Itt az első pesti macskakocsma, ahol cicák társaságában sörözhetsz

A Whiskers Cat Pub kézműves sörökkel, koktélokkal, na és persze elképesztően aranyos cicákkal vár a belváros szívében.

A macskás kávézó, mint jelenség, három évvel ezelőtt bukkant fel Budapesten, azóta már több hasonló hely is működik a városban. Az elsőként megnyílt Révay utcai Cat Café tulajdonosai most viszont úgy döntöttek, még egyet csavarnak a koncepción: alkoholos italokat nem áruló kávézójuk után egy kocsmát is összehoznak, ahol szintén a cicáké a főszerep.

A terv eredménye a Whiskers Cat Pub lett, ami szintén a lehető legközpontibb helyen, a Deák tértől és az Astoriától egyaránt néhány percre található Semmelweis utcában kapott helyet. És akkor tisztázzuk fontossági sorrendben a legfőbb kérdéseket, amelyek jó eséllyel mindenkiben felmerülnek a hír hallatán.

 

Telemegy a söröm macskaszőrrel?

Alapvetően nem, ugyanis a cicák a fő vendégtértől elválasztva, az emeleti részen kaptak helyet. Ezt egyfajta nyugis játszósaroknak rendezték be, ahol az ötletgazdák szándéka szerint lazíthatunk a mindennapi pörgés után.

Bár az italokat fel lehet vinni, de szigorúan csak kulturált viselkedés esetén, amire egy folyamatosan ott tartózkodó felügyelő figyel majd. Egyébként vannak magasan elhelyezett polcok, ahová leteheted a söröd, amíg macskát simogatsz.

Mi van, ha a részeg vendégek elkezdik csesztetni a macskákat?

Egyrészt ilyen esetekre ott a már említett felügyelő, másrészt a hely dolgozói arra is fenntartják a jogot, hogy ha nagyon kezd beindulni lent a buli és egy nagyobb társaság önt fel a garatra, teljesen lezárják az emeleti részt. Egyébként van egy olyan érzésünk, hogy hiába kocsma a hely, inkább a felnőttekkel együtt érkező kisgyerekeket kell majd gyakrabban megrendszabályozni. Ottjártunkkor legalábbis ez volt a helyzet.

A cicáknak van még egy lehetőségük az elvonulásra: az emeletről egy alagúton keresztül átsétálhatnak a bejárat feletti részre, ahová nem lehet utánuk menni. Viszont így is láthatóak, így az is megfigyelheti őket, aki adott esetben csak egy italra ül be, nem akar felmenni a játszószobába. Ráadásul ezt a bejárat feletti részt üveglap fedi, ezért rögtön az érkezéskor alulnézetből is a szemed elé tárulhat egy macska, ami hihetetlenül vicces látványt nyújt.

Mit kell tudni a cicákról?

Összesen négyen vannak, hárman menhelyről származnak, a negyedik viszont egy itthon igazi különlegességnek számító fajta: cornish rex. Pikachu névre hallgat, és különlegessége, hogy alapesetben göndör szőrrel rendelkezik. Bár ez most épp nem igaz, mivel a környezetváltozások hatására hajlamos ledobni a bundáját. Ezért jelenleg szinte kopasz, de így is nagyon barátságos és szerethető. Ha pedig minden jól megy, néhány hónapon belül újra megnő a göndör szőre.

A másik három macska is nagyon szelíd, engedik a simogatást, persze nem szabad túlzásba vinni a dolgot. A kulcs itt is az, hogy ne tárgyként tekintsünk rájuk, akik pusztán a mi szórakoztatásunkra vannak itt.

Gondolj bele, hogy nekik ez a lakhelyük és te jöttél hozzájuk látogatóba.

Ezzel a szemlélettel rögtön más lesz a bánásmódod, amit biztosan értékelnek majd. Persze a kisgyerekeknek ezt nehezebb elmagyarázni, de bízzunk benne, hogy sikerül.

Milyen a választék és az árak?

A sörök szerencsére kézművesek, persze egy ilyen különleges helytől el is várható, hogy ne Ászokot vagy Drehert tartsanak. A Rizmajer főzde csapolt söre 490 forintba kerül korsónként, ami a lokációt és a hozzáadott értéket tekintve abszolút rendben van. Pohárral vagy pikkolóval is kérhetsz, arányosan kevesebbért. Ha üvegeset vennél, az Etyeki Sörmanufaktúra és a Legenda főzde termékeiből választhatsz, összesen nyolcból. Van például belga búza, Bohém Pilzeni, Irish Stout, illetve gyümölcsös fajták is. Az egységár 890 forint.

A koktéllap ennél jóval hosszabb, és kissé fájdalmas szójátékokkal erősít rá a hely macskás jellegére. Néhány ízelítő: MEOWito, CATuila sunrise, CATmopolitan, Purrricane, Swimming Cat, CAT on the beach és még hosszan sorolhatnánk. Az árak 1290 és 1690 forint között mozognak. Ha inkább arra vágysz, tartanak borokat, illetve persze alkoholmentes üdítőket és limonádét is. Akad néhány ropogtatnivaló (ropi, nachos és sós mogyoró), sőt kávét is rendelhetsz.


Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.