Jack Daniel's koktélverseny győztesei

Minden év szeptembere Jack Daniel születésnapjáról szól, és ebből az alkalomból  különleges versenyt szerveztek Győrben.

Olyan 2-3 fős csapatok jelentkezhettek, ahol a tagok azonos, vagy akár különböző bárok pultjai mögül álltak össze a kihívásra. Nevezés után a csapatok első feladata az volt, hogy alkossanak egy ikonikus koktélt, amivel Jack-et meglepnék a születésnapján – a feltétel csupán annyi volt, hogy Old No.7, Gentleman Jack vagy Single Barrel alkossa a koktél alapját. 

 

Szakmai zsűri döntött online szavazással a legjobbakról, akik ezután élő döntőben csaphattak össze szeptember 5-én, a győri Szomszéd bárban. A továbbjutók sorsolás útján 5 klasszikus ital egyikét kapták meg feladatul: Lynchburg Lemonade, Manhattan, Old Fashioned, Whiskey Sour, Boulevardier. Minden csapatnak a saját stílusában kellett elkészítenie a klasszikus italt és prezentálni a 4 tagú szakmai zsűri és nézők előtt. 

A zsűri:

- Szántó Dénes – a Brown-Forman senior márka managere
- Fodor Eszter Dalma – a Table Budapest tulajdonosa és megálmodója
- Szigeti Péter – világutazó bar tender és bar manager
- Filip Pletes – a Brown-Forman közép-keleteurópai márka nagykövete, whiskey prédikátor

A nyertesek: 
A dobogó első fokán a győri Szomszéd Bár és Kávézó csapata végzett, jutalmuk fejenként 150.000 Ft-os utazási/wellness-utalvány és 1-1 üveg Jack Daniel’s Gold No.27 whiskey volt. 
A budapesti GoodSpirit Bar két csapattal is indult, és el is foglalták a dobogó 2. és 3. helyét. A 2. helyezettek nyereménye fejenként 1-1 üveg Jack Daniel’s Single Barrel volt, a harmadikok pedig fejenként 1-1 üveg Jack Daniel’s Gentleman Jackkel és további Jack-es ajándéktárgyakkal lettek gazdagabbak.

{video|id=4243|width=560|height=250}

 

Forrás: Jack Daniel's / Turizmus Online


Letarolta a fagy a cseh gyümölcsöket

Letarolta a fagy a cseh gyümölcsöket 

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton

Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton 

Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.
Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?