Ivott már jó ügyért?

Sokan szerencsére igen. Összesen 15,9 millió forint bevételt hozott a Budapest Borfesztivál és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat jótékonysági borárverése, amely így lehetővé tette egy új mikrobusz megvásárlását a szeretetszolgálat Szimfónia programja számára

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2014-ben indította el Szimfónia programját a Monori Romatelepen, majd a kezdeményezés eredményeit elismerve a Belügyminisztérium 2020-ban pályázatot hirdetett a módszer elterjesztésére. 200 településen 3200 gyermek kapott lehetőséget, hogy szociális munkához hangolva hangszeres zenét tanuljon. Jelenleg 50 zenetanár foglalkozik 700 gyerekkel - közölték az MTI-vel kedden a jótékonysági árverés szervezői. Mint a közlemény kiemeli, a Szimfónia program nem tehetségeket keres, hanem a minden gyerekben rejlő képességeket segíti felszínre hozni és a középiskola sikeres befejezését mozdítja elő. Ugyanakkor számos zenei tehetség is feltűnt, akikből változó összetételű zenekar létesült. A következő lépés, hogy a távoli településeken élő gyermekek saját mikrobusszal utazhassanak a közös próbákra, fellépésekre, ezért a Magyar Máltai Szeretetszolgálat célkitűzése a szeptember 29-i jótékonysági borárverésen egy ilyen jármű beszerzése volt.

Az aukción szereplő tételeket Bősze Ádám zenetörténész, a Bartók Rádió műsorvezetője és Antal Gábor, a Budapest Borfesztivál főszervezője bocsátotta árverésre. A 37 tétel közül a kikiáltási árhoz képest a legmagasabb vételi áron a The Vine HRVSTD for You - Balian Grande Cuvée 2020-as évjáratú bora kelt el. Kikiáltási ára 10 ezer forint volt, végül 510 ezer forintért vitték el, vagyis ötvenegyszeres áron talált gazdára. Az árverés legmagasabb kikiáltási árú tétele a Palkó Borok és az Abaújvári Keresztyén Manufaktúra válogatása volt, mely egy 2008-as, és egy 2017-es Tokaji aszút és egy 0,375 literes, 2018-as évjáratú jégbort tartalmazott, egyedi díszdobozban. A tétel 150 ezer forintról indult, végül 600 ezer forintért talált gazdára. Abszolút rekorder, vagyis az árverés történetének legmagasabb áron elkelt tétele a Pajzos Tokaj három palackos aszúválogatása volt az 1963-as évjáratból, melyért egy hosszú, 60 ezer forintos kikiáltási árról induló licitharcot követően 750 ezer forintot adott egy vásárló. Ez volt egyben az árverés legrégebbi bora is.

Forrás: MTI


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.