Jack Daniel's koktélverseny győztesei

Minden év szeptembere Jack Daniel születésnapjáról szól, és ebből az alkalomból  különleges versenyt szerveztek Győrben.

Olyan 2-3 fős csapatok jelentkezhettek, ahol a tagok azonos, vagy akár különböző bárok pultjai mögül álltak össze a kihívásra. Nevezés után a csapatok első feladata az volt, hogy alkossanak egy ikonikus koktélt, amivel Jack-et meglepnék a születésnapján – a feltétel csupán annyi volt, hogy Old No.7, Gentleman Jack vagy Single Barrel alkossa a koktél alapját. 

 

Szakmai zsűri döntött online szavazással a legjobbakról, akik ezután élő döntőben csaphattak össze szeptember 5-én, a győri Szomszéd bárban. A továbbjutók sorsolás útján 5 klasszikus ital egyikét kapták meg feladatul: Lynchburg Lemonade, Manhattan, Old Fashioned, Whiskey Sour, Boulevardier. Minden csapatnak a saját stílusában kellett elkészítenie a klasszikus italt és prezentálni a 4 tagú szakmai zsűri és nézők előtt. 

A zsűri:

- Szántó Dénes – a Brown-Forman senior márka managere
- Fodor Eszter Dalma – a Table Budapest tulajdonosa és megálmodója
- Szigeti Péter – világutazó bar tender és bar manager
- Filip Pletes – a Brown-Forman közép-keleteurópai márka nagykövete, whiskey prédikátor

A nyertesek: 
A dobogó első fokán a győri Szomszéd Bár és Kávézó csapata végzett, jutalmuk fejenként 150.000 Ft-os utazási/wellness-utalvány és 1-1 üveg Jack Daniel’s Gold No.27 whiskey volt. 
A budapesti GoodSpirit Bar két csapattal is indult, és el is foglalták a dobogó 2. és 3. helyét. A 2. helyezettek nyereménye fejenként 1-1 üveg Jack Daniel’s Single Barrel volt, a harmadikok pedig fejenként 1-1 üveg Jack Daniel’s Gentleman Jackkel és további Jack-es ajándéktárgyakkal lettek gazdagabbak.

{video|id=4243|width=560|height=250}

 

Forrás: Jack Daniel's / Turizmus Online


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.