Ízorgia a Hold utcai piacon

Hagyományteremtő céllal indult el három éve a Töltött Hold Gasztrovíkend, a Belvárosi Piac legnagyobb, éves gasztro-eseménye. A három napos program a farsang utolsó hétvégéjén zajlik Budapest elsőszámú evőpiacán, ahol nemcsak a „ház” éttermei és termelői várják a látogatókat, hanem vendégkonyhák és séfek érkeznek a közösségi standokra.

Idén február 9-11. között a világkonyhákra helyezik a hangsúlyt. Így a résztvevők olyan ételeket is kóstolhatnak a Hold utcában, amiket a világ bármelyik híres piacán is szívesen fogyasztanak, a sushitól a baokon át a mezzékig és BBQ szendvicsekig. Japán, tajvani, közel-keleti, mexikói, amerikai, balkáni, olasz ízek várják a látogatókat, s a kóstolgatás már a bejárat előtt elkezdődhet.Persze a piaci helyek szintén izgalmas fogásokkal készülnek az eseményre, a jól ismert kedvencek mellett, mint a pelmenyi, az osztriga, a buja rántott hús vagy a csülök, számos különleges fogás készül az eseményre. 

A Belvárosi Piac pénteken és szombaton hosszított nyitva tartással, este tíz óráig üzemel, s vasárnap délelőtt tizenegytől késő délutánig zajlik a brunch. Az ételek mellé pop up pezsgőbár, borbár, pálinkabár, söröző is megtalálható lesz a Piacon, akárcsak a termelői házi szörpök és gyümölcslevek.

A rendezvényre a belépés ingyenes, valamint a ruhatár is. A pohárpontokon letét ellenében vehető át boros pohár, melyhez egyúttal jár egy nyereményjáték kártya is, napi tombola, valamint egy vasárnapi főnyeremény sorsolásával. Az biztos, hogy a tél legkülönlegesebb gasztro-eseménye mindenkinek tartogat kedvére valót, a klasszikus ízektől a világkonyhák népszerű fogásain át az igazi piackonyhákig. Az eseményről bővebben a www.toltotthold.hu honlapon tájékozódhatnak


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.