Ivás helyett akár le is tüdőzheti a koktélt!

Egy brit vállalkozás ötlete szerint akár be is lélegezhetjük az éppen megkívánt szeszmennyiséget. 

Mint arról a honlapjuk is beszámol, a Bompas & Parr nevű, ételművészettel foglalkozó csapat Alcoholic Architecture néven készül ideiglenes vállalkozást nyitni a londoni Városi Piacon (Borough Market). Kezdeményezésük lényege, hogy a vendégek belélegezhető koktélködön fognak keresztülsétálni, amely módfelett magával ragadó alkoholos élményt biztosít majd a számukra.


A felhő finom szeszes italokból, valamint a koktélok nem alkoholos összetevőiből fog állni, és nagy teljesítményű párásítók révén árasztja majd el a levegőt. Az alkohol főleg a tüdőn keresztül fogja „felpezsdíteni” a látogatók vérkeringését – éppen ezért a cég honlapja „felelősségteljes lélegzésre” inti a betévedő vendégeket.

A vállalkozás az Egyesült Királyság egyik legrégebbi, gótikus katedrálisa mellet fog helyet kapni, aminek folytán az itallapot szerzetesek által készített tömény italok és sörök lesznek hívatottak gazdagítani.

Az Alcoholic Architecture július 30-án nyitja meg a kapuit, és 2016 elejéig tartja meg őket ebben az állapotukban.

A létesítmény egyszerre 50 látogatót lesz képes befogadni – feltéve, hogy a vendégek a 18. életévüket addigra már betöltötték.

Fordítás/szerkesztés: Zamaróczy Ádám


A Botaniq Bár és a Bibo is ott a Gourmet Fesztiválon

A Botaniq Bár és a Bibo is ott a Gourmet Fesztiválon 

Michelin-csillagos éttermek, népszerű street food helyek, borászatok, cukrászdák és kézműves finomságok egy helyen.
Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől

Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől 

Idén luxuscikk lehet a cseresznye és az őszibarack is.
Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.