Itt a legújabb trend: gluténmentes hamburger

A McDonald’s kifejezetten gluténérzékeny vendégei számára fejlesztett szendvicset vezet be 11 hazai éttermében. A kezdeményezéshez a gyorséttermi lánc több franchise partnere is csatlakozik, így a Gluténmentes Dupla Sajtburger május 14-től a három budapesti helyszín mellett hat vidéki városban is kapható lesz. Az ételintoleranciával élőkre gondolva a vállalat szintén holnaptól valamennyi hazai McCafé üzletében már laktózmentes tejjel, vagy mandulaitallal is elkészíti a kávés finomságokat, a sütemények kedvelőinek pedig új, gluténmentes, laktózmentes és hozzáadott cukrot nem tartalmazó Málnás Csokoládétortáját ajánlja.

„Bár éttermeinkben naponta több ezer vendéget szolgálunk ki, minden vendégünk egyformán fontos a számunkra, ezért az egyéni igényeikre is igyekszünk odafigyelni.” mondta el Horváth Ágnes, a McDonald’s Magyarország ügyvezető igazgatója. „Az utóbbi évben sok megkeresést kaptunk gluténérzékeny vendégeinktől, akik szeretik, és szívesen fogyasztják a termékeinket, de eddig csak a választékunknak egy szűkebb körét, salátákat, sült burgonyát tudtak fogyasztani. Elérkezettnek láttuk az időt, hogy kifejezetten az ő igényeikre fejlesszünk egy szendvicset, hogy ezzel a számukra is teljessé tudjuk tenni a McDonald’s élményt.”

A Cöliákia Nemzetközi Napjára időzített új, Gluténmentes Dupla Sajtburger két szelet marhahús pogácsát, két szelet ömlesztett cheddar sajtot, szeletelt kapros uborkát, szárított hagymát, ketchupot és mustárt tartalmaz, melyek egy gluténmentes szezámmagos zsemlébe kerülnek. A szendvics összeállítása szigorú élelmiszerbiztonsági szabályok szerint és a keresztszennyeződést kizáró, speciális körülményeket biztosító konyhai folyamatok során történik. Ez biztosítja, hogy a kalászos gabonákban található fehérjére érzékeny vendégeknek kiadott szendvics gluténmentes legyen.

A kezdeményezés a McCafékat is érinti. Május 14-től mind a 36 hazai McCaféban a kávék laktózmentes tejjel, illetve mandulaitallal is kérhetők, emellett szintén az étel intoleranciával élőknek ajánlja a vállalat új Málnás Csokoládétortáját, amely laktóz-, és gluténmentes, valamint nem tartalmaz hozzáadott cukrot.

„Magyarországon a lakosság mintegy 2 százaléka lisztérzékeny, és további 3-4 százalék érintett, akiknél ugyan nem lehet intoleranciáról beszélni, de a glutén elhagyásával csökkennek a panaszaik,” nyilatkozta Koltai Tünde, a Lisztérzékenyek Érdekképviseletének Országos Egyesületének vezetője. „Örömmel üdvözlünk minden olyan kezdeményezést, ami megkönnyíti ennek a fogyasztói csoportnak az életét. Különösen igaz ez, ha egy olyan népszerű és kiterjedt étteremláncról van szó, mint a McDonald’s.”

A Gluténmentes Dupla Sajtburger országosan 11 McDonald’s étteremben, Budapesten a Nyugati téri, a kőbányai, illetve az óbudai egységekben, Debrecenben (a Füredi út 59/c. szám alatti étteremben), Kaposváron, Egerben és Nagykanizsán további egy-egy, Székesfehérváron két étteremben (a Piac tér és Szent Flórián krt 3. szám alatti éttermekben), valamint Nyíregyháza mindkét üzletében is megvásárolható lesz.

A McDonald’s – A világ egyik vezető étteremlánca, Európában 39 országban több mint 7800 éttermet üzemeltet, 415 000 embernek ad munkát és mintegy 15 millió fogyasztót szolgál ki naponta. Az európai McDonald's éttermek több mint 70%-át önálló helyi vállalkozók üzemeltetik. A vállalat huszonhetedik éve van jelen Magyarországon, első üzletét 1988-ban nyitotta meg a Régiposta utcában. Ma az étteremlánc 93 hazai egységének felét helyi vállalkozók franchise partnerként üzemeltetik. A vállalati és a franchise éttermek együttesen 4300 embernek adnak munkát és évente átlagosan 80 millió vendéget fogadnak.


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.