Mint ezzel kapcsolatos felhívásukban közzéteszik, keresik azt az elhivatott és tehetséges szakácsot, aki a következő Bocuse d’Or Europe versenyen képviselheti Magyarországot, és sikeres szereplés esetén kvalifikálja magát a Bocuse d’Or Lyon 2023-as világdöntőjére.
A beérkezett pályamunkákból az Akadémia elismert séfjei, Hamvas Zoltán elnökletével választják ki a legígéretesebb recepteket, hogy azok alkotói élőben is bemutathassák tehetségüket az idei magyar döntőn.
A pályázás feltételei:
· A pályázó 2023. január 23-ig betölti a 23. életévét
· magyar állampolgár
· elhivatott a szakma iránt, kitartó, nyitott a fejlődésre és csapatmunkában ugyan úgy képes sikereket elérni, mint önálló munkájában
· rendelkezik Commis-val
*konyhai segítő, aki 2001. január 31. után született
A pályázat 2 témája és a kötelező elemek:
· Téma 1.(12 főre): 2 db BALATONI SUDÁR ponty - kb. 2 kg +/- 20%/db
és
· Téma 2.(12 főre):
Mangalica: a teljes állat bármely része felhasználható, de kötelező fő elemként azonosítható kell legyen a TARJA és a NYELV
*A fenti mennyiségek a maximálisan felhasználható egységek
A pályázat benyújtásával kapcsolatos információk:
· a benyújtás határideje: 2021. szeptember 5., 24:00 óra
· a benyújtás módja: emailben, a [email protected] címre,
· a jelentkező pályázatát akkor tekintheti elfogadottnak, ha a fenti témára írt fényképpel kísért receptjének átvételéről írásbeli visszajelzést kap.
A Bocuse d’Or verseny állomásai:
- A Magyar Döntő résztvevőinek kihirdetése: 2021. szeptember 10. (maximum 5 fő)
· Bocuse d’Or Magyar Döntő: 2021. október 21. Budapest, Hungexpo
· Bocuse d’Or Europe Döntő: 2022. március 21-23. Budapest, Sirha, Hungexpo
Forrás: Bocuse d'Or Akadémia Magyarország