Jack Daniel's koktélverseny győztesei

Minden év szeptembere Jack Daniel születésnapjáról szól, és ebből az alkalomból  különleges versenyt szerveztek Győrben.

Olyan 2-3 fős csapatok jelentkezhettek, ahol a tagok azonos, vagy akár különböző bárok pultjai mögül álltak össze a kihívásra. Nevezés után a csapatok első feladata az volt, hogy alkossanak egy ikonikus koktélt, amivel Jack-et meglepnék a születésnapján – a feltétel csupán annyi volt, hogy Old No.7, Gentleman Jack vagy Single Barrel alkossa a koktél alapját. 

 

Szakmai zsűri döntött online szavazással a legjobbakról, akik ezután élő döntőben csaphattak össze szeptember 5-én, a győri Szomszéd bárban. A továbbjutók sorsolás útján 5 klasszikus ital egyikét kapták meg feladatul: Lynchburg Lemonade, Manhattan, Old Fashioned, Whiskey Sour, Boulevardier. Minden csapatnak a saját stílusában kellett elkészítenie a klasszikus italt és prezentálni a 4 tagú szakmai zsűri és nézők előtt. 

A zsűri:

- Szántó Dénes – a Brown-Forman senior márka managere
- Fodor Eszter Dalma – a Table Budapest tulajdonosa és megálmodója
- Szigeti Péter – világutazó bar tender és bar manager
- Filip Pletes – a Brown-Forman közép-keleteurópai márka nagykövete, whiskey prédikátor

A nyertesek: 
A dobogó első fokán a győri Szomszéd Bár és Kávézó csapata végzett, jutalmuk fejenként 150.000 Ft-os utazási/wellness-utalvány és 1-1 üveg Jack Daniel’s Gold No.27 whiskey volt. 
A budapesti GoodSpirit Bar két csapattal is indult, és el is foglalták a dobogó 2. és 3. helyét. A 2. helyezettek nyereménye fejenként 1-1 üveg Jack Daniel’s Single Barrel volt, a harmadikok pedig fejenként 1-1 üveg Jack Daniel’s Gentleman Jackkel és további Jack-es ajándéktárgyakkal lettek gazdagabbak.

{video|id=4243|width=560|height=250}

 

Forrás: Jack Daniel's / Turizmus Online


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.