Itt az első pesti macskakocsma, ahol cicák társaságában sörözhetsz

A Whiskers Cat Pub kézműves sörökkel, koktélokkal, na és persze elképesztően aranyos cicákkal vár a belváros szívében.

A macskás kávézó, mint jelenség, három évvel ezelőtt bukkant fel Budapesten, azóta már több hasonló hely is működik a városban. Az elsőként megnyílt Révay utcai Cat Café tulajdonosai most viszont úgy döntöttek, még egyet csavarnak a koncepción: alkoholos italokat nem áruló kávézójuk után egy kocsmát is összehoznak, ahol szintén a cicáké a főszerep.

A terv eredménye a Whiskers Cat Pub lett, ami szintén a lehető legközpontibb helyen, a Deák tértől és az Astoriától egyaránt néhány percre található Semmelweis utcában kapott helyet. És akkor tisztázzuk fontossági sorrendben a legfőbb kérdéseket, amelyek jó eséllyel mindenkiben felmerülnek a hír hallatán.

 

Telemegy a söröm macskaszőrrel?

Alapvetően nem, ugyanis a cicák a fő vendégtértől elválasztva, az emeleti részen kaptak helyet. Ezt egyfajta nyugis játszósaroknak rendezték be, ahol az ötletgazdák szándéka szerint lazíthatunk a mindennapi pörgés után.

Bár az italokat fel lehet vinni, de szigorúan csak kulturált viselkedés esetén, amire egy folyamatosan ott tartózkodó felügyelő figyel majd. Egyébként vannak magasan elhelyezett polcok, ahová leteheted a söröd, amíg macskát simogatsz.

Mi van, ha a részeg vendégek elkezdik csesztetni a macskákat?

Egyrészt ilyen esetekre ott a már említett felügyelő, másrészt a hely dolgozói arra is fenntartják a jogot, hogy ha nagyon kezd beindulni lent a buli és egy nagyobb társaság önt fel a garatra, teljesen lezárják az emeleti részt. Egyébként van egy olyan érzésünk, hogy hiába kocsma a hely, inkább a felnőttekkel együtt érkező kisgyerekeket kell majd gyakrabban megrendszabályozni. Ottjártunkkor legalábbis ez volt a helyzet.

A cicáknak van még egy lehetőségük az elvonulásra: az emeletről egy alagúton keresztül átsétálhatnak a bejárat feletti részre, ahová nem lehet utánuk menni. Viszont így is láthatóak, így az is megfigyelheti őket, aki adott esetben csak egy italra ül be, nem akar felmenni a játszószobába. Ráadásul ezt a bejárat feletti részt üveglap fedi, ezért rögtön az érkezéskor alulnézetből is a szemed elé tárulhat egy macska, ami hihetetlenül vicces látványt nyújt.

Mit kell tudni a cicákról?

Összesen négyen vannak, hárman menhelyről származnak, a negyedik viszont egy itthon igazi különlegességnek számító fajta: cornish rex. Pikachu névre hallgat, és különlegessége, hogy alapesetben göndör szőrrel rendelkezik. Bár ez most épp nem igaz, mivel a környezetváltozások hatására hajlamos ledobni a bundáját. Ezért jelenleg szinte kopasz, de így is nagyon barátságos és szerethető. Ha pedig minden jól megy, néhány hónapon belül újra megnő a göndör szőre.

A másik három macska is nagyon szelíd, engedik a simogatást, persze nem szabad túlzásba vinni a dolgot. A kulcs itt is az, hogy ne tárgyként tekintsünk rájuk, akik pusztán a mi szórakoztatásunkra vannak itt.

Gondolj bele, hogy nekik ez a lakhelyük és te jöttél hozzájuk látogatóba.

Ezzel a szemlélettel rögtön más lesz a bánásmódod, amit biztosan értékelnek majd. Persze a kisgyerekeknek ezt nehezebb elmagyarázni, de bízzunk benne, hogy sikerül.

Milyen a választék és az árak?

A sörök szerencsére kézművesek, persze egy ilyen különleges helytől el is várható, hogy ne Ászokot vagy Drehert tartsanak. A Rizmajer főzde csapolt söre 490 forintba kerül korsónként, ami a lokációt és a hozzáadott értéket tekintve abszolút rendben van. Pohárral vagy pikkolóval is kérhetsz, arányosan kevesebbért. Ha üvegeset vennél, az Etyeki Sörmanufaktúra és a Legenda főzde termékeiből választhatsz, összesen nyolcból. Van például belga búza, Bohém Pilzeni, Irish Stout, illetve gyümölcsös fajták is. Az egységár 890 forint.

A koktéllap ennél jóval hosszabb, és kissé fájdalmas szójátékokkal erősít rá a hely macskás jellegére. Néhány ízelítő: MEOWito, CATuila sunrise, CATmopolitan, Purrricane, Swimming Cat, CAT on the beach és még hosszan sorolhatnánk. Az árak 1290 és 1690 forint között mozognak. Ha inkább arra vágysz, tartanak borokat, illetve persze alkoholmentes üdítőket és limonádét is. Akad néhány ropogtatnivaló (ropi, nachos és sós mogyoró), sőt kávét is rendelhetsz.


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.