákat a pizzára varázsolni úgy, hogy közben egy kis magyaros ízvilág is jelen legyen munkájukban. A felkészülést alaposan nehezítette Kovács Lázár sérülése, amikor az egyik gyakorlás során súlyosan megvágta a kezét.

A magyar duók további eredményei:

Marchut Szabolcs-Boros Enikő 14.

Simon Dani - Raveczky Miki 23.

Szabi a pék - Gáspár Krisztián 26.

Botos Gergő - Kiss Sándor 32.

Damu László - Dömök Zsolt 36.

Karvai Sándor - Sipos Dóri 44.

Paduradu Alexandru - Pomázi Péter 46.

Jancsa Jani - Bartha Ricsi 49.

 

 


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.